Romedica /

Translate

sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Planta care mentine plamanii sanatosi si te scapa de tuse

Imagine similară


Iedera medicinala este o substanta naturala folosita in tratarea tusei. Efectele binefacatoare ale extractului uscat din frunze de iedera sunt dovedite stiintific. Substantele active pe care le contine iedera – numite saponine – sunt in mod constant cercetate si verificate prin noi studii. Spre exemplu, extractul patentat de iedera EA 575 – care poate fi comparat cu o amprenta digitala – este certificat pentru eficienta si siguranta sa in tratamentul tusei. Potrivit ghidurilor terapeutice, extractul uscat din frunze de iedera poate fi utilizat atat in formele acute de tuse, cat si in bolile inflamatorii bronsice cronice insotite de tuse. Acest medicament obtinut din iedera este bine tolerat si poate fi administrat atat copiilor (de la varste de sub 1 an), cat si adultilor, potrivit doctorulzilei.ro.





Extractul din frunze de iedera are capacitatea de a trata eficient episoadele de tuse datorita saponinelor – acele substante cu proprietati pneumo-active. Saponinele au urmatoarele efecte binefacatoare asupra tractului respirator:

1. efect antiinflamator – agentii patogeni (virusuri, bacterii) sunt principalii factori care provoaca inflamarea mucoasei respiratorii; saponinele actioneaza impotriva agentilor patogeni, inhiband procesul inflamator;

2. lichefiaza mucusul – saponinele lichefiaza mucusul din bronhii, care poate fi eliminat mai usor prin tuse;

3. calmeaza tusea – pe masura ce mucusul se elimina, tusea se calmeaza si dispare treptat;

4. usureaza respiratia – datorita efectului de relaxare a musculaturii bronsice, caile aeriene ingustate se dilata si puteti respira din nou mai usor.


Iedera medicinala este folosita in tratamentul bolilor de plamani inca din Antichitate. Hippocrate, parintele medicinei, este printre primii care au recunoscut efectele binefacatoare ale iederei. Dar abia in secolul al XIX-lea, un medic din sudul Frantei a introdus aceasta planta in tratamentul curent al tusei. Medicul francez a observat cum copiii care obisnuiau sa bea lapte din vase facute din lemn de iedera nu sufereau de tuse. El a descoperit ca substantele active din iedera treceau in lapte si astfel copiii erau feriti de tuse.

In fitomedicina moderna, iedera este utilizata ca medicament pentru tratamentul eficient al tusei. In prezent, extractul uscat din frunze de iedera este inclus in compozitia multor preparate farmaceutice, indicate atat copiilor, cat si adultilor. Compozitia exacta si prepararea unui extract de iedera poate avea influenta asupra eficacitatii sale.

sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Alimente cu puteri vindecatoare

Imagine similară























Alimentele inseamna mai mult decat savoare si gust. Alimentele inseamnasanatate si putere de vindecare. Descopera care sunt acele alimente care, pe masura ce le consumi, contribuie la sanatatea organismului tau si la puterea acestuia de vindecare.

Indiferent ca suferi de o simpla raceala sau boli mai grave, consuma periodic aceste alimente, astfel incat sa tratezi mai usor problema existenta.

Ceapa

In mod sigur nu era alimentul pe care il doreai la inceputul listei, dar trebuie sa recunosti beneficiile consumului de ceapa. Acest aliment pe care il ocolesti de foarte multe ori din cauza mirosului, este unul dintre cele mai bune medicamente naturale pe care le poti consuma. Ceapa nu ar trebui sa lipseasca din regimul tau alimentar. Aceasta lupta cu putere impotriva celulelor canceroase datorita enzimelor pe care le contine. Mai mult decat atat, ceapa este un medicament puternic impotriva insomniei, asa ca daca te confrunti adesea cu aceasta problema, consuma o felie mica de ceapa cu o ora inainte de culcare.

Ceapa mai contine antioxidanti care reduc inflamatiile si care previn problemele cauzate de radicalii liberi (imbolnavire, imbatranire prematura etc).

Spanac

Spanacul este o leguma specifica perioadei de primavara. Totusi, aceasta se gaseste in tot timpul anului datorita agricultorilor care o cultiva in sere.

Spanacul te protejeaza impotriva bolilor oculare si stimuleaza vindecarea in cazul aparitiei unei probleme. In acelasi timp, spanacul ajuta organismul sa se recupereze in urma atacurilor de cord si a altor probleme de la nivelul inimii.

Consuma zilnic spanac, sub forma de salata proaspata. Cu putin otet balsamic, salata ta va fi delicioasa, aromata si super sanatoasa.

Kiwi

Dulci-acrisoare, fructele de kiwi au in compozitia lor elemente cu ajutorul carora corpul tau se poate vindeca mai repede atunci cand suferi de o afectiune. Acestea contin multa vitamina C (de doua ori mai multa decat portocalele), fibre, vitamine, minerale si fitonutrienti care protejeaza impotriva bolilor de inima.

In acelasi timp, persoanele care consuma frecvent kiwi sunt mai protejate impotriva bolilor de inima, a accidentelor vascular cerebrale si a bolilor respiratorii.

Cirese

Nutritive, dar in acelasi timp sarace in calorii, ciresele se afla si ele printre cele mai bune alimente atunci cand este vorba despre grabirea vindecarii. Daca tocmai ai suferit o operatie, daca urmezi un tratament medicamentos sau pur si simplu vrei sa previi aparitia unor afectiuni, consuma cirese. Cu cat vei consuma mai multe cirese, cu atat in organismul tau se vor forma mai multi compusi de aparare.

Fasolea

Cu un continut scazut de colesterol, fasolea este un aliment satios, nutritiv si calitativ. Fasolea regleaza nivelul de zahar din sange, ajuta la producerea insulinei in cantitati potrivite. Mai mult decat atat, fasolea protejeaza organismul de celulele canceroase, datorita faptului ca are in componenta sa un fitochimical special. Conform cercetarilor, femeile care au consumat fasole de doua ori pe saptamana au avut un risc cu 24% mai scazut de a se imbolnavi de cancer, spre deosebire de cele care nu au consumat acest aliment. (sursa: unica.ro)

duminică, 9 noiembrie 2014

„Darul cerului” sau rostopasca, remediu pentru 147 de afecţiuni


                                                                                                                                                             Se spunea ca are o forță egală cu a soarelui și de asta romanii au botezat-o “Chelidonium”, “darul cerului”, iar vracii o culegeau numai în crucea zilei, când soarele era în zodia Leului.


Rostopasca este recomandată ca remediu în peste 147 de afecțiuni, de la dermatoze banale, la temutul cancer sau la infecțiile virale, încă imposibil de tratat cu medicamentele actuale.
Preparatele pe bază de rostopască au efecte vasodilatatoare, antispastice, analgezice şi stimulează secreţiile digestive. Extern, are acţiune: antiseptică, antibacteriană, regenerantă, cicatrizantă, antitumorală.

Indicaţii terapeutice


Rostopasca este recomandată în terapia naturistă a afecţiunilor hepatice, în procesul de cicatrizare a unor boli de piele, negi, în cazurile de icter, constipaţie, reumatism etc.


  • Spasmele digestive – sunt eficient combătute de către tinctura de rostopască, din care se iau câte 3-4 lingurițe pe zi. Tratamentul se face simptomatic, de câte ori apar spasme, anumite substante contțnute de această plantă (alcaloizi) relaxând prompt musculatura netedă a tubului digestiv.Dischinezia biliară – un grup de cercetători români, conduși de dr. Hriscu A., a demonstrat efectele excepționale ale rostopascăi în combaterea tulburărilor biliare, inclusiv a dischineziei. Se administrează pulberea, câte un vârf de cuțit luat de trei ori pe zi, la orele 8, 13 și 19. Acest tratament se face vreme de 30 de zile, urmate de 10 zile de pauză, după care se poate relua. Are o eficiență greu de egalat de orice medicament de sinteză. Tratamentul este foarte eficient și pentru prevenirea litiazei biliare.


  • Indigestia și dispepsia – conform cercetărilor medicului german J.C. Bauman, nu există medicament mai eficient ca rostopasca în tratarea problemelor legate de digestie. Jumătate de linguriță de tinctură de rostopască, administrată de 4 ori pe zi, diminuează senzația de greață, stimuleaza puternic producerea de sucuri gastrice și de bilă, elimină starea de disconfort, de greutate în stomac, ce apare în cazul indigestiei. Fiecare doză de rostopască se ia cu 10 minute înainte de masă. Se țin cure de câte 3 săptămâni.


  • Migrena biliară, migrena în general – se ia o linguriță rasă de pulbere de rostopască pe stomacul gol, în doză unică, pentru 24 de ore. Efectele sunt de-a dreptul spectaculoase: în mai puțin de o oră, bila este drenată, durerile de cap și senzatia de greață dispar, la fel ca și sensibilitatea excesivă la zgomote, la lumină și la mirosuri. Tratamentul se face ocazional, atunci când apar durerile de cap și celelalte simptome specifice migrenei.


  • Pancreatita- iată o rețetă care face adevărate minuni în această afecțiune periculoasă și greu de tratat: cinci grame de rostopască uscată și mărunțita se opăresc cu un litru de apă clocotită și se lasă să se infuzeze 12 ore, într-un vas smălțuit (extractul nu trebuie să intre în contact cu metale). Ideal este să se prepare infuzia la ora șase seara și să se strecoare la șase dimineața, când se mai adaugă 200 de grame de miere de salcâm sau polifloră (nu de alt soi) și se amestecă bine. Se ia o lingură din acest preparat, din oră în oră, înainte sau după ce mâncăm. După 2 luni de tratament, simptomele bolii dispar.

  • Boli de ficat- ceea ce medicina populara știe dintotdeauna, a fost confirmat și pe cale științifică: rostopasca este un extraordinar stimulent al funcției hepatice. Se administrează sub formă de pulbere, câte un vârf de cuțit (aproximativ 0,5 grame) de 4 ori pe zi, în cure de 21 de zile, cu 7-10 zile de pauză. Este un remediu excelent, pentru persoanele cu afecțiuni ale ficatului apărute în urma intoxicațiilor și a otrăvirilor, a infecțiilor cu virusul hepatitei.


  • Herpesul bucal și herpesul genital – se combat eficient, atât intern, cât și extern, cu ajutorul tincturii de rostopască. Intern, se administrează câte o linguriță de tinctura de trei ori pe zi în cure de 12 zile. Pentru utilizarea externă, se combină tinctura de rostopască, în proporții egale, cu tinctura de propolis, și se aplică prin picurare (nu prin tamponare cu vată) pe zona afectată, de 4-6 ori pe zi. Efectele sunt rapide și de durată.


  • Cancerul – rostopasca este pe cale să provoace o puternică dispută în lumea specialiștilor, legată de tratarea bolii canceroase. De “vină” sunt cercetătorii din spatiul ex-sovietic, care au studiat efectele rostopascăi asupra cancerului vreme de mai multe decenii și au creat chiar un medicament de semi-sinteză, derivat din ea: “Ukrain”.
 Din cercetările lor rezultă că sucul de rostopască aplicat pe zonele afectate de cancerul de piele, dar și pe tumorile exteriorizate, face adevărate minuni, în timp ce pulberea administrată intern ameliorează starea bolnavilor de cancer. Se ia un sfert de linguriță de pulbere de rostopască de 4 ori pe zi, în cure de două luni, cu 3 săptămâni de pauză.
 Este un remediu cu efecte imunomodulatoare certe (ajuta la distrugerea celulelor maligne de către sistemul imunitar) și cu o posibilă acțiune citostatică directă. Conform cercetătorilor ruși și ucraineni, substantele active din rostopască sunt eficiente în cancerul pancreatic, ovarian, faringian, ano-rectal, de colon, de sân, de ficat.p Hepatita virală – fitoterapeutul francez Maurice Messegue a tratat foarte eficient această boală, într-un mod mai puțin obisnuit: cu băi cu infuzie combinată de rostopască. În fiecare seară, se fac băi de mâini și de picioare cu apă fierbinte, în care se pun 1-2 litri de infuzie combinată de rostopască. Se ține fiecare membru vreme de 15 minute în baie, apoi se tamponează ușor cu un prosop (nu se clătește și nu se șterge). Este un tratament blând și eficient, prin care principiile active ale plantei sunt preluate de către circulația sanguină periferică și sunt transportate în ficat, unde își exercită acțiunea terapeutică.

Administrarea corecta rostopascai


1. Pulberea

Se obține prin măcinarea cât mai fină a tulpinilor uscate de rostopască cu rășnița electrică de cafea. Depozitarea pulberii se face în borcane de sticlă închise ermetic, în locuri întunecoase și reci, pe o perioada de maximum 3 săptămâni (deoarece principiile active se oxidează rapid). De regulă, se administrează de 3-4 ori pe zi câte un sfert de linguriță (aproximativ 1 g), pe stomacul gol.

2. Tinctura

Se pun într-un borcan cu filet, 15 linguri de pulbere de rostopască, peste care se adaugă două pahare (400 ml) de alcool alimentar, de 50 de grade. Se închide borcanul ermetic și se lasă la macerat vreme de două săptămâni, după care se filtrează, iar tinctura rezultată se pune în sticluțe mici, închise la culoare. Se administrează de patru ori pe zi, câte 50-100 de picături, diluate în puțină apă.

3. Infuzia combinată

Se pun 3-4 linguri de rostopască mărunțită la macerat în jumătate de litru de apă, vreme de 8-10 ore, după care se filtrează. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în încă jumătate de litru de apă, vreme de cinci minute, după care se lasă să se răcească și se filtrează. În final, se amestecă cele două extracte, obținându-se aproximativ un litru de preparat, care se folosește mai ales extern, sub formă de comprese, gargară și băi.

4. Cataplasma cu rostopasca

O mână de frunze mărunțite de rostopască se lasă timp de 1-2 ore să se înmoaie în apă caldă (40-50gr. C). Se aplică apoi pe locul afectat, acoperindu-se cu un tifon. Se lasă să acționeze vreme de 1 oră.

Cum se culege și cum se pastreaza rostopasca


De la rostopască se culege partea aeriana a plantei, adică tulpina, frunzele și florile, cu grijă pentru a nu dezrădăcina planta, care va da apoi alte tulpini. Culesul se face pe timp frumos, însorit, în zile fără ploaie (ploaia favorizează brunificarea plantei, ceea ce duce la degradarea principiilor active). Imediat după culegere, tupinile de rostopască se pun la uscat în strat subțire, într-un loc umbros și lipsit de umiditate. Dintr-o jumătate de kilogram de plantă proaspătă rezultă aproximativ o sută de grame de plantă uscată. În stare proaspătă, tulpinile de rostopască lasă un suc (latex) portocaliu, care are proprietăți medicinale foarte importante, pe care planta uscată nu le mai păstrează.

duminică, 14 septembrie 2014

Top 10 antibiotice naturale




Majoritatea alimentelor pe care le folosim au dublu rol. Acestea nu doar ne bucura papilele gustative, ci sunt „antibiotice” natuarale si ne pot ajuta la tratarea răcelilor, dar si infecţiilor? Afla care sunt acelea şi ce pot trata ele!

Locul 10: CHIMENUL
Cultivat originar in zona Marii Mediteraneene, chimenul este unul din acele condimente care are o aroma distincta si un gust destul de puternic. Uleiul esential extras din acest condiment are un continut mare de compusi antibacterieni, care pot oferi ajutorul sistemului imunitar. De asemenea, condimentul folosit in preparate culinare cat mai des poate preveni racelile de sezon.
Il poti cumpara din orice hypermarket, uleiuri si extracte din farmaciile specializate.
Locul 9: CEAPA
Ceapa era folosita ca tratament pentru raceli si tuse inca din Roma Antica, si inca de pe atunci se stia ca ceapa are calitati minunate medicinale, fiind un bun analgezic, antiinflamator si un ajutor pentru circulatia sangelui. Sulful din ceapa, cel care ii ofera mirosul si gustul distinct, este si cel care are proprietati antibacteriene. Siropul din ceapa se poate lupta eficient cu racelile dar si cu tusea, mai ales cea seaca. Ceapa mica (salota sau esalota) are cel mai mare continut de fenoli si antioxidanti, si este cea mai eficienta ca antibiotic, fiind folosita si in tratarea intepaturilor de albina.
O poti cumpara din orice hypermarket, iar siropuri si extracte din farmaciile specializate.
Locul 8: EUCALIPTUL
Iata un antiseptic natural, folosit si ca un puternic antiinflamator, care poate sa se lupte cu infectii, bacterii, ciuperci si virusuri. Cel mai adesea este regasit sub forma de ceai, insa poate fi gasit si sub forma de extract, ulei sau sirop. Uleiul de eucalipt era folosit in Australia de aborigeni pentru tratarea infectiilor si a ranilor si pentru a reduce febra. In secolul 19 era folosit ca dezinfectant in spitale. Apoi s-a descoperit ca actioneaza si ca expectorant, deci este un bun remediu si pentru tuse. Uleiul de eucalipt nu trebuie ingerat direct, ci diluat sau folosit mai degraba pentru masajul pieptului, al gatului si al fruntii.
Il poti cumpara din farmaciile specializate.
Locul 7: EXTRACTUL DIN CITRICE
Ca orice mama responsabila, stii deja ca citricile au cel mai mare continut de vitamina C, aceea care previne racelile. Insa, extractul din citrice, mai ales cel de grapefruit, are proprietati antimicrobinene si antibacteriene, fiind un excelent dezinfectant. Poate fi gasit in forma lichida, capsule sau tablete, sau chiar si ca spray. Poate trata si eczemele produse de scutece la bebelusi. Vitamina C este o substanta vitala in dezvoltarea organismului, cu efecte importante in tratarea infectiilor si in cresterea capacitatii organismului de a se lupta cu ele. Un studiu al Universitatii Carolina de Nord a demonstrat ca vitamina C a ajutat pacienti sa se vindece de muscaturi de sarpe, si de infectii virale si bacteriene extrem de puternice.
Il poti cumpara din farmaciile specializate.
Locul 6: EXTRACTUL DIN FRUNZE DE MASLIN
Extractul din frunze de maslin contine oleuropeina, al carei ingredient activ, acidul eleonlic are proprietati puternice antibacteriene si efecte antivirale. S-a demonstrat ca este eficient in lupta infectiilor, a herpesului, a oboselii cronice dar si a alergiilor si problemelor de piele. Pentru ca functioneaza ca un antibiotic de spectru larg, se lupta, deci, si cu racelile si gripele, cu problemele respiratorii si sinuzita. Ii mai adaugam si capacitatea de a scade nivelul de zahar din sange, de a normaliza aritmiile, de a inhiba oxidarea si de a relaxa arterele, de a tratata durerile de dinti, sau cele cauzate de artrita sau hemoroizi.
Il poti cumpara din farmaciile specializate.

Locul 5: MIEREA DE MANUKA


Cel mai delicios dar si mai mortal agent cand vine vorba de bacterii si virusuri este mierea de Manuka, care provine din Australia si Noua Zeelanda. Ea poate sa ucida o varietate larga de patogeni, chiar si periculosul virus, “mancator de carne”, Staphylococcus aureus, care duce la septicemii mortale. In plus, cercetatorii au observat ca virusurile si bacteriile tratate cu aceasta miere nu au devenit rezistente la efectele ei. Mierea de Manuka poate trata si ulcerul, rani infectate deschise, racelile si gripele comune, dar si tusea. Trebuie, insa, specificat, ca aceasta miere nu este recomandata copiilor mai mici de 1 an, si recomandarea pediatrilor este de 1 lingura la 2-3 zile. Atentie! Ea poate produce alergii la copii. Daca observati orice efect neobisnuit, contactati medicul.
O poti cumpara din magazine specializate.
Locul 4: USTUROIUL
Usturoiul este, poate, cel mai indragit ingredient din preparatele romanesti. El este nu numai foarte gustos, dar este si o planta minune, pentru ca are capacitatea sa trateze o simpla infectie la ureche dar si o pneumonie periculoasa. Acesta contine o multime de antioxidanti care omoara bacteriile si radicalii liberi din sange si protejeaza sistemul imunitar. Ingredientul activ al usturoiului, alicina, poate ataca si distruge si virusuri sau infectii puternice, si este chiar recomandat pentru copiii care au astm.
Il poti cumpara din orice hypermarket, extracte si uleiuri din farmaciile specializate.
Locul 3: ECHINACEA
In antichitate Echinacea era folosita mai ales pentru tratamentul ranilor deschise, a difteriei si a otravirii. De cateva sute de ani este folosita si pentru a se lupta cu bacteriile si virusurile, ajutand in acelasi timp sistemul imunitar. Ea este recunoscuta ca poate distruge una dintre cele mai virulente bacterii, acelasi Staphylococcus aureus, “mancatorul de carne”. Cea mai eficienta parte a plantei este radacina, din ea se extrag siropuri si uleiuri. Florile si semintele sunt cel mai des folosite pentru ceaiuri. Este, de asemenea, eficienta in tratarea herpesului, a infectiilor respiratorii, a racelilor si gripelor si a alergiilor.
O poti cumpara din farmaciile specializate.
Locul 2: ULEIUL DE COCOS
Mary G. Enig, un biochimist cu doctorat in nutritie, este cea care a descoperit potentialul uleiului de cocos. Ea spune ca organismul nostru foloseste un ingredient-minune din acest ulei – monolaurin – pentru a se lupta cu diferite boli si infectii, virusuri si bacterii. A fost chiar un caz foarte mediatizat in SUA, prin care un bebelus nascut cu HIV, a scapat de virus, dupa ce a fost hranit cu formula de lapte bogata in ulei de cocos. Recent, un medic din Florida a observat rezultate excelente cand a tratat pacientii cu helicobacter – o bacterie periculoasa prezenta in stomac. Luau o lingurita de ulei de cocos virgin de trei ori pe zi. Medicul a recunoscut ca uleiul de cocos a fost mult mai eficient decat alte antibiotice pe care obisnuia sa le prescrie.Il poti cumpara din farmaciile specializate.
Locul 1: ULEIUL DE OREGANO
Oregano este un condiment popular folosit mai ales in bucataria italiana. Insa, el nu este grozav numai in arta culinara, este eficient si ca un antibiotic natural. Un articol din 2001 din Science Daily a confirmat ca proprietatile antibacteriene ale uleiului de oregano sunt eficiente si impotriva stafilococilor, inhiband dezvoltarea acestor bacterii mult mai eficient, in comparatie cu antibioticele standard folosite medical, precum penicilina sau streptomicina. Cercetatorul Paul Belaiche a demonstrat ca uleiul de oregano poate distruge 96% dintre bacteriiile pneumococice, 83% dintre cele stafilococice si 78% dintre enterococi, cei care provoaca gatul iritat, febra, sindromul socului toxic, cistita, anorexie si infectii puternice.
Poate fi gasit in farmaciile specializate.

Alte antibiotice naturale
Desigur, ca nu trebuie sa ne limitam la cele 10 antibiotice naturale pe care ti le-am propus. Poti folosi in alimentatia copilului tau, pentru preventie, sau in tratamente, si alte produse ale naturii:
Condimente: chimion, ghimbir, turmeric, cuisoare, boia, scortisoara, patrunjel, susan
Fructe: fructe de padure, struguri, pepene rosu, kiwi
Legume: legumele cu frunze verzi (mai ales varza), morcov, ciuperci, cartoful dulce
Altele: propolis, migdale, ovaz, mei, orz, seminte de dovleac, alge de mare, iaurt, kefir.www.doctorulzilei.ro