Romedica: august 2014 /

Translate

duminică, 17 august 2014

TOP 10 alimente cu efect afrodisiac


                                                                                                Cele mai puternice şi eficiente afrodisiace le găsim în bucătărie. Acestea sunt cele mai bune.

.


,,Dragostea trece prin stomac”, de aceea există o mare diversitate de alimente care cresc libidoul şi pot fi uşor incluse în dieta zilnică a fiecăruia dintre noi.
Iată un top al celor mai importantante 10 alimente care stârnesc dorinţa sexuală:
  1. Sparanghelul
Pe lângă potasiu şi vitamina A care sporesc apetitul sexual, sparanghelul conţine şi vitamina E cunoscută pentru proprietatea sa de a stimula producţia de hormoni sexuali.
  1. Avocado
Este unul dintre cele mai eficiente afrodisiace datorită conţinutului de vitamina D şi vitamina E, care sporesc energia şi rezistenţa sexuală.

  1. Bananele
Ajută la eliberarea serotoninei în organism, hormonul fericirii care creşte buna dispoziţie şi calmează sistemul nervos. Bananele conţin potasiu, un mineral care întăreşte musculatura, un element crucial pentru atingerea orgasmului.
  1. Ciocolata
Având un conţinut important de cacao, ciocolata conţine un alcaloid – theobromina – care atunci când este consumat în cantităţi mari are puternice efecte afrodisiace. Faptul a fost demonstrat de un studiu făcut asupra lucrătorilor din fabricile de ciocolată, care consumă cantităţi excesive din produsele pe care le crează. S-a remarcat astfel că peste 65% dintre ei au un libido cu mult peste valoarea medie a potenţialului sexual al unui om obişnuit.
  1. Usturoiul
Stimulează circulaţia sângelui, crescând performanţele sexuale şi sensibilitatea zonelor erogene. Consumat în stare crudă, ca şi condiment, el are un efect tonic asupra organismului, afrodisiac şi reglator al sistemului endocrin. Pentru tratamentul impotenţei sexuale survenite în urma unei boli infecţioase, dar şi în tratarea infecţiilor renale şi răcelilor, este recomandat sucul de usturoi cu miere şi propolis: 1 linguriţă suc de usturoi, 1-3 linguriţe de miere şi 1 linguriţă tinctură de propolis.
  1. Ouăle
Sunt o sursă importantă de L-arginină, un amino acid folosit în tratarea disfuncţiilor erectile. Făcute omletă, fierte moi sau fierte tari, ouăle sunt o sursa importantă de vitamina B – un nutrient-cheie pentru a menţine mintea şi corpul mai relaxate.
  1. Ciupercile
Reprezintă un aliment foarte util pentru cei care au nevoie de o alimentaţie bogată şi consistentă datorită conţinutului lor de proteine (fapt pentru care mai sunt numite şi “carnea vegetală”) şi vitamine (mai ales B1, B2, C, provitamina A). În Orient, ciupercile sunt folosite în mod tradiţional de către îndrăgostiţi. Se consideră că ele amplifică energia erotică şi vitală şi, în acelaşi timp, stimulează transformarea, sublimarea acestor energii.
  1. Ardeiul iute
Capsaicina, compusul care dă iuţeală ardeilor, produce endorfine, substanţele chimice care se găsesc în creier şi care creează senzaţia de fericire şi plăcere. Acest compus măreşte fluxul de sânge şi bătăile inimii, şi stimulează terminaţiile nervoase.
  1. Ţelina
Cunoscută şi ca plantă medicinală afrodisiacă, ţelina este un aliment tradiţional pentru menţinerea şi redobândirea potenţei sexuale. Frunzele sunt indicate ca şi condiment pentru o mulţime de mâncăruri revitalizante, dar şi ca ingredient pentru salatele de crudităţi
  1. Peştele
Somonul şi macroul conţin Omega 3, acizi graşi care menţin activă producţia de hormoni. Tonul conţine seleniu, un mineral care ajută la creşterea numărului de spermatozoizi.

duminică, 3 august 2014

Planta uimitoare care ucide 98 la suta din celulele canceroase in doar 16 ore



Cercetarile recente au aratat ca o planta chinezeasca a distrus 98% din celulele canceroase in doar 16 ore.  

  • In societatea in care traim, suntem destul de constienti de ravagiile pe care le face cancerul. S-a scris mult despre stilul nostru de viata, mai sanatoasa, mai putin sanatoasa, despre consumul in exces de alimente procesate, despre carnea de slaba calitate injectata cu diversi hormoni pe care noi o consumam, despre poluare precum si despre factorii de mediu care contribuie la aparitia acestei boli. Companiile farmaceutice precum si comunitatea medicala nici macar nu vor sa auda de anumite plante naturale care pot ajuta la procesul de vindecare, bineinteles ca nu au nici un interes.




  • Aceasta cercetare a fost publicata recent in Life Science, si acesta a implicat studierea unei plante, utilizata in mod obisnuit in medicina chineza, ce poarta numele popular de “pelin dulce” , denumirea ei stiintifica fiind “Artemisia annua” sau “ Artemisinin”. In momentul in care se amesteca cu fier, cercetatorii au descoperit ca, in decurs de 16 ore, 98% din celulele canceroase au fost ucise. A fost utilizata pe toate tipurile de cancer. Artemisinin a fost folosit in trecut ca un tratament puternic anti-malarie, dar acest studiu s-a axat in special pe actiunea ei impotriva cancerului.




  •   Amestecarea cu fier pare a fi punctul cheie, pentru ca atunci cand artemisinin a fost utilizat in mod izolat exista doar o reducere cu 28% a celulelor canceroase. Asa ca, atunci cand pacientiilor din acest studiu, li s-a administrat un supliment de fier (care de multe ori se acumuleaza in tesutul mamar, dar mai ales atat in celule canceroase), artemisinin a fost efectiv capabil sa tinteasca celulele “rele” si se lase celulele “bune” in siguranta. Raportul a concluzionat ca “In general, rezultatele noastre arata ca artemisinin opreste factorul de transcriere” E2F1 “si intervine in distrugerea celulelor canceroase, ceea ce inseamna ca prezinta o modalitate de transcriere in functie de care artemisin controleaza cresterea celulelor de cancer de reproducere”. “Acest lucru arata foarte promitator”, spune Gary Poser, un chimist de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, Maryland – acest lucru constituind un progres imens, a mai adaugat el.