Romedica: decembrie 2014 /

Translate

vineri, 26 decembrie 2014

Fructele si legumele care tin loc de medicamente





  • Ananasul intareste oasele

Bogat in mangan, un mineral esential organismului, ananasul intareste sistemul osos si ajuta la reconstruirea tesutului conjunctiv. O portie zilnica de ananas ofera organismului 73% din necesarul zilnic de mangan. De asemnea, ananasul are proprietati antioxidante si antiinflamatoare care mentin sanatatea oaselor.Putine plante medicinale sunt atat de iubite ca ananasul: bogat in fibrevitaminesi minerale, el este si foarte bun la gust, dulce si aromat. Pe timpul iernii, cand alimentatia ta este mai saraca in alimente proaspete, iar grasimile se depun mai usor si din cauza lipsei de miscare, ananasul poate fi solutie pentru toate problemele tale, scrie perfecte.ro.

Ajuta in curele de slabire. Prin efectul sau diuretic, o cura de ananas ajuta la eliminarea sarurilor si apei in exces din tesuturile subcutanate. Fructul in sine sau sucul lui proaspat pot fi folosite cu succes in combaterea celulitei si a obezitatii. Fructul trebuie consumat zilnic, intre mese.

Detoxifica. Desi in comert fructul poate fi gasit si conservat sau deshidratat, cea mai sanatoasa varianta este, desigur, cea proaspata. Dupa ce, de Craciun, ai mancat carne de porc, carnati, salate cu maioneza si multe dulciuri, o cura de detoxifiere cu ananas iti va reda tonusul de dinaintea sarbatorilor. Se recomanda cura de 10 zile cu ananas. In aceasta perioada, un fruct trebuie consumat de-a lungul unei zile, luand trei mese, iar intre acestea se consuma numai ceaiuri neindulcite.

Un desert ideal. Nu numai ca are foarte putine calorii, dar datorita bromelinei, fructul de ananas este recomandat sa fie consumat la desert deoarece ajuta la buna functionare a tractului gastro-intestinal, sucul de ananas putand chiar inlocui sucul gastric.

Te mentine tanara. Fructul este foarte bogat in vitamina C, de aceea consumul lui are ca rezultat reconstructia celulelor pielii, a cartilajelor si a oaselor. Vitamina C ajuta la absorbtia fierului, sintetizarea aminoacizilor si a colagenului. Poti folosi sucul de ananas si in tratamentele cosmetic: cateva felii asezate pe fata si de decolteu timp de 15 minute, vor ajuta la hidratarea pielii si ii vor reda stralucirea. 

Te vindeca. Un meniu bogat in ananas are avantaje si pentru sistemul tau imunitar. Ananasul are efect antiedematos si antiinflamator astfel te vei vindeca mai repede in cazul in care ai edeme traumatice, pulmonare, contuzii, ruputuri de ligamente sau de muschi.

  • Avocado desfunda arterele

Arterele sunt vase sanguine care conduc sangele de la inima la tesuturi. Atunci cand arterele sunt infundate, fluxul sanguin se blocheaza si se poate declan?a accidentul vascular cereblar.

Datorita continutului bogat in acizi grasi, fructele de avocado ajuta la reducerea colesterolului rau din sange. Prin urmare, avocado curata arterele si permite sangelui sa aiba un flux continuu.

  • Brocoli stabilizeaza nivelul de zahar din sange

Borcoli este un aliment bogat in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti care protejeaza organismului in fata radicalilor liberi si ajuta la mentinerea nivelului de zahar din sange. De asemenea, cromul si sulful din compozitia acestei legume au un rol important in scaderea glucozei din organism.

  • Lamaia inlatura pietrele de la rinichi

Daca te afli printre persoanele care au pietre la rinichi, atunci incepe sa consumi limonada. Sucul de la lamaie contine cea mai mare concentratie de acid citric dintre toate citricele, astfel ajuta la eliminarea depozitelor de calciu la rinichi, care se transforma in pietre.

  • Fructele de padure imbunatatesc memoria

Flavonoidele din compozitia fructelor de padure stimuleaza creierul si previn incetinirea procesului de pierde a memoriei, situatie intalnita frecvent in randul varstincilor. O mana de fructe de padure consumata in fiecare zi are efecte benefice asupra sistemului nervos si imbunatateste memoria.

  • Ceapa combate astmul



Quercitina, un antioxidant din compozitia cepei, este un antiasmatic natural, care reduce reactiile alergice si previne aparitia astmului. De asemenea, consumul de ceapa are grija de buna functionare a inimii, scade riscul de cancer si previne infectiile urinare. (sursa: clicksanatate.ro)






luni, 1 decembrie 2014

5 BOLI pe care le poți trata cu CĂTINA. Efectele nebănuite pe care le are pentru sănătate




Numită şi „Ginsengul românesc”, datorită proprietăţilor ei revigorante, conţinutului bogat în vitamine şi acţiunii ei benefice asupra vaselor de sânge, cătina poate înlocui cu brio unele medicamente şi poate învinge bolile, scrie clicksanatate.ro.


Vindecă bolile de piele

Uleiul de cătină este foarte eficient în afecţiunile pielii, cum ar fi psoriazisul, eczemele, arsurile, mâncărimile. El protejează pielea împotriva radiaţiilor ultraviolete, o hrăneşte şi o revitalizează, prin conţinutul de vitamine A, B1, B2, C, E, K. Uleiul se aplică extern, pe zona afectată, de 2-3 ori pe zi, dar poate fi administrat şi pe cale orală – o linguriţă de trei ori pe zi.

Combate stresul

Dacă tot vorbim despre uleiul de cătină, află că are efecte benefice şi împotriva stresului. Cătina este bogate în fosfor şi calciu, în vitamine din grupa B, în vitamina C (după măceş, are cel mai ridicat conţinut de vitamina C). Pentru cei suprasolicitaţi de efort fizic sau intelectual, se recomandă în fiecare zi 20 de picături de ulei de cătină, sau 4-5 linguriţe de fructe proaspete (ori congelate) amestecate cu miere, de trei ori pe zi.


Înlătură anemia

Datorită conţinutului bogat în vitamine şi minerale, cătina este considerată o polivitamină naturală. Persoanele aflate în convalescenţă sau care suferă de anemii, copiii peste şapte ani, femeile care doresc să-şi întărească organismul pot face timp de o lună o cură cu fructe proaspete sau cu suc de cătină. Boabele se storc, iar sucul se amestecă imediat cu miere, în părţi egale. Se lasă să macereze la rece, timp de 24 de ore, apoi se ia câte o ceşcuţă dimineaţa, pe stomacul gol

Tratează hepatita

Acelaşi suc are efecte benefice şi-n cazul afecţiunilor hepatice acute sau cronice, întrucât cătina este un bun stimulent hepatic. Se iau 5-6 linguri de suc pe zi, simplu sau diluat cu apă, în cazul în care nu prea-ţi place gustul acrişor.

Întăreşte inima

Cătina albă duce la scăderea colesterolului, fapt care previne îngroşarea arterelor. De asemenea, conţine o cantitate mare de antioxidanţi, care protejează inima şi vasele de sânge. La aceste două proprietăţi se adăugă şi efectul ei anticoagulant. Prin urmare, cătina este recomandată şi-n afecţiunile cardiovasculare (în special hipertensiune arterială, ateroscleroză, sindromul Raynaud). Bea în fiecare zi 3-4 linguri de sirop de cătină obţinut prin presare la rece, diluat cu apă sau cu alte lichide, şi vei avea o sănătate de fier! REALITATEA.NET