Romedica: martie 2015 /

Translate

marți, 10 martie 2015

Cu ce scapi de bătături în cinci minute



Bataturile nu sunt altceva decat niste acumulari de piele ingrosata care dau mari batai de cap. Unele persoane apeleaza la chirurg, fara sa stie macar ca exista remedii naturiste, pentru tratarea bataturilor dureroase, foarte ieftine si la indemana oricui, numai ca acestea cer multa rabdare si perseverenta.



  • Spalati-va picioarele, mai multe seri la rand, in apa calda in care ati dizolvat trei linguri de bicarbonat de sodiu, care are calitatea de a inmuia pielea intarita sau moarta si a o indeparta. Baia trebuie sa dureze 10, 15 minute, noteaza Ziare.com


  • Cine prefera otetul sa inmoaie o bucata de vata pe care s-o lipeasca de batatura cu pansament sau o carpa curata, de bumbac. Vata inmuiata in otet se tine pana a doua zi. Dimineata, freaca zona in care se afla batatura cu o piatra ponce.


  • O felie groasa de lamaie, cam de un centimetru, fara coaja, se pune seara pe batatura si se leaga strans, cu tifon ori o carpa curata. Se sta asa toata noaptea. Se repeta acest lucru cateva nopti la rand, pana cand batatura se va desprinde si va pica, cel mai probabil in timp ce va spalati picioarele.


  • Se piseaza o capatana de usturoi si se amesteca toti cateii. Pasta astfel obtinuta se aplica pe batatura cateva seri la rand, pana cand aceasta se inmoaie si dispare.


  • Ceapa se curate si dintre straturi se scoate pielita subtire, iar partea carnoasa se baga la cuptor pana se inmoaie. Dupa aceea se pune in otet pentru cateva minute apoi se aplica pe batatura. Acest lucru se face seara, inainte de culcare, si legatura se tine pana dimineata.


  • Din flori si fructe maruntite de paducel se face un decoct, o lingura de planta la o cana de apa. Dupa fierbere, se lasa amestecul la infuzat timp de 10, 15 minute dupa care se strecoara si se lasa la racit. Compresele cu decoct de paducel se aplica zilnic pe zonele invadate de bataturi.


  • Rostopasca pe care o gasiti chiar si in jurul blocului in care locuiti, pe marginea drumurilor, in tufisuri, in locuri umbroase, mai tot timpul anului, chiar si iarna sub stratul de zapada, varsa, la rupere, un lichid galben-inchis care este ideal in tratarea acestor afectiuni. Unge batatura cu acest lichid de cateva ori pe saptamana, timp de doua saptamani, si batatura se usuca si cade.


  • Mai multe seri la rand, masati bataturile, timp de 15, 20 de minute, cu ulei de ricin. Puneti apoi, in picioare, sosete de bumbac si stati asa pana dimineata ca sa dati timp uleiului sa actioneze.

sâmbătă, 7 martie 2015

CUM ÎŢI POŢI ALBI DINŢII CU AJUTORUL COJILOR DE BANANĂ







Fructele pot ajuta la albirea dinţilor datorită acidului pe care îl conţin.
 Bananele nu sunt fructe acide, dar se pare că îţi poţi albi dinţi cu ajutorul cojii, arată rezultatele unui experiment. Uite cum să procedezi:

Instrumentele necesare pentru albirea dinţilor

Ai nevoie de periuţa de dinţi, o coajă de banană şi un cronometru cu care să măsori timpul. Pentru că sunt obiecte pe care le are oricine în casă, poţi începe albirea dinţilor.

Ce trebuie să faci cu coaja de banană

Timp de un minut (aici intervine şi cronometrul) freacă de toţi dinţii, atât cât poţi, cu interiorul cojii de banană. Încearcă să laşi cât mai multă pastă pe dinţi.

Lasă pasta de banană să acţioneze

După ce ai acoperit dinţii cât mai bine cu pastă de pe coaja de banană, porneşte-ţi cronometrul şi setează-l să se oprească după 10 minute. Atât trebuie să stai cu pasta pe dinţi.

Foloseşte periuţa de dinţi

După ce s-au scurs cele zece minute, ia-ţi periuţa de dinţi uscată şi spală-te pe dinţi ca şi cum te-ai spăla cu pastă de dinţi normală, timp de un minut. După ce ai făcut asta, clăteşte gura cu apă la temperatura potrivită pentru tine.

De câte ori repeţi procesul

Ca să vezi rezultate trebuie să te speli cu pasta de banană în fiecare zi, timp de şapte zile. Dinţii vor fi mai albi cu o nuanţă sau două.(unica.ro)