Romedica: ianuarie 2016 /

Translate

duminică, 31 ianuarie 2016

Lactatele şi mezelurile, combinaţie cancerigenă. Șase asocieri alimentare periculoase






Multe persoane consumă un iaurt lângă un sandviş cu şuncă fără să ştie cât e de greşit.


Când alimentele “incompatibile” sunt consumate împreună, există riscul ca nutrienţii să nu se mai asimileze corect. Mai mult, din această combinaţie pot să rezulte substanţe care provoacă diaree, toxiinfecţii şi cresc riscul de cancer.

1. Lapte şi ciocolată
Oricât de suprinzător ar părea, laptele şi ciocolata nu fac casă bună.
Combinate, calciul din lapte şi acidul oxalic din ciocolată formează un compus numit oxalat de calciu, greu de digerat, care poate provoca diaree.
“Oxalaţii din ciocolată şi cazeina din lapte se precipită şi, pe lângă faptul că provoacă indigestie, se reduce din acţiunea neurostimulatoare a ciocolatei. Ciocolata cu lapte este oricum destul de periculoasă, întrucât conţine lapte praf reconstituit şi multe zaharuri, care pot duce în timp la boli cardiovasculare, cum este ateroscleroza”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, expert în alimentaţie.
2. Cafea cu lapte
Dacă obişnuiţi să adăugaţi lapte în cafea, vă alegeţi doar cu gustul, spun medicii. “Laptele taie din acţiunea stimulatoare a cafelei. Dacă o cafea amară se digeră în 20 de minute, cea cu lapte rămâne şi trei ore în stomac“, adaugă prof. dr. Mencinicopschi.
3. Iaurt cu mezeluri
Multe persoane consumă un iaurt lângă un sandviş cu şuncă fără să ştie cât e de greşit.
Mezelurile conţin nitraţi (conservanţi) care, în combinaţie cu acidul organic (lactic) din lactate, se transformă în nitrozamină, o substanţă cancerigenă.
“În general, combinaţia dintre două proteine animale este foarte indigestă. Acest lucru este specificat clar la alte religii. De exemplu, pe masa evreilor nu veţi vedea niciodată lapte şi derivate lângă carne”, subliniază specialistul citat.

Proteinele vegetale, separat de cele animale
4. Laptele de soia conţine proteine vegetale, grăsimi, carbohidraţi, vitamine şi minerale şi este foarte hrănitor dacă este consumat ca atare. În combinaţie cu ouăle, carnea sau alte alimente foarte bogate în proteine animale, se încetineşte activitatea proteazei, substanţa care ajută la descompunerea proteinelor pentru a fi digerate. Astfel, proteinele nu mai sunt asimilate aşa cum trebuie şi digestia este încetinită.
“Sfatul meu este să nu amestecaţi proteinele vegetale cu cele animale. Proteinele vegetale merg cel mai bine cu carbohidraţi: linte, soia sau mazăre cu orez etc“, recomandă specialistul în alimentaţie Gheorghe Mencinicopschi.
5. Făinoase cu zahăr
Prăjiturile sunt delicioase, dar combinarea amidonului din făinoase cu zahăr, dulceaţă, miere, sirop sau chiar cu fructe dulci de tipul curmalelor, stafidelor sau smochinelor este contraindicată.
Pe lângă acţiunea nocivă asupra activităţii pancreasului, această asociere produce şi fermentaţie, favorizând apariţia arsurilor la stomac.
6. Cartofi copţi cu unt
Nu este bine să combini grăsimi saturate cu amidon, iar în această categorie se încadrează piureul, pâinea cu unt, macaroanele cu brânză, pâinea cu şuncă sau cartofii cu unt ori smântână.
Dacă vei face acest lucru, activitatea pancreasului scade şi, implicit, şi secreţia de insulină, crescând riscul apariţiei diabetului zaharat. Poţi consuma în schimb grăsimile cu proteine sau cu acizi.(doctorulzilei.ro)

sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Ce nu ştiai despre lămâi












Sigur nu ştiai asta! Lămâile îngheţate ajută la tratarea cancerului

Reteta este cat se poate de simpla: cumperi lamai organice, bio, le speli, le bagi la congelator cu tot cu coaja si, odata congelate, le poti felia si adauga in tot ce mananci.

Asta inseamna salate, supe, paste, orice preparat iti place. Gustul va fi unul deosebit, iar rezultatul pentru sanatatea ta, pe masura. Specialistii spun ca lamaile congelate distrug celulele canceroase si le protejeaza pe cele sanatoase.
Atentie! Nu indeparta coaja lamailor, pentru ca aceasta contine foarte multe vitamine, mult mai multe decat sucul de lamaie si ajuta la eliminarea toxinelor.


Lamaile au un rol important in lupta cu tumorile si chisturile. In plus, au un puternic rol anti-microbian, elimina parazitii interni, regleaza tensiunea arteriala, combat stresul si tulburarile nervoase, precum si infectiile bacteriene si ciupercile.

Stiai ca egiptenii din antichitate credeau ca mancand lamai si band sucul de lamaie se tineau departe de orice forma de otravire, iar studii recente au confirmat convingerea lor? 




Sunt foarte multe beneficii pentru sanatate pe care lamaile ni le aduc si pe care le stim de sute de ani. Cele mai cunoscute sunt acelea ca lamaile sunt antivirale, antibacteriene si imunostimulatoare si ca sunt folositoare in diete pentru ca sucul de lamaie este un ajutor digestiv si un detoxifiant pentru ficat. Lamaile contin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectine, toate intaresc imunitatea si lupta impotriva infectiilor.
Dar sunt si foarte multe beneficii ale lamaii pe care multi dintre noi nu le cunoastem. 

Foloseste lamaia sub orice forma cu putinta: sub forma de suc, in ceai, in alte bauturi, ca dressing la salata, sub forma de cataplasma sau atunci cand faci baie. Vei avea numai de castigat.

Iata beneficiile nestiute ale acestui fruct miraculos, asa cum ne sunt ele dezvaluite de "The Lemon Juice Diet," copyright 2008, de Theresa Cheung.


1. Vindeca acneea


Vitamina C din lamaie ajuta pielea sa fie stralucitoare si omoara bacteriile care cauzeaza acneea.
Bea limonada dimineata dar in plus poti face si urmatoarele:

– Aplica cu degetul sau cu un tampon de vata suc proaspat de lamaie pe acnee si lasa asa peste noapte. Spala cu apa a doua zi dimineata. Se poate sa simti o usoara arsura dar dispare repede.

– Amesteca o parte zeama de lamaie proaspat stoarsa cu o parte apa cu miere. Pune acest amestec pe zonele afectate si lasa o jumatate de ora, apoi clateste. Repeta de 2 ori pe zi, dimineata si seara.

Evident ca in cazul unei acnee foarte severe, se recomanda consultarea unui medic specialist dermatolog, in paralel cu acest tratament natural.



2. Calmeaza anxietatea


Studiile arata ca lamaia are efect de calmare si ajuta la indepartarea oboselii, agitatiei, ametelii, nervozitatii si tensiunii. Inhalarea de ulei de lamaie creste capacitatea de concentrare si tine mintea in stare de alerta.

Lamaia poate fi folosita si ca odorizant de camera in birouri, pentru a creste eficienta angajatilor.

Daca te simti tensionat, pune pe o batista putin ulei de lamaie si inhaleaza.


3. Vindeca aftele


Proprietatile dovedite antibacteriene si antivirale ale lamaii pot accelera procesul de vindecare in cazul aftelor.

Amesteca sucul de lamaie cu apa calda si clateste gura cu aceasta combinatie de trei ori pe zi. Nu conteaza daca simti o senzatie de arsura in contactul dintre lamaie si afte, conteaza ca ea iti face mult bine, deci persevereaza in folosirea ei.