Romedica: 2017 /

Translate

sâmbătă, 9 decembrie 2017

NEW YORK CHEESECAKE





Ingrediente (pentru 8-10 persoane):
Blatul:
300 g biscuiți digestivi, sfărâmați mărunt
50 g zahăr tos
80-95 g unt topit
1 linguriță de scorțișoară (opțional)
Umplutura:
1 plic de gelatină fără aromă
60 ml de apă rece
450 g de brânză cremoasă, marca Philadelphia
100-150 g de zahăr
1 praf de sare
200 g de smântână grasă
200 g de smântână dulce, pentru frișcă
Sosul care se toarnă deasupra (afine însiropate):
200 g de afine (dacă nu aveți afine, puteți pune zmeură, piersici, căpșuni sau alte fructe)
2 linguri de apă
100 g de zahăr tos
Puteți dubla cantitatea de ingredinte pentru topping.
new york cheesecake mancaruri rege
New York Cheesecake
Mod de preparare:
Blatul: Fărâmițați biscuiții într-un robot de bucătărie (alternativ, îi puteți pune într-o pungă cu închidere etanșă și-i puteți sfărâma cu o conservă de supă sau cu un sucitor).
Puneți într-un castron mijlociu biscuiții sfărâmați și zahărul, adăugând untul topit, și amestecați până când ingredientele se omogenizează și formează o pastă. Dacă doriți, se poate adăuga puțină scorțișoară, după gust.
Ungeți cu unt o tavă rotundă de 20-23 cm în diametru și cu margini detașabile și puneți o folie de aluminiu pentru ca aluatul să nu se lipească (se poate pune o hârtie de copt, pentru a ușura tăierea și scoaterea blatului din tavă).
Presați bine pasta de biscuiți pe fundul și pe laturile tăvii (aproximativ 2,5 cm) folosind spatele unei linguri sau fundul unui pahar. Cât timp pregătiți umplutura, acoperiți aluatul cu o folie de plastic și puneți-l în frigider ca să se răcească.
Umplutura: Diluați gelatina în apă rece, amestecați la foc mic până se dizolvă. Bateți brânza Philadelphia cu mixerul sau cu telul până devine o cremă moale. Adăugați încet gelatina, amestecând până ce compoziția devine omogenă. Adăugați zahărul și sarea și continuați să amestecați până compoziția devine ușoară și pufoasă.
Într-un castron curat, bateți smântâna dulce pentru frișcă până se întărește. Turnați smântâna grasă peste frișca obținută, apoi adăugați încet amestecul de smântână în compoziția cremoasă de Philadelphia.
Turnați totul peste blatul de biscuiți și uniformizați suprafața cremei. Puneți la frigider până se întărește (minimum 4 ore sau, mai bine, peste noapte).
Afinele cu sirop: Puneți într-o tigaie la foc mediu o treime din afine, cu două linguri de apă și 100 g de zahăr, până când zahărul se topește și afinele se sfărâmă. Când amestecul fierbe, învârtiți tigaia, pentru a distribui uniform lichidul. Continuați să fierbeți la foc mediu, până când compoziția se îngroașă și se transformă într-un sirop mai închegat. Strecurați siropul într-un castron, aruncați afinele fierte și lăsați siropul să se răcească la temperatura camerei. Adăugați, în sirop, afinele crude rămase. Amestecați și puneți la frigider.
Servire. Treceți cu paleta de jur-împrejurul prăjiturii înainte să îndepărtați marginea tăvii.
Mutați ușor prăjitura pe platoul de servire. Turnați afinele reci și siropul peste Cheesecake și serviți rece. Înainte să tăiați prăjitura, introduceți cuțitul în apă fierbinte.
Poftă bună!

luni, 5 iunie 2017

3 alimente care REGENEREAZA FICATUL! Include-le imediat in alimentatia ta!

Imagine similară












3 alimente care REGENEREAZA FICATUL! Include-le imediat in alimentatia ta!
Ficatul este unul dintre organele vitale ale organismului. Este responsabil pentru numeroase funcții: digestie, metabolism, imunitate și stocarea nutrienților de care corpul are nevoie pentru a supraviețui.


Află care sunt câteva alimente care regenerează ficatul.

Alimente care regenerează ficatul:
1. Usturoiul

Usturoiul este un aliment excelent pentru a curăța ficatul. Activează enzime care ajută la eliminarea toxinelor.

În plus, conține doi compuși naturali (alicina și seleniul), care ajută la procesul de curățare și de protejare a ficatului de deteriorare. Mai mult, usturoiul reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor, care pot supraîncărca ficatul și-l împiedică să funcționeze bine.
Pentru a regenera ficatul, folosește usturoi proaspăt.
Consumă doi-trei căței de usturoi pe zi și înglobează-l în preparate culinare cât mai des.
2. Grapefruit

Pentru că este o sursă importantă de vitamina C, pectină și antioxidanți, grapefrutul stimulează procesul natural de regenerare a ficatului.

Mai conține glutation, un antioxidant puternic care neutralizează radicalii liberi și detoxifiază ficatul. Ajută și în cazul în care ai mâncat prea mult sau prea gras. Mai mult, o flavonoidă pe care o conține grepfrutul ajută la descompunerea grăsimii.
Bea un pahar de 100 ml de suc de grepfrut pe zi sau mănâncă un fruct întreg – preferabil la micul dejun.
Atenție! Dacă iei anumite medicamente pe rețetă, consultă medicul. Grefrutul poate interacționa cu anumite medicamente.
3. Sfecla roșie



Sfecla roșie este un alt aliment care regenerează puternic ficatul. Conține beta-caroten, care stimulează și îmbunătățește funcționarea ficatului. Sfecla roșie este și un purificator natural al sângelui. Adaugă sfeclă proaspătă în meniul tău zilnic. 
Află și cum să prepari salată de sfeclă roșie .

– o cană de sfeclă rasă sau tăiată cubulețe
– două lingurițe de ulei de măsline extravirgin
– sucul de la o jumătate de lămâie.
Mod de preparare și de consumare:
Amestecă toate ingredientele și mănâncă două lingurițe din ea din două în două ore ziua timp de o săptămână. Nu e nicio problemă să o mănânci pe toată o dată și să-ți faci o astfel de salată în fiecare zi. Dar consumul din două în două ore ajută la regenerarea ficatului.
http://www.andreilaslau.ro

Uleiul care indeparteaza acidul uric din sange, vindeca anxietatea, artrita cronica, reumatismul si stopeaza poftele de tigari si alcool









Columb a navigat spre Vest pentru a gasi legendarele insule Spice din Asia. Dar totul a fost in zadar. Un condiment cautat de el a fost piperul negru. Pretuit inca din antichitate, oamenii il foloseau ca si moneda.


Din pacate, astazi, piperul negru este trecut cu vederea intr-un mod tragic datorita prezentei sale prin toate magazinele si restaurantele.
Adevarul despre piperul negru (uleiul esential de piper negru, in special) este ca are proprietati benefice uimitoare asupra organismului.
Uleiul esential de piper negru te scapa de anxietate si de poftele de tigari si alcool.


Beneficiile uleiului esential de piper negru difera in functie de modul in care este consumat.Poate fi ingerat, aplicat sub forma topica sau poate fi inhalat. Sa privim mai atent la aceste trei moduri de a consuma uleiul esential de piper negru si beneficiile pe care le putem astepta de la fiecare.
Uleiul esential de piper negru are diferite propietati benefice.

Cele mai importante sunt cele expectorante, febrifuge, antioxidante, diuretice, antiartritice, circulatorii, analgezice, antibacteriene, stimulante, vermifuge, antiseptice, diaforice, antispastice, laxative, afrodisiace si anti-inflamatorii.
Utilizarea orala

Cand este consumat pe cale orala (incercati sa-l adaugati la gratar sau la sosurile de friptura favorite) uleiul esential de piper negru ofera antioxidanti puternici numiti sesquiterpene. Acesti antioxidanti ajuta la producerea a cat mai multa transpiratie si urina (doua moduri comune prin care toxinele po fi eliminate).

Acest condiment apreciat din India este , de asemenea, excelent in imbunatatirea digestiei deoarece creste functiile bilei si promoveaza sucurile acide din stomac, care ajuta la descompunerea alimentelor.
Utilizarea sub forma topica
Un alt mod de a folosi uleiul esential de piper negru este aplicarea topica. Datorita senzatiei de caldura care se extinde trebuie sa fie utilizat cu moderatie sau cu un ulei purtator. Cu toate acestea, incalzirea extrema il face ideal pentru relaxarea musculara atunci cand este impreunat cu un ulei de masaj. Este antispastic si are proprietati relaxante musculare ce sunt extrem de eficiente pentru persoanele ce au crampe. Proprietatile antioxidante ale uleiului esential de piper negru elimina toxinele,precum acidul uric din sange, si are efecte benefice asupra celor care sufera de artrita, reumatism si guta.
In plus, fata de relaxarea corpului fizic, uleiul esential de piper negru ajuta la relaxarea mintii. Atunci cand este utilizat aromatic (de multe ori in combinatie cu alte uleiuri, cum ar fi cel de ienupar sau de lavanda) poate fi foarte eficient la atenuarea stresului mental. Un studiu a aratat capacitatea acestui ulei de a ajuta oamenii sa faca fata stresului provocat de renuntatul la fumat.
Dupa cum vedeti, folosirea uleiului esential de piper negru ajuta, atat mintea, cat si corpul. Astfel iti vei gasi sanatatea si relaxarea de mult tanjita.
Sursa:www.naturehealthandbeauty.comTraducere si adaptare:Echipa Dr.Andrei Laslau

duminică, 30 aprilie 2017

Efect incredibil! Ce se întâmplă dacă mănânci o banană pe zi




Beneficii multiple?
Cine ar fi crezut că bananele, fructe aproape banale și la îndemâna tuturor, ar putea avea un impact atât de mare asupra stării de sănatate?
 Bananele conțin trei zaharuri naturale - sucroză, fructoză și glucoză combinate cu o cantitate mare de fibre. O singură banană energizează instant, dar și pe termen lung.

Studiile au demonstrat că două banane oferă suficientă energie pentru un antrenament intens de 90 de minute. De aceea, nu e de mirare că acest fruct este favoritul atleților de top din întreaga lume, scrie Jurnalul Național. Conform http://worldobserveronline.com/, aportul energetic nu este unicul beneficiu de care ne putem bucura consumând banane. Printre altele, aceste fructe tropicale ajută în prevenirea sau ameliorarea unui număr de boli sau stări și, de aceea, ar trebui să adăugăm acest aliment în dieta noastră zilnică.


DEPRESIE


MIND a realizat un sondaj în rândul oamenilor care suferă de depresie, iar majoritatea s-au simțit mai bine după ce au mâncat o banană. Explicația: bananele conțin triptofan, un tip de proteină pe care corpul o transformă în serotonină și care ne face să ne relaxăm, ne îmbunătățește starea, făcându-ne mai fericiți.


ANEMIE


Bogate în fier, bananele stimulează productia hemoglobinelor, ajutând în cazurile de anemie. Tensiune arterială Fructul exotic combate hipertensiunea deorece conținutul de potasiu este foarte ridicat, iar cel de sare scăzut. În Statele Unite acest fapt a fost oficializat întrucât Agenția Guvernamentală pentru hrană și medicamente (FDA) a permis industriei să menționeze despre efectele consumului de banane asupra presiunii sanguine.


CONCENTRARE


200 de elevi de la școală Twickenham din Anglia au dat dovadă de capacitate de concetrare ridicată în perioada examenelor grație consumului de banane. Persoanele în cauza au inclus fructele la micul dejun, gustare și prânz. Astfel, cercetările au dovedit că fructul ajută în procesul de învățare, făcându-i pe elevi mai alerți.


CONSTIPAȚIE


Bogate în fibre, includerea în dieta zilnică a bananelor poate îmbunătăți tranzitul intestinal, fără a apela la ceaiuri sau laxative.


MAHMUREALĂ


Una din cele mai rapide modalități de a „vindeca” o mahmureală este de a consuma un milkshake din banane, îndulcit cu miere. Banana calmează stomacul, mierea ridică nivelul glucozei din sânge, în timp ce laptele răcorește și hidratează organismul.


ARSURI LA STOMAC


Bananele au un efect alcalinizant în corp, și în cazul unor astfel de simptome - arsuri la stomac - se recomandă consumul unei banane.


GREȚURI MATINALE


Consumul de banane între mese ajută la păstrarea nivelului de glucoză în sânge și previne stările neplăcute de dimineață.
Înțepături de insecte Înainte de a utiliza obișnuita cremă, o bună idee ar fi să frecăm zona afectată cu partea interioară a cojii unei banane.


NERVI


Bananele sunt bogate în complexul de vitamine B care ajută în calmarea sistemului nervos. Supraponderal și la muncă? Studiile conduse de Institutul de Psihologie din Austria au demonstrat că stresul de la locul de muncă îi determină pe oameni să consume mâncăruri nesănătoase precum ciocolată și chipsuri. Analizând 5000 de pacienți dintr-un spital, cercetătorii au ajuns la concluzia că cei mai supraponderali lucrau într-un mediu stresant. Prin urmare, pentru a evita situațiile de acest gen, am putea consuma o banană sau două în locul unei prăjituri cu glazura de ciocolată.


ULCER


Banana este recomandată în regimul persoanele cu afecțiuni intestinale datorită texturii. Este, de asemenea, unicul fruct care poate fi mâncat chiar și în cazurile cronice, neutralizând hiper-aciditatea și reducând iritația stomacală.


 CONTROLUL TEMPERATURII


În cadrul multor culturi, banana este văzută ca un fruct răcoritor care poate scădea temperatura fizică, dar și emoțională a femeilor însărcinate. În Thailanda, de exemplu, femeile însărcinate mănâncă banane pentru a se asigură că bebelușul va avea temperatura potrivită la naștere. Banana este un remediu natural pentru multe boli sau afecțiuni.
 Comparând-o cu un măr, are de patru ori mai multe proteine, de două ori mai mulți carbohidrați, o cantitate de fosfor triplă și de cinci ori mai multă vitamina A și fier. Cantitatea celorlate vitamine și minerale este dublă, fiind extrem de bogată în potasiu. Aceste argumente sunt probabil suficiente pentru a schimba cunoscuta zicală referitoare la beneficiile merelor și să afirmăm că „o banană pe zi ține medicul la distanță!”.

marți, 18 aprilie 2017

3 alimente care REGENEREAZA FICATUL! Include-le imediat in alimentatia ta!






Ficatul este unul dintre organele vitale ale organismului. Este responsabil pentru numeroase funcții: digestie, metabolism, imunitate și stocarea nutrienților de care corpul are nevoie pentru a supraviețui.

Află care sunt câteva alimente care regenerează ficatul.

1. Usturoiul
Usturoiul este un aliment excelent pentru a curăța ficatul. Activează enzime care ajută la eliminarea toxinelor.
În plus, conține doi compuși naturali (alicina și seleniul), care ajută la procesul de curățare și de protejare a ficatului de deteriorare. Mai mult, usturoiul reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor, care pot supraîncărca ficatul și-l împiedică să funcționeze bine.
Pentru a regenera ficatul, folosește usturoi proaspăt.
Consumă doi-trei căței de usturoi pe zi și înglobează-l în preparate culinare cât mai des.


2.Grapefruit









Pentru că este o sursă importantă de vitamina C, pectină și antioxidanți, grapefrutul stimulează procesul natural de regenerare a ficatului.
Mai conține glutation, un antioxidant puternic care neutralizează radicalii liberi și detoxifiază ficatul. Ajută și în cazul în care ai mâncat prea mult sau prea gras. Mai mult, o flavonoidă pe care o conține grepfrutul ajută la descompunerea grăsimii.
Bea un pahar de 100 ml de suc de grepfrut pe zi sau mănâncă un fruct întreg – preferabil la micul dejun.
Atenție! Dacă iei anumite medicamente pe rețetă, consultă medicul. Grefrutul poate interacționa cu anumite medicamente.
3. Sfecla roșie



Sfecla roșie este un alt aliment care regenerează puternic ficatul. Conține beta-caroten, care stimulează și îmbunătățește funcționarea ficatului. Sfecla roșie este și un purificator natural al sângelui. Adaugă sfeclă proaspătă în meniul tău zilnic. 
Mai poți face și o salată care ajută la regenerarea ficatului cu următoarele ingrediente:
– o cană de sfeclă rasă sau tăiată cubulețe
– două lingurițe de ulei de măsline extravirgin
– sucul de la o jumătate de lămâie.
Mod de preparare și de consumare:
Amestecă toate ingredientele și mănâncă două lingurițe din ea din două în două ore ziua timp de o săptămână. Nu e nicio problemă să o mănânci pe toată o dată și să-ți faci o astfel de salată în fiecare zi. Dar consumul din două în două ore ajută la regenerarea ficatului.
Sursa  http://www.andreilaslau.ro