Romedica: iunie 2017 /

Translate

luni, 5 iunie 2017

3 alimente care REGENEREAZA FICATUL! Include-le imediat in alimentatia ta!

Imagine similară












3 alimente care REGENEREAZA FICATUL! Include-le imediat in alimentatia ta!
Ficatul este unul dintre organele vitale ale organismului. Este responsabil pentru numeroase funcții: digestie, metabolism, imunitate și stocarea nutrienților de care corpul are nevoie pentru a supraviețui.


Află care sunt câteva alimente care regenerează ficatul.

Alimente care regenerează ficatul:
1. Usturoiul

Usturoiul este un aliment excelent pentru a curăța ficatul. Activează enzime care ajută la eliminarea toxinelor.

În plus, conține doi compuși naturali (alicina și seleniul), care ajută la procesul de curățare și de protejare a ficatului de deteriorare. Mai mult, usturoiul reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor, care pot supraîncărca ficatul și-l împiedică să funcționeze bine.
Pentru a regenera ficatul, folosește usturoi proaspăt.
Consumă doi-trei căței de usturoi pe zi și înglobează-l în preparate culinare cât mai des.
2. Grapefruit

Pentru că este o sursă importantă de vitamina C, pectină și antioxidanți, grapefrutul stimulează procesul natural de regenerare a ficatului.

Mai conține glutation, un antioxidant puternic care neutralizează radicalii liberi și detoxifiază ficatul. Ajută și în cazul în care ai mâncat prea mult sau prea gras. Mai mult, o flavonoidă pe care o conține grepfrutul ajută la descompunerea grăsimii.
Bea un pahar de 100 ml de suc de grepfrut pe zi sau mănâncă un fruct întreg – preferabil la micul dejun.
Atenție! Dacă iei anumite medicamente pe rețetă, consultă medicul. Grefrutul poate interacționa cu anumite medicamente.
3. Sfecla roșie



Sfecla roșie este un alt aliment care regenerează puternic ficatul. Conține beta-caroten, care stimulează și îmbunătățește funcționarea ficatului. Sfecla roșie este și un purificator natural al sângelui. Adaugă sfeclă proaspătă în meniul tău zilnic. 
Află și cum să prepari salată de sfeclă roșie .

– o cană de sfeclă rasă sau tăiată cubulețe
– două lingurițe de ulei de măsline extravirgin
– sucul de la o jumătate de lămâie.
Mod de preparare și de consumare:
Amestecă toate ingredientele și mănâncă două lingurițe din ea din două în două ore ziua timp de o săptămână. Nu e nicio problemă să o mănânci pe toată o dată și să-ți faci o astfel de salată în fiecare zi. Dar consumul din două în două ore ajută la regenerarea ficatului.
http://www.andreilaslau.ro

Uleiul care indeparteaza acidul uric din sange, vindeca anxietatea, artrita cronica, reumatismul si stopeaza poftele de tigari si alcool









Columb a navigat spre Vest pentru a gasi legendarele insule Spice din Asia. Dar totul a fost in zadar. Un condiment cautat de el a fost piperul negru. Pretuit inca din antichitate, oamenii il foloseau ca si moneda.


Din pacate, astazi, piperul negru este trecut cu vederea intr-un mod tragic datorita prezentei sale prin toate magazinele si restaurantele.
Adevarul despre piperul negru (uleiul esential de piper negru, in special) este ca are proprietati benefice uimitoare asupra organismului.
Uleiul esential de piper negru te scapa de anxietate si de poftele de tigari si alcool.


Beneficiile uleiului esential de piper negru difera in functie de modul in care este consumat.Poate fi ingerat, aplicat sub forma topica sau poate fi inhalat. Sa privim mai atent la aceste trei moduri de a consuma uleiul esential de piper negru si beneficiile pe care le putem astepta de la fiecare.
Uleiul esential de piper negru are diferite propietati benefice.

Cele mai importante sunt cele expectorante, febrifuge, antioxidante, diuretice, antiartritice, circulatorii, analgezice, antibacteriene, stimulante, vermifuge, antiseptice, diaforice, antispastice, laxative, afrodisiace si anti-inflamatorii.
Utilizarea orala

Cand este consumat pe cale orala (incercati sa-l adaugati la gratar sau la sosurile de friptura favorite) uleiul esential de piper negru ofera antioxidanti puternici numiti sesquiterpene. Acesti antioxidanti ajuta la producerea a cat mai multa transpiratie si urina (doua moduri comune prin care toxinele po fi eliminate).

Acest condiment apreciat din India este , de asemenea, excelent in imbunatatirea digestiei deoarece creste functiile bilei si promoveaza sucurile acide din stomac, care ajuta la descompunerea alimentelor.
Utilizarea sub forma topica
Un alt mod de a folosi uleiul esential de piper negru este aplicarea topica. Datorita senzatiei de caldura care se extinde trebuie sa fie utilizat cu moderatie sau cu un ulei purtator. Cu toate acestea, incalzirea extrema il face ideal pentru relaxarea musculara atunci cand este impreunat cu un ulei de masaj. Este antispastic si are proprietati relaxante musculare ce sunt extrem de eficiente pentru persoanele ce au crampe. Proprietatile antioxidante ale uleiului esential de piper negru elimina toxinele,precum acidul uric din sange, si are efecte benefice asupra celor care sufera de artrita, reumatism si guta.
In plus, fata de relaxarea corpului fizic, uleiul esential de piper negru ajuta la relaxarea mintii. Atunci cand este utilizat aromatic (de multe ori in combinatie cu alte uleiuri, cum ar fi cel de ienupar sau de lavanda) poate fi foarte eficient la atenuarea stresului mental. Un studiu a aratat capacitatea acestui ulei de a ajuta oamenii sa faca fata stresului provocat de renuntatul la fumat.
Dupa cum vedeti, folosirea uleiului esential de piper negru ajuta, atat mintea, cat si corpul. Astfel iti vei gasi sanatatea si relaxarea de mult tanjita.
Sursa:www.naturehealthandbeauty.comTraducere si adaptare:Echipa Dr.Andrei Laslau