Romedica /

Translate

duminică, 14 septembrie 2014

Top 10 antibiotice naturale




Majoritatea alimentelor pe care le folosim au dublu rol. Acestea nu doar ne bucura papilele gustative, ci sunt „antibiotice” natuarale si ne pot ajuta la tratarea răcelilor, dar si infecţiilor? Afla care sunt acelea şi ce pot trata ele!

Locul 10: CHIMENUL
Cultivat originar in zona Marii Mediteraneene, chimenul este unul din acele condimente care are o aroma distincta si un gust destul de puternic. Uleiul esential extras din acest condiment are un continut mare de compusi antibacterieni, care pot oferi ajutorul sistemului imunitar. De asemenea, condimentul folosit in preparate culinare cat mai des poate preveni racelile de sezon.
Il poti cumpara din orice hypermarket, uleiuri si extracte din farmaciile specializate.
Locul 9: CEAPA
Ceapa era folosita ca tratament pentru raceli si tuse inca din Roma Antica, si inca de pe atunci se stia ca ceapa are calitati minunate medicinale, fiind un bun analgezic, antiinflamator si un ajutor pentru circulatia sangelui. Sulful din ceapa, cel care ii ofera mirosul si gustul distinct, este si cel care are proprietati antibacteriene. Siropul din ceapa se poate lupta eficient cu racelile dar si cu tusea, mai ales cea seaca. Ceapa mica (salota sau esalota) are cel mai mare continut de fenoli si antioxidanti, si este cea mai eficienta ca antibiotic, fiind folosita si in tratarea intepaturilor de albina.
O poti cumpara din orice hypermarket, iar siropuri si extracte din farmaciile specializate.
Locul 8: EUCALIPTUL
Iata un antiseptic natural, folosit si ca un puternic antiinflamator, care poate sa se lupte cu infectii, bacterii, ciuperci si virusuri. Cel mai adesea este regasit sub forma de ceai, insa poate fi gasit si sub forma de extract, ulei sau sirop. Uleiul de eucalipt era folosit in Australia de aborigeni pentru tratarea infectiilor si a ranilor si pentru a reduce febra. In secolul 19 era folosit ca dezinfectant in spitale. Apoi s-a descoperit ca actioneaza si ca expectorant, deci este un bun remediu si pentru tuse. Uleiul de eucalipt nu trebuie ingerat direct, ci diluat sau folosit mai degraba pentru masajul pieptului, al gatului si al fruntii.
Il poti cumpara din farmaciile specializate.
Locul 7: EXTRACTUL DIN CITRICE
Ca orice mama responsabila, stii deja ca citricile au cel mai mare continut de vitamina C, aceea care previne racelile. Insa, extractul din citrice, mai ales cel de grapefruit, are proprietati antimicrobinene si antibacteriene, fiind un excelent dezinfectant. Poate fi gasit in forma lichida, capsule sau tablete, sau chiar si ca spray. Poate trata si eczemele produse de scutece la bebelusi. Vitamina C este o substanta vitala in dezvoltarea organismului, cu efecte importante in tratarea infectiilor si in cresterea capacitatii organismului de a se lupta cu ele. Un studiu al Universitatii Carolina de Nord a demonstrat ca vitamina C a ajutat pacienti sa se vindece de muscaturi de sarpe, si de infectii virale si bacteriene extrem de puternice.
Il poti cumpara din farmaciile specializate.
Locul 6: EXTRACTUL DIN FRUNZE DE MASLIN
Extractul din frunze de maslin contine oleuropeina, al carei ingredient activ, acidul eleonlic are proprietati puternice antibacteriene si efecte antivirale. S-a demonstrat ca este eficient in lupta infectiilor, a herpesului, a oboselii cronice dar si a alergiilor si problemelor de piele. Pentru ca functioneaza ca un antibiotic de spectru larg, se lupta, deci, si cu racelile si gripele, cu problemele respiratorii si sinuzita. Ii mai adaugam si capacitatea de a scade nivelul de zahar din sange, de a normaliza aritmiile, de a inhiba oxidarea si de a relaxa arterele, de a tratata durerile de dinti, sau cele cauzate de artrita sau hemoroizi.
Il poti cumpara din farmaciile specializate.

Locul 5: MIEREA DE MANUKA


Cel mai delicios dar si mai mortal agent cand vine vorba de bacterii si virusuri este mierea de Manuka, care provine din Australia si Noua Zeelanda. Ea poate sa ucida o varietate larga de patogeni, chiar si periculosul virus, “mancator de carne”, Staphylococcus aureus, care duce la septicemii mortale. In plus, cercetatorii au observat ca virusurile si bacteriile tratate cu aceasta miere nu au devenit rezistente la efectele ei. Mierea de Manuka poate trata si ulcerul, rani infectate deschise, racelile si gripele comune, dar si tusea. Trebuie, insa, specificat, ca aceasta miere nu este recomandata copiilor mai mici de 1 an, si recomandarea pediatrilor este de 1 lingura la 2-3 zile. Atentie! Ea poate produce alergii la copii. Daca observati orice efect neobisnuit, contactati medicul.
O poti cumpara din magazine specializate.
Locul 4: USTUROIUL
Usturoiul este, poate, cel mai indragit ingredient din preparatele romanesti. El este nu numai foarte gustos, dar este si o planta minune, pentru ca are capacitatea sa trateze o simpla infectie la ureche dar si o pneumonie periculoasa. Acesta contine o multime de antioxidanti care omoara bacteriile si radicalii liberi din sange si protejeaza sistemul imunitar. Ingredientul activ al usturoiului, alicina, poate ataca si distruge si virusuri sau infectii puternice, si este chiar recomandat pentru copiii care au astm.
Il poti cumpara din orice hypermarket, extracte si uleiuri din farmaciile specializate.
Locul 3: ECHINACEA
In antichitate Echinacea era folosita mai ales pentru tratamentul ranilor deschise, a difteriei si a otravirii. De cateva sute de ani este folosita si pentru a se lupta cu bacteriile si virusurile, ajutand in acelasi timp sistemul imunitar. Ea este recunoscuta ca poate distruge una dintre cele mai virulente bacterii, acelasi Staphylococcus aureus, “mancatorul de carne”. Cea mai eficienta parte a plantei este radacina, din ea se extrag siropuri si uleiuri. Florile si semintele sunt cel mai des folosite pentru ceaiuri. Este, de asemenea, eficienta in tratarea herpesului, a infectiilor respiratorii, a racelilor si gripelor si a alergiilor.
O poti cumpara din farmaciile specializate.
Locul 2: ULEIUL DE COCOS
Mary G. Enig, un biochimist cu doctorat in nutritie, este cea care a descoperit potentialul uleiului de cocos. Ea spune ca organismul nostru foloseste un ingredient-minune din acest ulei – monolaurin – pentru a se lupta cu diferite boli si infectii, virusuri si bacterii. A fost chiar un caz foarte mediatizat in SUA, prin care un bebelus nascut cu HIV, a scapat de virus, dupa ce a fost hranit cu formula de lapte bogata in ulei de cocos. Recent, un medic din Florida a observat rezultate excelente cand a tratat pacientii cu helicobacter – o bacterie periculoasa prezenta in stomac. Luau o lingurita de ulei de cocos virgin de trei ori pe zi. Medicul a recunoscut ca uleiul de cocos a fost mult mai eficient decat alte antibiotice pe care obisnuia sa le prescrie.Il poti cumpara din farmaciile specializate.
Locul 1: ULEIUL DE OREGANO
Oregano este un condiment popular folosit mai ales in bucataria italiana. Insa, el nu este grozav numai in arta culinara, este eficient si ca un antibiotic natural. Un articol din 2001 din Science Daily a confirmat ca proprietatile antibacteriene ale uleiului de oregano sunt eficiente si impotriva stafilococilor, inhiband dezvoltarea acestor bacterii mult mai eficient, in comparatie cu antibioticele standard folosite medical, precum penicilina sau streptomicina. Cercetatorul Paul Belaiche a demonstrat ca uleiul de oregano poate distruge 96% dintre bacteriiile pneumococice, 83% dintre cele stafilococice si 78% dintre enterococi, cei care provoaca gatul iritat, febra, sindromul socului toxic, cistita, anorexie si infectii puternice.
Poate fi gasit in farmaciile specializate.

Alte antibiotice naturale
Desigur, ca nu trebuie sa ne limitam la cele 10 antibiotice naturale pe care ti le-am propus. Poti folosi in alimentatia copilului tau, pentru preventie, sau in tratamente, si alte produse ale naturii:
Condimente: chimion, ghimbir, turmeric, cuisoare, boia, scortisoara, patrunjel, susan
Fructe: fructe de padure, struguri, pepene rosu, kiwi
Legume: legumele cu frunze verzi (mai ales varza), morcov, ciuperci, cartoful dulce
Altele: propolis, migdale, ovaz, mei, orz, seminte de dovleac, alge de mare, iaurt, kefir.www.doctorulzilei.ro

duminică, 7 septembrie 2014

Uleiul din seminţe de morcov, un tratament complex şi eficient pentru frumuseţe şi sănătate











Uleiul din seminţe de morcov este un ulei despre care se spune că ar face minuni atât pentru frumuseţe, cât şi pentru sănătate. Bogat în antioxidanţi şi vitamina A, uleiul din seminţe de morcov poate preveni cancerul, poate calma durerile intestinale sau îţi poate hidrata în profunzime pielea. Iată şi alte întrebuinţări ale acestui produs miraculos...




  • Poate vindeca infecţiile


Datorită proprietăţilor sale antibacteriene, acest tip de ulei poate ajuta la cicatrizarea rănilor, dar şi la vindecarea infecţiilor.


  • Te poate scăpa de răceală şi gripă


Tusea, febra, durerile în gât, toate pot fi ameliorate cu ajutorul consumului de ulei din seminţe de morcov.




  • Poate ameliora diverse afecţiuni ale pielii


Dacă suferi de psoriazis, mâncărimi, bătături sau alte probleme ale pielii, uleiul din seminţe de morcov este extrem de eficient în ameliorarea simptomelor.


  • Previne îmbătrânirea pielii


Antioxidanţii din acest ulei sunt într-atât de puternici, încât hidratează şi repară pielea, redându-i elasticitatea şi ajutând-o să rămână frumoasă, în ciuda trecerii timpului.


  • Ajută la eliminarea gazelor intestinale


Proprietăţile pe care uleiul din sâmburi de morcov le are sunt eficiente şi pentru eliminarea gazelor intestinale. Cu doar o linguriţă pe zi, acest ulei menţine sănătos sistemul digestiv.


  • Ajută la estomparea vergeturilor


Fiind foarte hidratant şi bogat în antioxidanţi, uleiul din seminţe de morcov te poate ajuta să scapi parţial de inesteticele vergeturi. Masajul regulat cu acest tip de ulei îmbunătăţeşte elasticitatea pielii şi elimină riscul de apariţie a vergeturilor noi.


  • Protejează împotriva razelor soarelui şi fixează bronzul


Uleiul din seminţe de morcov se transformă într-o peliculă protectoare împotriva razelor solare, odată aplicat pe piele. De asemenea, el ajută şi la menţinerea pentru o durată mai lungă a bronzului.

duminică, 17 august 2014

TOP 10 alimente cu efect afrodisiac


                                                                                                Cele mai puternice şi eficiente afrodisiace le găsim în bucătărie. Acestea sunt cele mai bune.

.


,,Dragostea trece prin stomac”, de aceea există o mare diversitate de alimente care cresc libidoul şi pot fi uşor incluse în dieta zilnică a fiecăruia dintre noi.
Iată un top al celor mai importantante 10 alimente care stârnesc dorinţa sexuală:
  1. Sparanghelul
Pe lângă potasiu şi vitamina A care sporesc apetitul sexual, sparanghelul conţine şi vitamina E cunoscută pentru proprietatea sa de a stimula producţia de hormoni sexuali.
  1. Avocado
Este unul dintre cele mai eficiente afrodisiace datorită conţinutului de vitamina D şi vitamina E, care sporesc energia şi rezistenţa sexuală.

  1. Bananele
Ajută la eliberarea serotoninei în organism, hormonul fericirii care creşte buna dispoziţie şi calmează sistemul nervos. Bananele conţin potasiu, un mineral care întăreşte musculatura, un element crucial pentru atingerea orgasmului.
  1. Ciocolata
Având un conţinut important de cacao, ciocolata conţine un alcaloid – theobromina – care atunci când este consumat în cantităţi mari are puternice efecte afrodisiace. Faptul a fost demonstrat de un studiu făcut asupra lucrătorilor din fabricile de ciocolată, care consumă cantităţi excesive din produsele pe care le crează. S-a remarcat astfel că peste 65% dintre ei au un libido cu mult peste valoarea medie a potenţialului sexual al unui om obişnuit.
  1. Usturoiul
Stimulează circulaţia sângelui, crescând performanţele sexuale şi sensibilitatea zonelor erogene. Consumat în stare crudă, ca şi condiment, el are un efect tonic asupra organismului, afrodisiac şi reglator al sistemului endocrin. Pentru tratamentul impotenţei sexuale survenite în urma unei boli infecţioase, dar şi în tratarea infecţiilor renale şi răcelilor, este recomandat sucul de usturoi cu miere şi propolis: 1 linguriţă suc de usturoi, 1-3 linguriţe de miere şi 1 linguriţă tinctură de propolis.
  1. Ouăle
Sunt o sursă importantă de L-arginină, un amino acid folosit în tratarea disfuncţiilor erectile. Făcute omletă, fierte moi sau fierte tari, ouăle sunt o sursa importantă de vitamina B – un nutrient-cheie pentru a menţine mintea şi corpul mai relaxate.
  1. Ciupercile
Reprezintă un aliment foarte util pentru cei care au nevoie de o alimentaţie bogată şi consistentă datorită conţinutului lor de proteine (fapt pentru care mai sunt numite şi “carnea vegetală”) şi vitamine (mai ales B1, B2, C, provitamina A). În Orient, ciupercile sunt folosite în mod tradiţional de către îndrăgostiţi. Se consideră că ele amplifică energia erotică şi vitală şi, în acelaşi timp, stimulează transformarea, sublimarea acestor energii.
  1. Ardeiul iute
Capsaicina, compusul care dă iuţeală ardeilor, produce endorfine, substanţele chimice care se găsesc în creier şi care creează senzaţia de fericire şi plăcere. Acest compus măreşte fluxul de sânge şi bătăile inimii, şi stimulează terminaţiile nervoase.
  1. Ţelina
Cunoscută şi ca plantă medicinală afrodisiacă, ţelina este un aliment tradiţional pentru menţinerea şi redobândirea potenţei sexuale. Frunzele sunt indicate ca şi condiment pentru o mulţime de mâncăruri revitalizante, dar şi ca ingredient pentru salatele de crudităţi
  1. Peştele
Somonul şi macroul conţin Omega 3, acizi graşi care menţin activă producţia de hormoni. Tonul conţine seleniu, un mineral care ajută la creşterea numărului de spermatozoizi.

duminică, 3 august 2014

Planta uimitoare care ucide 98 la suta din celulele canceroase in doar 16 ore



Cercetarile recente au aratat ca o planta chinezeasca a distrus 98% din celulele canceroase in doar 16 ore.  

  • In societatea in care traim, suntem destul de constienti de ravagiile pe care le face cancerul. S-a scris mult despre stilul nostru de viata, mai sanatoasa, mai putin sanatoasa, despre consumul in exces de alimente procesate, despre carnea de slaba calitate injectata cu diversi hormoni pe care noi o consumam, despre poluare precum si despre factorii de mediu care contribuie la aparitia acestei boli. Companiile farmaceutice precum si comunitatea medicala nici macar nu vor sa auda de anumite plante naturale care pot ajuta la procesul de vindecare, bineinteles ca nu au nici un interes.




  • Aceasta cercetare a fost publicata recent in Life Science, si acesta a implicat studierea unei plante, utilizata in mod obisnuit in medicina chineza, ce poarta numele popular de “pelin dulce” , denumirea ei stiintifica fiind “Artemisia annua” sau “ Artemisinin”. In momentul in care se amesteca cu fier, cercetatorii au descoperit ca, in decurs de 16 ore, 98% din celulele canceroase au fost ucise. A fost utilizata pe toate tipurile de cancer. Artemisinin a fost folosit in trecut ca un tratament puternic anti-malarie, dar acest studiu s-a axat in special pe actiunea ei impotriva cancerului.




  •   Amestecarea cu fier pare a fi punctul cheie, pentru ca atunci cand artemisinin a fost utilizat in mod izolat exista doar o reducere cu 28% a celulelor canceroase. Asa ca, atunci cand pacientiilor din acest studiu, li s-a administrat un supliment de fier (care de multe ori se acumuleaza in tesutul mamar, dar mai ales atat in celule canceroase), artemisinin a fost efectiv capabil sa tinteasca celulele “rele” si se lase celulele “bune” in siguranta. Raportul a concluzionat ca “In general, rezultatele noastre arata ca artemisinin opreste factorul de transcriere” E2F1 “si intervine in distrugerea celulelor canceroase, ceea ce inseamna ca prezinta o modalitate de transcriere in functie de care artemisin controleaza cresterea celulelor de cancer de reproducere”. “Acest lucru arata foarte promitator”, spune Gary Poser, un chimist de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, Maryland – acest lucru constituind un progres imens, a mai adaugat el.

sâmbătă, 5 iulie 2014

Dieta bate celulita



 
Coaja de portocala, aspect capitonat, depozite de grasime, cum vrei sa-i spui, e acelasi lucru – celulita este prezenta pe corpul majoritatii femeilor.
Ai auzit ca, pentru a scapa de ea, trebuie sa renunti la cofeina, nicotina, dulciuri si alte mici placeri ale vietii… Inainte de a face asta, afla tot adevarul despre celulita!
Celulita este grasime, nu un depozit de toxine, asa cum suntem adesea inclinate sa credem. Exista o multime de motive care duc la aparitia ei…


  • Mostenirea genetica 

Cea mai mare parte din felul in care depozitam celulele de grasime si locul unde (zonele de pe corp cele mai predispuse la aceste acumulari inestetice) au determinare genetica, asupra careia nu avem nici un control.


  • Cum este depusa grasimea

De obicei, celulita se gaseste pe a-cele regiuni ale corpului in care stocam grasime.
La femei, celulele de grasime sunt depozitate aproape de suprafata pielii – asadar, grasimea ajunge mai usor "la vedere" si da aspectul acela de "impanat" cu grasime, pe care il detestam. Barbatii, pe de alta parte, au celule de grasime stocate in stratul profund, adanc sub piele si care, evident, nu se vad!


  • Varsta 

Cu inaintarea in varsta, straturile superioare ale pielii se subtiaza, facand ca grasimea de la suprafata sa fie si mai vizibila. Pe la 30 de ani, nivelurile de estrogen incep sa scada, ceea ce duce la reducerea elasticitatii pielii.
Expunerile la soare (cumulate, de-a lungul anilor) inrautatesc lucrurile, facand ca celulita sa devina si mai vizibila odata cu trecerea timpului.


  • Ce mancam si ce nu

Intrucat celulita este de fapt grasime, cu cat esti mai plina, cu atat depozitele de celulita sunt mai generoase. E adevarat, cunoastem si o multime de femei slabe care au celulita, dar pentru acestea exista sansa ca celulita sa existe doar in acele zone ale corpului in care musculatura nu este tonificata ori unde stocheaza de obicei grasime. Daca vrei sa lupti cu celulita, ai la indemana si cateva arme hranitoare.
Alimentele bogate in grasimi – precum branzeturile, untul, smantana, carnea grasa – cu siguranta vor creste depozitele de celulita, iar mancarea bogata in calorii va sfarsi prin a-ti transforma coapsele in adevarate coji de portocala…

Restrange consumul de proteine si opteaza pentru variante sanatoase, cum sunt pestele, carnea slaba de pasare (pieptul de pui) si cateva oua. Branza si preparatele din soia sunt o sursa excelenta de proteine fara grasimi, cu conditia sa fie corect procesate si sa nu aiba adaosuri de grasime animala si amidon.

Amestecul de carbohidrati si grasimi suprasaturate este unul exploziv pentru celulita noastra in formare – nu numai ca o arunca in aer, ci o si inmulteste nemasurat. Pizza cu extra mozarella, pastele cu sosuri de smantana, sandvisuri cu maioneza, prajiturele cu unt… toate trebuie evitate – din nefericire!

Cand mananci hidrati de carbon, tine departe grasimile – cartofii copti sunt buni cu unt, dar mai sanatosi sunt cu branza degresata. Leguminoasele boabe (fasole, linte, mazare etc.) si pastele integrale sau orezul merg de minune cu sosuri pe baza de rosii (bulion) in locul celor cu unt ori smantana.