Romedica /

Translate

duminică, 17 august 2014

TOP 10 alimente cu efect afrodisiac


                                                                                                Cele mai puternice şi eficiente afrodisiace le găsim în bucătărie. Acestea sunt cele mai bune.

.


,,Dragostea trece prin stomac”, de aceea există o mare diversitate de alimente care cresc libidoul şi pot fi uşor incluse în dieta zilnică a fiecăruia dintre noi.
Iată un top al celor mai importantante 10 alimente care stârnesc dorinţa sexuală:
  1. Sparanghelul
Pe lângă potasiu şi vitamina A care sporesc apetitul sexual, sparanghelul conţine şi vitamina E cunoscută pentru proprietatea sa de a stimula producţia de hormoni sexuali.
  1. Avocado
Este unul dintre cele mai eficiente afrodisiace datorită conţinutului de vitamina D şi vitamina E, care sporesc energia şi rezistenţa sexuală.

  1. Bananele
Ajută la eliberarea serotoninei în organism, hormonul fericirii care creşte buna dispoziţie şi calmează sistemul nervos. Bananele conţin potasiu, un mineral care întăreşte musculatura, un element crucial pentru atingerea orgasmului.
  1. Ciocolata
Având un conţinut important de cacao, ciocolata conţine un alcaloid – theobromina – care atunci când este consumat în cantităţi mari are puternice efecte afrodisiace. Faptul a fost demonstrat de un studiu făcut asupra lucrătorilor din fabricile de ciocolată, care consumă cantităţi excesive din produsele pe care le crează. S-a remarcat astfel că peste 65% dintre ei au un libido cu mult peste valoarea medie a potenţialului sexual al unui om obişnuit.
  1. Usturoiul
Stimulează circulaţia sângelui, crescând performanţele sexuale şi sensibilitatea zonelor erogene. Consumat în stare crudă, ca şi condiment, el are un efect tonic asupra organismului, afrodisiac şi reglator al sistemului endocrin. Pentru tratamentul impotenţei sexuale survenite în urma unei boli infecţioase, dar şi în tratarea infecţiilor renale şi răcelilor, este recomandat sucul de usturoi cu miere şi propolis: 1 linguriţă suc de usturoi, 1-3 linguriţe de miere şi 1 linguriţă tinctură de propolis.
  1. Ouăle
Sunt o sursă importantă de L-arginină, un amino acid folosit în tratarea disfuncţiilor erectile. Făcute omletă, fierte moi sau fierte tari, ouăle sunt o sursa importantă de vitamina B – un nutrient-cheie pentru a menţine mintea şi corpul mai relaxate.
  1. Ciupercile
Reprezintă un aliment foarte util pentru cei care au nevoie de o alimentaţie bogată şi consistentă datorită conţinutului lor de proteine (fapt pentru care mai sunt numite şi “carnea vegetală”) şi vitamine (mai ales B1, B2, C, provitamina A). În Orient, ciupercile sunt folosite în mod tradiţional de către îndrăgostiţi. Se consideră că ele amplifică energia erotică şi vitală şi, în acelaşi timp, stimulează transformarea, sublimarea acestor energii.
  1. Ardeiul iute
Capsaicina, compusul care dă iuţeală ardeilor, produce endorfine, substanţele chimice care se găsesc în creier şi care creează senzaţia de fericire şi plăcere. Acest compus măreşte fluxul de sânge şi bătăile inimii, şi stimulează terminaţiile nervoase.
  1. Ţelina
Cunoscută şi ca plantă medicinală afrodisiacă, ţelina este un aliment tradiţional pentru menţinerea şi redobândirea potenţei sexuale. Frunzele sunt indicate ca şi condiment pentru o mulţime de mâncăruri revitalizante, dar şi ca ingredient pentru salatele de crudităţi
  1. Peştele
Somonul şi macroul conţin Omega 3, acizi graşi care menţin activă producţia de hormoni. Tonul conţine seleniu, un mineral care ajută la creşterea numărului de spermatozoizi.

duminică, 3 august 2014

Planta uimitoare care ucide 98 la suta din celulele canceroase in doar 16 ore



Cercetarile recente au aratat ca o planta chinezeasca a distrus 98% din celulele canceroase in doar 16 ore.  

  • In societatea in care traim, suntem destul de constienti de ravagiile pe care le face cancerul. S-a scris mult despre stilul nostru de viata, mai sanatoasa, mai putin sanatoasa, despre consumul in exces de alimente procesate, despre carnea de slaba calitate injectata cu diversi hormoni pe care noi o consumam, despre poluare precum si despre factorii de mediu care contribuie la aparitia acestei boli. Companiile farmaceutice precum si comunitatea medicala nici macar nu vor sa auda de anumite plante naturale care pot ajuta la procesul de vindecare, bineinteles ca nu au nici un interes.




  • Aceasta cercetare a fost publicata recent in Life Science, si acesta a implicat studierea unei plante, utilizata in mod obisnuit in medicina chineza, ce poarta numele popular de “pelin dulce” , denumirea ei stiintifica fiind “Artemisia annua” sau “ Artemisinin”. In momentul in care se amesteca cu fier, cercetatorii au descoperit ca, in decurs de 16 ore, 98% din celulele canceroase au fost ucise. A fost utilizata pe toate tipurile de cancer. Artemisinin a fost folosit in trecut ca un tratament puternic anti-malarie, dar acest studiu s-a axat in special pe actiunea ei impotriva cancerului.




  •   Amestecarea cu fier pare a fi punctul cheie, pentru ca atunci cand artemisinin a fost utilizat in mod izolat exista doar o reducere cu 28% a celulelor canceroase. Asa ca, atunci cand pacientiilor din acest studiu, li s-a administrat un supliment de fier (care de multe ori se acumuleaza in tesutul mamar, dar mai ales atat in celule canceroase), artemisinin a fost efectiv capabil sa tinteasca celulele “rele” si se lase celulele “bune” in siguranta. Raportul a concluzionat ca “In general, rezultatele noastre arata ca artemisinin opreste factorul de transcriere” E2F1 “si intervine in distrugerea celulelor canceroase, ceea ce inseamna ca prezinta o modalitate de transcriere in functie de care artemisin controleaza cresterea celulelor de cancer de reproducere”. “Acest lucru arata foarte promitator”, spune Gary Poser, un chimist de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, Maryland – acest lucru constituind un progres imens, a mai adaugat el.

sâmbătă, 5 iulie 2014

Dieta bate celulita



 
Coaja de portocala, aspect capitonat, depozite de grasime, cum vrei sa-i spui, e acelasi lucru – celulita este prezenta pe corpul majoritatii femeilor.
Ai auzit ca, pentru a scapa de ea, trebuie sa renunti la cofeina, nicotina, dulciuri si alte mici placeri ale vietii… Inainte de a face asta, afla tot adevarul despre celulita!
Celulita este grasime, nu un depozit de toxine, asa cum suntem adesea inclinate sa credem. Exista o multime de motive care duc la aparitia ei…


  • Mostenirea genetica 

Cea mai mare parte din felul in care depozitam celulele de grasime si locul unde (zonele de pe corp cele mai predispuse la aceste acumulari inestetice) au determinare genetica, asupra careia nu avem nici un control.


  • Cum este depusa grasimea

De obicei, celulita se gaseste pe a-cele regiuni ale corpului in care stocam grasime.
La femei, celulele de grasime sunt depozitate aproape de suprafata pielii – asadar, grasimea ajunge mai usor "la vedere" si da aspectul acela de "impanat" cu grasime, pe care il detestam. Barbatii, pe de alta parte, au celule de grasime stocate in stratul profund, adanc sub piele si care, evident, nu se vad!


  • Varsta 

Cu inaintarea in varsta, straturile superioare ale pielii se subtiaza, facand ca grasimea de la suprafata sa fie si mai vizibila. Pe la 30 de ani, nivelurile de estrogen incep sa scada, ceea ce duce la reducerea elasticitatii pielii.
Expunerile la soare (cumulate, de-a lungul anilor) inrautatesc lucrurile, facand ca celulita sa devina si mai vizibila odata cu trecerea timpului.


  • Ce mancam si ce nu

Intrucat celulita este de fapt grasime, cu cat esti mai plina, cu atat depozitele de celulita sunt mai generoase. E adevarat, cunoastem si o multime de femei slabe care au celulita, dar pentru acestea exista sansa ca celulita sa existe doar in acele zone ale corpului in care musculatura nu este tonificata ori unde stocheaza de obicei grasime. Daca vrei sa lupti cu celulita, ai la indemana si cateva arme hranitoare.
Alimentele bogate in grasimi – precum branzeturile, untul, smantana, carnea grasa – cu siguranta vor creste depozitele de celulita, iar mancarea bogata in calorii va sfarsi prin a-ti transforma coapsele in adevarate coji de portocala…

Restrange consumul de proteine si opteaza pentru variante sanatoase, cum sunt pestele, carnea slaba de pasare (pieptul de pui) si cateva oua. Branza si preparatele din soia sunt o sursa excelenta de proteine fara grasimi, cu conditia sa fie corect procesate si sa nu aiba adaosuri de grasime animala si amidon.

Amestecul de carbohidrati si grasimi suprasaturate este unul exploziv pentru celulita noastra in formare – nu numai ca o arunca in aer, ci o si inmulteste nemasurat. Pizza cu extra mozarella, pastele cu sosuri de smantana, sandvisuri cu maioneza, prajiturele cu unt… toate trebuie evitate – din nefericire!

Cand mananci hidrati de carbon, tine departe grasimile – cartofii copti sunt buni cu unt, dar mai sanatosi sunt cu branza degresata. Leguminoasele boabe (fasole, linte, mazare etc.) si pastele integrale sau orezul merg de minune cu sosuri pe baza de rosii (bulion) in locul celor cu unt ori smantana.

duminică, 15 iunie 2014

Utilizari ale sucului de lamaie la care nu te-ai fi gandit








                                                                                                                                                          Lamaia
contine vitamina C, fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu si zinc si are proprietati antiseptice, antiinflamatorii, antioxidante si anticancerigene. Fructul are utilizari multiple in bucatarie: ofera savoare preparatelor culinare si impiedica oxidarea alimentelor. Insa, pe langa aceste intrebuintari, sucul de lamaie mai poate fi folosit si pentru a curata casa
                                                                                                                                                           Sursa excelenta de vitamina C, lamaia este unul dintre alimentele care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie. Lamaile impiedica oxidarea fructelor si alimentelor, sunt folosite la diverse salate si prajturi dar si ca remediu naturist pentru curatarea tenului. Stiai ca sucul de lamaie mai poate fi folosit si pentru a curata casa?

1. Sucul de lamaie indeparteaza negreala si mucegaiul dintre placile de faianta. Poti sa folosesti o periuta de dinti uzata pentru a curata zonele murdare, scrie Homedit.

2. Robinetele de inox se curata cu coaja de lamaie.

3. Pune intr-un vas suc de lamaie si apa in parti egale si curata cu aceasta solutie parchetul laminat si apoi sterge cu o laveta.

4. Reda albul stralucitor al hainelor. Sucul de lamaie este la fel de eficient ca si inalbitorul de rufe. Pune suc de lamaie in masina de spalat pentru ca rufele tale sa fie albe si cu un parfum placut.

5. Dezinfecteaza tocatorul. Pentru a curata de germeni tocatoarele de lemn sau de plastic, aplica pe ele suc de lamaie.

6. Amesteca sucul de lamaie cu sare grunjoasa si freaca suprafetele mucegaite si chiuveta din baie si bucatarie. Cu aceasta solutie poti indeparta si petele de rugina.

7. Sucul de lamaie indeparteaza mirosul neplacut din cosul de gunoi. Tot ce trebuie sa faci este sa pulverizezi cosul de gunoi cu zeama de lamaie.

8. Pentru a improspata aerul din casa, pune la fiert un vas cu apa si adauga zeama si coaja de lamaie si putina scortisoara.

9. Adauga putina zeama de lamaie in detergentul de vase pentru a curata mai bine cratitele de grasime.

10. Zeama de lamaie indeparteaza mirosul de usturoi de pe maini. Pentru a scapa de acest miros, spala-te pe maini cu zeama de lamaie.

11. Pune in scurgerea de la chiuveta o solutie formata din zeama de lamaie si bicarbonat de sodiu.

12. Pentru a curata oglinzile si geamurile, pune intr-un pulverizator suc de lamaie. Va mirosi mult mai bine in casa.

Ne influenteaza culoarea mancarii?

                                                                                                 


Cercetarile arata ca anumite culori au efecte deosebite asupra apetitului nostru iar noi va descriem rezultatele cercetarilor lor.
Culorile care trebuie evitate in mancaruri
                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                           
Evitam in mod natural mancarurile  albastre, mov sau negre deoarece suntem convinsi ca acestea sunt expirate si pot cauza mai mult rau decat bine organismului. Cu exceptia afinelor, agriselor sau vinetelor, nu exista alimente care sa aiba in mod natural aceste culori.

  • Mancare albastra doriti?
Mancarea de culoare albastra detine premiul pentru cea mai putin apetisanta. Un studiu realizat recent a implicat un grup mare de voluntari care a fost intrebat care este mancarea lor favorita. Respectivele alimente au fost vopsite in albastru iar voluntarii au fost rugati sa le manance. Acestia s-au aratat reticenti si chiar daca mancarea avea acelasi gust nu a mai parut atat de apetisanta.

  • Cea mai apetisanta culoare este…
Ati ghicit! Este rosul! Mancarea rosie (precum si culoarea rosie) stimuleaza apetitul si creeaza un sentiment care confera corpului energie. Daca ai probleme cu apetitul specialistii recomanda sa pui anumite obiecte rosii in bucatarie, cat mai multe, chiar sa mananci din farfurii rosii!

  • Galbenul contribuie la cresterea apetitului
Galbenul este, de asemenea, o culoare care stimuleaza apetitul deoarece este asociata cu fericirea. Ai observat ca multe restaurante au ferestrele vopsite cu galben sau decoratiuni interioare galbene? Acest aspect, care creeaza impresia de apropiere, te face sa te simti mai bine primita si mai infometata.

  • Mancam si bem cu ochii
Specialistii au demonstrat ca, daca s-ar schimba culoarea bauturii racoritoare preferate, multe dintre noi nu am mai putea sa o identificam! Sunt multe studii care au relevat faptul caperceptia asupra gustului este influentata si de culoare. Intr-unul dintre studii voluntarii au gustat bauturi, vazand si culorile si au fost capabili sa le indentifice corect. Totusi, atunci cand nu au mai putut vedea culoarea, unii au gresit felul bauturii.

  • Culoarea verde este sinonima cu sanatatea
Alimentele si mancarurile de culoare verde sunt considerate sanatoase chiar daca acestea nu sunt neaparat asa. Acest lucru este cauzat de faptul ca alimentele sanatoase precum legumele si unele fructe au acesta culoare si sunt recomandate de numerosi nutritionisti. S-a stabilit ca majoritatea mancarurilor verzi poate fi consumata in orice cantitate fara a aduce prejudicii organismului iar din acest motiv avem tendinta de a crede ca orice mancare verde este sanatoasa.

  • Alimentele portocalii
Alimentele portocalii trebuie consumate de obicei cu precautie deoarece persoanele asocieaza aceasta culoare cu supararea si mania. Sunt foarte putine alimente si fructe portocalii in mod natural iar cele precum curry care contine condimente portocalii sunt asociate de multe ori cumancarurile nervoase.

  • Cel mai ispititor ambalaj
Potrivit unor studii, ambalajul rosu cu galben al produselor McDonalds este considerat cel mai ispititor datorita alegerii inspirate a culorilor. Ambele culori incurajeaza apetitul si, in acelasi timp, sunt foarte prietenoase si usor de tinut minte.

  • Pune o lumina albastra in frigider
Expertii recomanda sa pui un bec albastru in frigider atunci cand urmezi o dieta deoarece aceasta lumina iti va taia apetitul. Ai putea incerca sa iti decorezi bucataria cu albastru sau sa vopsesti peretii bucatariei in aceasta culoare. Acest lucru va contribui la reusita dietei tale si, de ce sa nu recunoastem, iti va oferi o bucatarie foarte moderna.

  • Albul si gustarile
Alimentele si mancarurile albe sunt ispititoare dar avem tendinta de a uita ca ele contin calorii. De aceea suntem tentate sa alegem un sandwich cu painea alba! Poti combate acest efect alegand painea integrala.
Acum ai aflat aceste trucuri astfel incat poti folosi psihologia culorii in avantajul tau.
Vrei sa ajuti cu coleg sa manance mai mult? Pune pe o farfurie rosie mai multe alimente rosii si galbene.

  • Vrei sa pierzi cateva kilograme? Foloseste farfurii albastre si evita alimentele albe.
Pare destul de simplu, nu?