Romedica /

Translate

duminică, 17 mai 2015

Cura cu usturoi face miracole! Înghite câte un căţel de usturoi timp de 5 zile pe stomacul gol





Toate studiile medicinale arata ca usturoiul este un antibiotic natural. Consumat pe stomacul gol, de preferinta inainte de micul dejun, lupta cu bacteriile nocive care se afla in stomac.



Consumat pe stomacul gol, usturoiul ajută la prevenirea şi tratarea bolilor respiratorii. Puţine persoane cunosc, însă, beneficiile consumului de usturoi pe stomacul gol.
În Egipt, era utilizat ca fortifiant, îi erau cunoscute proprietăţile de antiseptic, vermifug şi antidot contra turbării şi a muşcăturilor de viperă. De altfel, usturoiul are o reputaţie excelentă atunci când vine vorba de tratarea şi ameliorarea bolilor de inimă precum atacul de cord sau hipertensiune.



Se spune ca sute de medici au gasit usturoiul ca fiind cel mai sigur si mai de nadejde mod de a combate hipertensiunea. Nimeni nu stie exact din ce cauza. Unii doctori cred ca usturoiul dilata (deschide) arterele, scazand presiunea. Altii citeaza puterea sa de a inlatura infectiile de diverse feluri si, prin urmare, de a reduce tensiunea crescuta. Totusi, e clar ca tensiunea scade.

Usturoiul nu vindeca diabetul si nu trebuie folosit fara permisiunea medicului. Dar dovezile arata ca poate fi un mod util de a scadea glicemia si, astfel, de a controla boala.
Proprietăţile sale puternice antioxidante şi antifugice luptă împotriva radicalilor liberi care provoacă afecţiuni ale inimii, cancer sau chiar Alzheimer.


Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii din China, persoanele care mănâncă usturoi crud de cel puţin două ori pe săptămână au un risc cu 44% mai scăzut de a face cancer de gât. Mai multe studii ştiinţifice au concluzionat că usturoiul previne mai multe afecţiuni comune, fiind un excelent antibiotic natural.

marți, 10 martie 2015

Cu ce scapi de bătături în cinci minute



Bataturile nu sunt altceva decat niste acumulari de piele ingrosata care dau mari batai de cap. Unele persoane apeleaza la chirurg, fara sa stie macar ca exista remedii naturiste, pentru tratarea bataturilor dureroase, foarte ieftine si la indemana oricui, numai ca acestea cer multa rabdare si perseverenta.



  • Spalati-va picioarele, mai multe seri la rand, in apa calda in care ati dizolvat trei linguri de bicarbonat de sodiu, care are calitatea de a inmuia pielea intarita sau moarta si a o indeparta. Baia trebuie sa dureze 10, 15 minute, noteaza Ziare.com


  • Cine prefera otetul sa inmoaie o bucata de vata pe care s-o lipeasca de batatura cu pansament sau o carpa curata, de bumbac. Vata inmuiata in otet se tine pana a doua zi. Dimineata, freaca zona in care se afla batatura cu o piatra ponce.


  • O felie groasa de lamaie, cam de un centimetru, fara coaja, se pune seara pe batatura si se leaga strans, cu tifon ori o carpa curata. Se sta asa toata noaptea. Se repeta acest lucru cateva nopti la rand, pana cand batatura se va desprinde si va pica, cel mai probabil in timp ce va spalati picioarele.


  • Se piseaza o capatana de usturoi si se amesteca toti cateii. Pasta astfel obtinuta se aplica pe batatura cateva seri la rand, pana cand aceasta se inmoaie si dispare.


  • Ceapa se curate si dintre straturi se scoate pielita subtire, iar partea carnoasa se baga la cuptor pana se inmoaie. Dupa aceea se pune in otet pentru cateva minute apoi se aplica pe batatura. Acest lucru se face seara, inainte de culcare, si legatura se tine pana dimineata.


  • Din flori si fructe maruntite de paducel se face un decoct, o lingura de planta la o cana de apa. Dupa fierbere, se lasa amestecul la infuzat timp de 10, 15 minute dupa care se strecoara si se lasa la racit. Compresele cu decoct de paducel se aplica zilnic pe zonele invadate de bataturi.


  • Rostopasca pe care o gasiti chiar si in jurul blocului in care locuiti, pe marginea drumurilor, in tufisuri, in locuri umbroase, mai tot timpul anului, chiar si iarna sub stratul de zapada, varsa, la rupere, un lichid galben-inchis care este ideal in tratarea acestor afectiuni. Unge batatura cu acest lichid de cateva ori pe saptamana, timp de doua saptamani, si batatura se usuca si cade.


  • Mai multe seri la rand, masati bataturile, timp de 15, 20 de minute, cu ulei de ricin. Puneti apoi, in picioare, sosete de bumbac si stati asa pana dimineata ca sa dati timp uleiului sa actioneze.

sâmbătă, 7 martie 2015

CUM ÎŢI POŢI ALBI DINŢII CU AJUTORUL COJILOR DE BANANĂ







Fructele pot ajuta la albirea dinţilor datorită acidului pe care îl conţin.
 Bananele nu sunt fructe acide, dar se pare că îţi poţi albi dinţi cu ajutorul cojii, arată rezultatele unui experiment. Uite cum să procedezi:

Instrumentele necesare pentru albirea dinţilor

Ai nevoie de periuţa de dinţi, o coajă de banană şi un cronometru cu care să măsori timpul. Pentru că sunt obiecte pe care le are oricine în casă, poţi începe albirea dinţilor.

Ce trebuie să faci cu coaja de banană

Timp de un minut (aici intervine şi cronometrul) freacă de toţi dinţii, atât cât poţi, cu interiorul cojii de banană. Încearcă să laşi cât mai multă pastă pe dinţi.

Lasă pasta de banană să acţioneze

După ce ai acoperit dinţii cât mai bine cu pastă de pe coaja de banană, porneşte-ţi cronometrul şi setează-l să se oprească după 10 minute. Atât trebuie să stai cu pasta pe dinţi.

Foloseşte periuţa de dinţi

După ce s-au scurs cele zece minute, ia-ţi periuţa de dinţi uscată şi spală-te pe dinţi ca şi cum te-ai spăla cu pastă de dinţi normală, timp de un minut. După ce ai făcut asta, clăteşte gura cu apă la temperatura potrivită pentru tine.

De câte ori repeţi procesul

Ca să vezi rezultate trebuie să te speli cu pasta de banană în fiecare zi, timp de şapte zile. Dinţii vor fi mai albi cu o nuanţă sau două.(unica.ro)

duminică, 15 februarie 2015

Ești obosit aproape tot timpul? Află ce vitamină îți lipsește










Mai mult de 40% dintre persoanele peste 26 de ani sunt deficiente de vitamina B12. Este o epidemie tăcută, spune medicul JohnLa Puma, în special în cazul vegetarienilor și al persoanelor de peste 60 de ani.
Vitamina B12 este esențială pentru formarea celulelor roșii din sânge, pentru funcția neurologică și pentru sinteza ADN-ului. Recent o cercetare a scos la iveală o legătură între deficiența de vitamina B12 și utilizarea medicamentelor pentru arsuri la stomac, care inhibă acidul gastric. Persoanele care folosesc inhibitori de pompă de protoni pentru tratarea refluxului gastroesofagian și altor afecțiuni ale stomacului și esofagului pentru doi sau mai mulți ani au un risc cu 655 mai mare de a avea deficiență de vitamina B12.


1. Lipsa de vitamina B12 are simptome grave, inclusiv anemie și leziuni ale nervilor.
“Organismul are nevoie de acid gastric pentru a absorbi vitamina B12, ” explica Dr. La Puma. Diabetul, boli tiroidiene și abuzul de alcool sunt alte cauze frecvente ale lipsei acestui nutrient important.Vitamina B12 se găsește în produsele de origine animală cum ar fi peștele, carnea, produse lactate și ouăle și în cerealele integrale.

2. Simptome
Oboseala persistentă, slăbiciunea musculară, constipația, amorțeala și furnicăturile în mâini și picioare, problemele de echilibru, depresia, pierderile de memorie, gustul amar din gură sau umflarea cavității bucale sunt simptome ale carenței de vitamina B12. www.doctorulzilei.ro

sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Sirop de casă pentru durere în gât, tuse și răgușeală




Încă din cele mai vechi timpuri, ridichea neagră a fost folosită cu succes ca remediu natural în diferite boli, vindecând afecţiuni digestive, biliare, pulmonare, răceli şi viroze. Denumită și ”magia neagră”, această rădăcinoasă bogată în substanţe nutritive şi antioxidanți are proprietăţi antimicrobiene şi antibacteriene, este un puternic energizant, elimină toxinele din organism şi regenerează ficatul.


  • Iată cum să faci sirop de casă pentru durere în gât, tuse şi răguşeală.

Siropul de ridiche neagră şi miere întăreşte imunitatea şi este un excelent remediu natural împotriva răcelilor şi virozelor. Acest tratament natural extrem de eficient ameliorează simptomele virozelor respiratorii, reduce durerea în gât, tratează tusea, răguşeala, bronşita, astmul.


  • Cum să faci sirop de ridiche neagră şi miere
Ingrediente:
  • 1 ridiche neagră
  • 2-3 linguri de miere naturală de tei
Nu curăţa ridichea de coajă, doar spal-o bine cu apă rece, apoi taie deasupra un capac, dă-l deoparte şi scobeşte în interiorul ridichii cu o linguriţă sau cu un cuţit . Scoate miezul, dar ai grijă să laşi 1-2 cm de conţinut de jur împrejur. Adaugă mierea de tei în ridiche, pune la loc capacul și lasă la macerat peste noapte pentru a se forma siropul.
În cazul adulților şi copiilor cu vârsta peste 7 ani, se administrează câte o lingură de sirop de 3-4 ori pe zi. La copiii între 2 și 7 ani, se administrează câte o linguriță de 3-4 ori pe zi. Remediul este contraindicat persoanelor cu litiază biliară.


  • Ridichea neagră detoxifică ficatul şi rinichii

Ridichea neagră nu ar trebui să lipsească din alimentaţia noastră de bază – datorită substanțelor pe care le conţine (glucide, uleiuri esenţiale, enzime, microelemente, vitaminele B și C, flavonoide, izotiocianați, inhibitori de enzime), este un excelent detoxifiant. Prin eliminarea toxinelor din organism, ridichea neagră ajută la menţinerea unui ficat sănătos, contribuind şi la refacerea celulelor hepatice. Efectul detoxifiant al ridichii negre aduce beneficii şi rinichilor, prevenind formarea calculilor şi a infecțiilor renale.

vineri, 26 decembrie 2014

Fructele si legumele care tin loc de medicamente





  • Ananasul intareste oasele

Bogat in mangan, un mineral esential organismului, ananasul intareste sistemul osos si ajuta la reconstruirea tesutului conjunctiv. O portie zilnica de ananas ofera organismului 73% din necesarul zilnic de mangan. De asemnea, ananasul are proprietati antioxidante si antiinflamatoare care mentin sanatatea oaselor.Putine plante medicinale sunt atat de iubite ca ananasul: bogat in fibrevitaminesi minerale, el este si foarte bun la gust, dulce si aromat. Pe timpul iernii, cand alimentatia ta este mai saraca in alimente proaspete, iar grasimile se depun mai usor si din cauza lipsei de miscare, ananasul poate fi solutie pentru toate problemele tale, scrie perfecte.ro.

Ajuta in curele de slabire. Prin efectul sau diuretic, o cura de ananas ajuta la eliminarea sarurilor si apei in exces din tesuturile subcutanate. Fructul in sine sau sucul lui proaspat pot fi folosite cu succes in combaterea celulitei si a obezitatii. Fructul trebuie consumat zilnic, intre mese.

Detoxifica. Desi in comert fructul poate fi gasit si conservat sau deshidratat, cea mai sanatoasa varianta este, desigur, cea proaspata. Dupa ce, de Craciun, ai mancat carne de porc, carnati, salate cu maioneza si multe dulciuri, o cura de detoxifiere cu ananas iti va reda tonusul de dinaintea sarbatorilor. Se recomanda cura de 10 zile cu ananas. In aceasta perioada, un fruct trebuie consumat de-a lungul unei zile, luand trei mese, iar intre acestea se consuma numai ceaiuri neindulcite.

Un desert ideal. Nu numai ca are foarte putine calorii, dar datorita bromelinei, fructul de ananas este recomandat sa fie consumat la desert deoarece ajuta la buna functionare a tractului gastro-intestinal, sucul de ananas putand chiar inlocui sucul gastric.

Te mentine tanara. Fructul este foarte bogat in vitamina C, de aceea consumul lui are ca rezultat reconstructia celulelor pielii, a cartilajelor si a oaselor. Vitamina C ajuta la absorbtia fierului, sintetizarea aminoacizilor si a colagenului. Poti folosi sucul de ananas si in tratamentele cosmetic: cateva felii asezate pe fata si de decolteu timp de 15 minute, vor ajuta la hidratarea pielii si ii vor reda stralucirea. 

Te vindeca. Un meniu bogat in ananas are avantaje si pentru sistemul tau imunitar. Ananasul are efect antiedematos si antiinflamator astfel te vei vindeca mai repede in cazul in care ai edeme traumatice, pulmonare, contuzii, ruputuri de ligamente sau de muschi.

  • Avocado desfunda arterele

Arterele sunt vase sanguine care conduc sangele de la inima la tesuturi. Atunci cand arterele sunt infundate, fluxul sanguin se blocheaza si se poate declan?a accidentul vascular cereblar.

Datorita continutului bogat in acizi grasi, fructele de avocado ajuta la reducerea colesterolului rau din sange. Prin urmare, avocado curata arterele si permite sangelui sa aiba un flux continuu.

  • Brocoli stabilizeaza nivelul de zahar din sange

Borcoli este un aliment bogat in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti care protejeaza organismului in fata radicalilor liberi si ajuta la mentinerea nivelului de zahar din sange. De asemenea, cromul si sulful din compozitia acestei legume au un rol important in scaderea glucozei din organism.

  • Lamaia inlatura pietrele de la rinichi

Daca te afli printre persoanele care au pietre la rinichi, atunci incepe sa consumi limonada. Sucul de la lamaie contine cea mai mare concentratie de acid citric dintre toate citricele, astfel ajuta la eliminarea depozitelor de calciu la rinichi, care se transforma in pietre.

  • Fructele de padure imbunatatesc memoria

Flavonoidele din compozitia fructelor de padure stimuleaza creierul si previn incetinirea procesului de pierde a memoriei, situatie intalnita frecvent in randul varstincilor. O mana de fructe de padure consumata in fiecare zi are efecte benefice asupra sistemului nervos si imbunatateste memoria.

  • Ceapa combate astmul



Quercitina, un antioxidant din compozitia cepei, este un antiasmatic natural, care reduce reactiile alergice si previne aparitia astmului. De asemenea, consumul de ceapa are grija de buna functionare a inimii, scade riscul de cancer si previne infectiile urinare. (sursa: clicksanatate.ro)