Romedica: Alimente cu puteri vindecatoare /

Translate

sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Alimente cu puteri vindecatoare

Imagine similară























Alimentele inseamna mai mult decat savoare si gust. Alimentele inseamnasanatate si putere de vindecare. Descopera care sunt acele alimente care, pe masura ce le consumi, contribuie la sanatatea organismului tau si la puterea acestuia de vindecare.

Indiferent ca suferi de o simpla raceala sau boli mai grave, consuma periodic aceste alimente, astfel incat sa tratezi mai usor problema existenta.

Ceapa

In mod sigur nu era alimentul pe care il doreai la inceputul listei, dar trebuie sa recunosti beneficiile consumului de ceapa. Acest aliment pe care il ocolesti de foarte multe ori din cauza mirosului, este unul dintre cele mai bune medicamente naturale pe care le poti consuma. Ceapa nu ar trebui sa lipseasca din regimul tau alimentar. Aceasta lupta cu putere impotriva celulelor canceroase datorita enzimelor pe care le contine. Mai mult decat atat, ceapa este un medicament puternic impotriva insomniei, asa ca daca te confrunti adesea cu aceasta problema, consuma o felie mica de ceapa cu o ora inainte de culcare.

Ceapa mai contine antioxidanti care reduc inflamatiile si care previn problemele cauzate de radicalii liberi (imbolnavire, imbatranire prematura etc).

Spanac

Spanacul este o leguma specifica perioadei de primavara. Totusi, aceasta se gaseste in tot timpul anului datorita agricultorilor care o cultiva in sere.

Spanacul te protejeaza impotriva bolilor oculare si stimuleaza vindecarea in cazul aparitiei unei probleme. In acelasi timp, spanacul ajuta organismul sa se recupereze in urma atacurilor de cord si a altor probleme de la nivelul inimii.

Consuma zilnic spanac, sub forma de salata proaspata. Cu putin otet balsamic, salata ta va fi delicioasa, aromata si super sanatoasa.

Kiwi

Dulci-acrisoare, fructele de kiwi au in compozitia lor elemente cu ajutorul carora corpul tau se poate vindeca mai repede atunci cand suferi de o afectiune. Acestea contin multa vitamina C (de doua ori mai multa decat portocalele), fibre, vitamine, minerale si fitonutrienti care protejeaza impotriva bolilor de inima.

In acelasi timp, persoanele care consuma frecvent kiwi sunt mai protejate impotriva bolilor de inima, a accidentelor vascular cerebrale si a bolilor respiratorii.

Cirese

Nutritive, dar in acelasi timp sarace in calorii, ciresele se afla si ele printre cele mai bune alimente atunci cand este vorba despre grabirea vindecarii. Daca tocmai ai suferit o operatie, daca urmezi un tratament medicamentos sau pur si simplu vrei sa previi aparitia unor afectiuni, consuma cirese. Cu cat vei consuma mai multe cirese, cu atat in organismul tau se vor forma mai multi compusi de aparare.

Fasolea

Cu un continut scazut de colesterol, fasolea este un aliment satios, nutritiv si calitativ. Fasolea regleaza nivelul de zahar din sange, ajuta la producerea insulinei in cantitati potrivite. Mai mult decat atat, fasolea protejeaza organismul de celulele canceroase, datorita faptului ca are in componenta sa un fitochimical special. Conform cercetarilor, femeile care au consumat fasole de doua ori pe saptamana au avut un risc cu 24% mai scazut de a se imbolnavi de cancer, spre deosebire de cele care nu au consumat acest aliment. (sursa: unica.ro)

Niciun comentariu :