1. Bambusul


Această plantă pe care o cunoaștem cu toții, are o tijă lungă cu câteva frunze lanceolate verzi sau pestrițe. La unele soiuri, tijele sunt împletite, răsucite în spirală sau dispuse în piramidă.
Rădăcinile bambusului trebuie să stea în apă, planta fiind susținută în vas de pietre decorative. El poate fi păstrat în apă ani întregi, dar poate fi transplantat și în pământ și păstrat în ghiveci. Înntrucât iubește umiditatea, bambusului din ghiveci va trebui să-i menții pământul mereu umed. În plus, întrucât este sensibil la substanțele existente în apă, ideal ar fi să filtrezi apa cu care-l uzi.
De altfel, bambusul nu este o plantă greu de întreținut: îl poți plasa în spații iluminate mediu spre slab, la temperaturi normale de interior. Când se înalță prea mult, va trebui să-i tai vârful.

2. Castanul australian

Imagine similară
Este o plantă mai puțin cunoscută, dar frumoasă, ușor de întreținut și, bineînțeles, aducătoare de noroc. Se mai numește “arbore de fasole” datorită asemănării fructelor sale cu păstăile de fasole. Frunzele sunt lucioase, penate și au 5-7 foliole ascuțite. Cu timpul, frunzele se alungesc și formează până la 15 Imagine similarăfoliole.
În interior, poate ajunge până la 2 m înălțime. Pentru a-i controla creșterea, este necesar să-i tai vârfurile. Este iubitor de lumină și apă. Nu trebuie însă ținut în bătaia direct a soarelui, iar udarea se face regulat, cam la o săptămână, de preferat cu apă filtrată.

3. Arborele banilor


Este una dintre cele mai frumoase și mai delicate plante aducătoare de noroc. Frunzele arborelui sunt palmate și au cinci foliole lucioase. Adepții Feng-shui sunt de părere că cele cinci foliole nu sunt altceva decât simbolurile celor cinci elemente fundamentale. Adesea, tulpinile plantei sunt împletite. Ca plantă de interior, atinge cel mult înălțimea unui copăcel.
Plasează-l într-un spațiu slab iluminat și udă-l regulat și din abundență. Pentru a se dezvolta frumos, o data pe săptămână îi poți pulveriza pe frunze apă călduță.

4. Planta-șarpe

Imagine similară

Poate că nu te atrage neapărat prin denumire ei populară, însă cu siguranță te vor atrage aspectul ei și faptul că este benefică locuinței. Planta își trage numele de la aspectul frunzelor, lungi, ascuțite, cărnoase și cu striații, care inevitabil te duc cu gândul la pielea șarpelui. Acestea sunt dispuse în evantai.

Este o plantă foarte tolerantă, adaptându-se tuturor condițiilor de mediu. Poate fi ținută atât în interior, cât și în bătaia directă a soarelui, iar udarea se face abia după ce solul s-a uscat complet.
Ai acasă vreuna dintre aceste plante aducătoare de noroc? Mai cunoști și alte astfel de plante?