Romedica: august 2015 /

Translate

miercuri, 19 august 2015

Extractul de Sâmburi de Struguri și Virtuțile Antioxidante de Excepție









Extractul de sâmburi de struguri este un antioxidant de 50 de ori mai puternic decât vitamina C și de 20 de ori mai mare decât a vitaminei E, fiind considerat o adevărată minune a naturii. Este excelent pentru întărirea imunității, detoxifierea ficatului, ameliorarea circulației venoase, tratarea varicelor, prevenirea îmbătrânirii premature a celulelor și a cancerului. Puterea intensă a extractului de sâmburi de struguri stă în proprietățile antioxidante ale semințelor de struguri din proantocianidinele oligomerice complexe.

1. Ce găsim în extractul de semințe de struguri

 Extractul de semințe de struguri reprezintă o sursă neprețuită de ingrediente benefixe pentru sănătate, precum proteine, lipide, glucide și polifenoli -“prezentați sub formă de flavonoide sau bioflavonoide. Flavonoizii reprezintă termenul folosit pentru clasa de produse chimice din plante cu o activitate antioxidantă puternică, cu rol de protejare a organimului împotriva stresului oxidativ și a radicalilor liberi.

2. Unde se găsește și cum îl putem folosi

Extractul de semințe de struguri se găsește sub formă de picături sau de capsule, în magazinele cu produse naturiste. Pentru a profita de beneficiile pentru sănătate, se va administra zilnic câte o capsulă sau 6 picături de extract, de 3 ori pe zi, pe o perioadă de 4 luni. Administrate sub limbă, picăturile de extract din semințe de struguri vor fi absorbite mult mai rapid în organism.

3. O putere antioxidantă incredibilă

Fitonutrienții din extractul din semințe de struguri îi oferă un potențial antioxidant incredibili. La rândul lor, aceștia includ polifenoli, resveratrol și complexe unice, cunoscute ca proantocianidine oligomerice (OPC). Cea mai puternică formă se găsește în extractul de semințe de struguri , deoarece conține 95% OPC.


4. Extractul de Seminte de Struguri Inhiba Celulele Canceroase

Proantocianidinele oligomerice joacă un rol important în producerea glutationului în corp, un excelent antioxidant care protejează ADN – ul și întărește sistemul imunitar. Ȋn plus, prin creșterea nivelului de vitamina C intracelulară și consolidarea capilarelor, îmbunătățește circulația de oxigen din sânge în întreg organismul. Tot acești antioxidanți protejează colagenul țesuturilor moi la nivelul articulațiilor, pielea de radicalii liberi, prevenind îmbătrânirea prematură. Acțiunea puternică împotriva radicalilor liberi a extractului din semințe de struguri protejează pereții vaselor de sânge de stres și inflamație, pielea de radiațiile UV, oxigenând creierul corespunzător. Toate avantajele asupra sistemelor recomandă extractul din semințe de struguri în reducerea riscului de cancer de piele, îmbunătățirea tensiunii arteriale și protejarea împotriva demenței.

5. Extractul din semințe de struguri distruge celulele canceroase

 Cercetătorii de la Universitatea din Kentucky au descoperit că antioxidanții din extractul de semințe de struguri au dus la încetinirea dezvoltării de cancer, inițiind moartea celulelor canceroase: 76 % din celulele de leucemie. Extractul de semințe de struguri ajută la detoxifierea ficatului de radiațiile induse de chimioterapie și otrăvuri, eliminând moleculelele estrogenice rele. Ca urmare, semințele de struguri reduc creșterea celulelor de cancer de colon, de sân, de stomac, de prostată și pulmonar.

6. Efectele secundare ale extractului din semințe de struguri

 Deși extractul de semințe de strguri este considerat, în general, sigur, există posibilitatea producerii unor efecte secundare ce pot include senzație de mâncărime pe scalp, dureri de cap, greață și amețeli. Este contraindicat femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor alergice la struguri, celor cu tulburare de sângerare și celor cu hipertensiune arterială (în acest caz, se cere sfatul medicului). 

7. Nu va fi folosit de către pacienții care urmează tratamente cu medicamente.






































































sâmbătă, 15 august 2015

Opt TRĂSĂTURI ale unui OM EDUCAT. Ce condiții ar trebui să îndeplinească o persoană educată


Anton Chekhov with bow-tie sepia image.jpg













Cum poate fi definit un om educat? La această întrebare a încercat să răspundă și scriitorul rus Anton Cehov într-o scrisoare pe care i-a trimis-o fratelui său NiIkolai, un pictor talentat, dar cu multe slăbiciuni, care își nesocotea măiestria și ducea o viață dezordonată. Autorul a sintetizat opt însușiri pe care orice persoană educată ar trebui să le aibă, printre acestea numărându-se și onestitatea sau altruismul.



"Oamenii educati, in opinia mea, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
  1. Ei respecta personalitatea umana, de aceea sunt intotdeauna indulgenti, blanzi, amabili, ingaduitori. Ei nu se rascoala din cauza ca le lipseste un ciocan sau o bucata de guma de ras pierduta; locuind cu cineva, ei nu fac din asta o favoare si la plecare nu zic: “cu dumneavostra e imposibil de trait”. Ei iarta si galagia si frigul si carnea arsa si iutimea si prezenta in locuinta lor a persoanelor straine.
  2. Nu sunt compatimitori numai cu cersetorii si pisicile. Ei sufera si pentru ceea ce nu se poate vedea cu ochiul liber.
  3. Ei respecta proprietatea altora si de asta isi platesc datoriile.
  4. Sunt curati la suflet si le este frica de minciuna ca de foc. Nu mint nici macar in privinta fleacurilor. Minciuna este jignitoare pentru cel ce o asculta si ii scade respectul fata de cel care o spune. Ei nu pozeaza, se comporta pe strada la fel ca acasa, nu arunca cu praf in ochii celor mai mici. Nu sunt flecari si nici indiscreti atunci cand nu li se cere. Din respect pentru urechile celorlalti, ei adesea tac.
  5. Ei nu se depreciaza pentru a obtine compasiune si ajutor de la ceilalti. Nu canta pe strunele altor suflete, pentru ca drept raspuns, acestia sa ofteze si sa-i rasfete. Ei nu spun: “pe mine nu ma intelege nimeni!”
  6. Nu sunt vanitosi. Nu se lasa atrasi de stralucirea diamantelor false, nu tin sa faca cunostinta cu celebritati, nu se entuziasmeaza de primul intalnit la “Salon’e” Nu cauta sa fie cunoscut in toate berariile.
  7. Daca au talent, il respecta. Pentru asta sunt gata sa sacrifice linistea, femeile, vinul, agitatia.
  8. Ei cauta sa-si cultive simtul estetic. Nu pot sa adoarma imbracati, nu admit ca peretele sa aiba crapaturi pline de plosnite, sa respire aer murdar, sa paseasca pe podeaua plina de scuipat si nu se multumesc cu mancarea pregatita la lampa de gaz. Ei incearca sa-si innobileze si sa-si stapaneasca instinctul sexual. In aceasta privinta, ei sunt educati si deloc vulgari. (…) Ei nu fac abuz de vodka. Nu miros dulapurile, deoarece stiu ca nu sunt niste porci. Ei beau doar cand sunt liberi sau la ocazii alese, pentru ca au nevoie de o minte sanatoasa intr-un corp sanatos."

Testul care îți spune dacă ai candidoză







femeie care tine un pahar cu apa
















Candidoza este o infecție foarte comună, care afectează atât bărbații, cât și femeile. Vezi cum afli acasă dacă ai această boală.




Candida este o ciupercă ce se găsește în tractul digestiv, dar atunci când dezvoltarea ei este dată peste cap, poate migra către esofag și ajunge în gură. Atunci când crește necontrolat, poți observa pe limbă o peliculă albicioasă, însă simptomele nu sunt întotdeauna clare.

Există însă un test pe care îl poți face acasă și îți spune dacă ai această infecție. Dimineața, înainte să te speli pe dinți, să bei apă sau să mănânci, scuipă într-un pahar plin cu apă și verifică-l la fiecare 15 minute, timp de o oră. Dacă observi că sunt câteva firișoare care curg din salivă ori saliva a ajuns pe fundul paharului, s-ar putea să ai candida. Saliva sănătoasă plutește la suprafața apei.

Alte semne că ai candidoză


Printre simptomele care ar trebui să te trimită la medic se numără oboseala excesivă, pofta inexplicabilă de dulce, dificultăți de concentrare, dezechilibru hormonal, dureri articule, pierderea libidoului, alergii, gaze și balonare, precum și un sistem imunitar slăbit. Odată ce afli că această problemă, trebuie să faci unele schimbări în alimentație și să iei antifungice.(www.libertatea.ro)