Romedica: Testul care îți spune dacă ai candidoză /

Translate

sâmbătă, 15 august 2015

Testul care îți spune dacă ai candidoză







femeie care tine un pahar cu apa
















Candidoza este o infecție foarte comună, care afectează atât bărbații, cât și femeile. Vezi cum afli acasă dacă ai această boală.




Candida este o ciupercă ce se găsește în tractul digestiv, dar atunci când dezvoltarea ei este dată peste cap, poate migra către esofag și ajunge în gură. Atunci când crește necontrolat, poți observa pe limbă o peliculă albicioasă, însă simptomele nu sunt întotdeauna clare.

Există însă un test pe care îl poți face acasă și îți spune dacă ai această infecție. Dimineața, înainte să te speli pe dinți, să bei apă sau să mănânci, scuipă într-un pahar plin cu apă și verifică-l la fiecare 15 minute, timp de o oră. Dacă observi că sunt câteva firișoare care curg din salivă ori saliva a ajuns pe fundul paharului, s-ar putea să ai candida. Saliva sănătoasă plutește la suprafața apei.

Alte semne că ai candidoză


Printre simptomele care ar trebui să te trimită la medic se numără oboseala excesivă, pofta inexplicabilă de dulce, dificultăți de concentrare, dezechilibru hormonal, dureri articule, pierderea libidoului, alergii, gaze și balonare, precum și un sistem imunitar slăbit. Odată ce afli că această problemă, trebuie să faci unele schimbări în alimentație și să iei antifungice.(www.libertatea.ro)

Niciun comentariu :