Romedica /

Translate

sâmbătă, 4 iulie 2015

Ce poți trata cu ulei de măsline





Poate folosești și tu la gătit și salate ulei de măsline, dar acesta este cunoscut din vechime și ca leac. Află și tu cum îl poți utiliza pentru binele tău și al familiei tale.

Chiar Hipocrate, părintele medicinei, recomanda măslinele pentru vindecarea ulcerului. În prezent, cercetările științifice au dovedit multe calități vindecătoare ale uleiului de măsline: digestive, cicatrizante, vermifuge, astringente, febrifuge şi emoliente.

  1. Adjuvant în bolile hepatice

Chiar dacă este mai scump, alege uleiul de măsline extravirgin presat la rece. Dr. farmacist Ovidiu Bojor observă că acesta „este în primul rând nutritiv, dar este util ca adjuvant în afecţiuni hepatice, cu deosebire în dischineziile biliare, deoarece are un efect de stimulare a evacuării bilei din ficat și, totodată, ajuta eliminarea pietrelor. Are calități emoliente și formează o peliculă protectoare la suprafaţa tubului digestiv. Ca urmare, este utilizat în stări iritative sau arsuri stomacale şi intestinale. Pentru că această peliculă împiedică absorbţia la nivelul intestinului, se recomandă şi ca antidot contra unor otrăvuri. În doze moderate, se manifestă ca un foarte bun laxativ, fără a produce colici”.

2. Reduce nivelul colesterolului

Consumarea a două linguri de ulei de măsline pe stomacul gol sau seara la culcare reglează metabolismul lipidelor. Poate ajuta în curele de slăbire și previne creșterea nivelului colesterolului „rău”. Reduce depozitele de grăsime depuse pe vasele sangvine. Pentru a avea efect, trebuie făcută o cură de opt săptămâni. O astfel de cură crește și cantitatea de antioxidanți din sânge. Protejează aparatul cardiovascular și previne bolile de inimă, hipertensiunea arterială şi ateroscleroza coronariană. Consumul constant de ulei de măsline poate preveni instalarea diabetului zaharat, anumite afecţiuni ginecologice și guta. Uleiul de măsline ajută la asimilarea vitaminelor A, D, E, K, mărind efectele lor benefice, ceea ce ajută la păstrarea unui tonus bun și previne îmbătrânirea prematură.

3. Uz intern și extern

„Pentru afecțiunile ficatului se administrează ca atare, câte o lingură dimineața devreme. Dacă ți se pare grețos, îl poți folosi în amestec cu suc de legume sau fructe. După aceea, este bine să stai în repaos, culcată pe partea dreaptă timp de 15-20 minute. Pentru efectul laxativ și împotriva viermilor intestinali se iau doze de una-două linguri de ulei pe zi. Se poate folosi și pentru uz extern, pentru tratarea arsurilor. În acest scop, se mixează cu albuș de ou și se unge locul afectat. Se poate aplica și simplu, fără albuș. Rezultatul este imediat: calmează imediat durerile și ajută la cicatrizare. Pentru tratarea parodontozei se masează gingiile cu ulei de măsline, după ce, în prealabil, au fost badijonate cu tinctură de propolis sau decocturi de plante care au un conţinut bogat în taninuri (coajă de stejar, salcie, nuc etc). Se procedează așa de două-trei ori pe zi.”(Dr. farmacist Ovidiu Bojor)

sâmbătă, 13 iunie 2015

FOTO -Cum cresc unele dintre fructele exotice si condimentele noastre-preferate



Ananasul nu creşte în copaci, cum ne-am putea imagina, ci pe tulpina unei plante.
ananas

Alunele de pământ se găsesc ataşate de rădăcinile plantei.
alune

Anghinarea reprezintă, de fapt, petalele mai rezistente ale unei inflorescenţe.
anghinare

Avocado creşte în nişte copaci înalţi.
800px-Avocado_Tree_(2473587957)

Bananele cresc în copac, deasupra unor inflorescenţe.
banane

Boabele de cacao se dezvoltă înăuntrul unor păstăi rezistente, care cresc în copaci.
cacao

Boabele de cafea cresc în mici mănunchiuri.
cafea

Cuişoarele pe care le consumăm sunt, de fapt, bobocii uscaţi ai unui copac.
clove-plants

Plantele de kiwi sunt crescut asemenea viţei de vie.
kiwi

Fructele de mango atârnă în copaci.
mango

Sâmburii de migdale se dezvoltă în mijlocul unor coji ce se deschid, pe măsură ce se usucă.
migdale

Piperul negru creşte în ciorchine, în copaci. 
piper

Scorţişoara se obţine din scoarţa unor copaci.
scortisoara

Şofranul se obţine de pe stanimele unei flori.
sofran

Seminţele de susan cresc în păstăi, organizate pe tulpina unor plante.
Susan

Vanilia se extrage din păstăile unei specii de orhidee. 
vanilie
Sursa şi foto: BuzzfeedBoredpanda


La ce este bun Kiwi?

                                                                                                          Denumirea stiintifica: Actinidia chinensis
Kiwi in China antica era denumit “Yang Tao”, si era cautat nu numai pentru aroma sa, ci si pentru proprietatile sale medicinale.
A fost introdus in Noua Zeelanda, in secolul al 20-lea, de catre misionari, apoi in SUA la sfarsitul anilor 1960, si la inceput kiwi a primit denumirea de “coacaza chinezeasca”.
Denumirea de kiwi a primit-o de la un intreprinzator de produse alimentare. Astazi, Italia, Chile, Franta, Japonia, si SUA sunt cei mai mari producatori de doua soiuri: verde si auriu. Kiwi este nu aliment nemaipomenit.

Beneficiile oferite de kiwi pentru sanatate

Ce fruct ofera 273% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina C? Contine de cinci ori mai multa cantitate de vitamina C decat o portocale sieste un rapel imunitar natural, care potoleste raceala si gripa.
Valoarea de vitamina K este impresionanta de asemenea si este cunoscut si pentru rolul sau in a ajuta coagularea sangelui.Kiwi contine cantitati mari de vitamina A si vitamina E (de doua ori cantitatea gasita in avocado), iar impreuna cu potasiu ofera un echilibru organismului si limiteaza hipertensiunea arteriala. Cuprul din Kiwi este deosebit de bun pentru copii, ofera o dezvoltare sanatoasa la sugari, in special in dezvoltarea oaselor si dezvoltarea creierului, si de asemenea, este bun la formarea de celule rosii in sange si construirea imunitatii impotriva bolilor.
Kiwi este, de asemenea, unul dintre putinele alimente bogate in vitamina B6, care sprijina sistemul imunitar. B6 este deosebit de important pentru femeile gravide sau care alapteaza. Acidul folic din Kiwi protejeaza impotriva defectelor din nastere, bolilor de inima si impotriva cancerului. Kiwi contine si cantitati sanatoase de fibre. In cele din urma, puterea antioxidanta din kiwi ofera efecte similare atunci cand vine vorba de neutralizarea radicalilor liberi care pot afecta celulele si cauza inflamatii si cancer.
Cu toate acestea, consuma kiwi cu moderatie, deoarece contine fructoza, care poate fi daunatoare pentru sanatatea ta in cantitati excesive.

Informatii nutritionale

O portie medie de kiwi crud (177 de grame):
Per portie
Calorii………………………………………………………………….……108
Carbohidrati………………………………………………………………26 g
Zaharuri…………………………………………………………………….16 g
Fibre……………………………………………………………………..……5 g
Proteine……………………………………………………………..………2 g

Studiile efectuate pe kiwi

Semintele de kiwi sunt o sursa excelenta de omega-3 acizi grasi, care ajuta la prevenirea bolii coronariene (incapacitatea arterelor coronare de a furniza aportul de sange oxigenat corespunzator necesitatilor inimii), riscului de accident vascular cerebral, si ajuta la prevenirea ADHD, autismului, precum si a altor probleme de dezvoltare la copii.
Cercetarile au demontrat faptul ca kiwi are un efect protector notabil impotriva astmului si dificultatii respiratorii, cum ar fi respiratia suieratoare.
Kiwi este bogat in polifenoli, care sunt recunoscuti pentru proprietatile lor antioxidante, atat soiurile verzi cat si cele aurii. Cercetatorii au descoperit ca antioxidantii din kiwi sunt mai puternici decat cei din portocale si grapefruit.
Un alt studiu a explorat efectele benefice din kiwi, pe pacientii cu sindrom de colon iritabil cu simptomele de dureri abdominale, diaree, constipatie, si combinatii ale celor de mai sus. Studiul a implicat 54 de pacienti pe o perioada de studiu de 6 saptamani. Cercetatorii au descoperit ca tranzitul de colon a scazut in mod semnificativ in grupul consumatorilor de kiwi, si a concluzionat faptul ca kiwi imbunatateste functia intestinala la adultii diagnosticati cu colon iritabil.

Aspecte inedite despre Kiwi

Pune un kiwi crud intr-o punga de hartie maro si in patru – sase zile va fi copt. Un kiwi intr-o punga de hartie, impreuna cu un mar, o banana, sau o para va accelera procesul de coacere.




Rezumat
Kiwi contine aproape 20 de substante nutritive vitale, inclusiv o cantitate de cinci ori mare de vitamina C, decat o portie de portocala, kiwi poate fi in mod legitim numit un superfruct . Acest centru de putere maro pufos cu carnea verde stralucitoare, este bogat in vitamina A, K, E si B, potasiu, cupru, acid folic si fibre. Beneficiile pentru sanatate oferite de kiwi sunt numeroase: protejeaza impotriva cancerului, a bolii coronariene si a riscului de accident vascular cerebral, de asemena ajuta si in sindromul de colon iritabil si este un sprijin pentru mamele gravide si copii mici.
Kiwi, originar din China, introdus in Noua Zeelanda de misionari, iar acum este cultivat pe tot globul pana si in Romania. Kiwi este un fruct dulce care extinde diversitatea de fructe si culori din farfuria ta, are o aroma deosebita, si avantaje mari pentru sanatate.