Romedica /

Translate

sâmbătă, 28 mai 2016

Cum sa scapi de balonare in 60 de secunde













Balonarea este o problema comuna, de aceea ne-am gandit sa te invatam cum sa scapi de ea in 60 de secunde. Astfel vei avea un abdomen plat si vei scapa de disconfort.


Apa este ingredientul minune care te ajuta sa scapi de balonare in 60 de secunde. Cynthia Sass este cea care a descoperit o reteta miraculoasa, care te face sa ai abdomenul plat cat ai clipi. Pe langa asta, apa Sassy, asa cum a fost numita bautura, iti intareste sistemul imunitar, iti ajuta digestia si are zero calorii.


Apa Sassy este un element cheie in dieta care iti face abdomenul plat, realizata tot de Cynthia Sass. Cand bei doi litri de apa pe zi, s-ar putea sa ai ceva probleme cu retentia de apa, daca nu esti atenta, de aceea este recomandat sa bei apa Sassy, scrie unica.


Cum prepari apa Sassy


Pentru a face apa Sassy, ai nevoie de doi litri de apa, o lingurita de ghimbir proaspat ras, un castravete fara coaja, taiat in bucati mici, o lamaie feliata si 12 frunze de menta. Ai grija sa nu decojesti lamaia. Amesteca toate ingredientele intr-un recipient de sticla si lasa bautura sa stea in frigider peste noapte. A doua zi bea aceasta apa si prepara-ti alta seara.


Lamaia si apa cu lamaie sunt foarte bune pentru slabit. Lamaia este un diuretic natural si alcalinizeaza organismul, iar castravetele iti curata rinichii. Menta iti calmeaza stomacul, iar ghimbirul iti linisteste tractul digestiv.(m.caplimpede.ro)

luni, 2 mai 2016

Samburii de caise: pot distruge cancerul, imbunatesc memoria si previn imbatranirea













Consumati frecvent, intr-o cantitate moderata si in cure de cateva zile, samburii de caisa pot face adevarate minuni asupra sanatatii tale. Asta pentru ca ei contin proteine, acizi grasi, dar si vitamine (A,C, B) si minerale, precum fierul sau magneziul. Poate nu stiai, insa samburii de caisa fac minuni asupra bolnavilor de cancer.

Vezi mai jos ce beneficii au acesti samburi de fructe.





1.Distrug cancerul

Samburii de caisa contin din belsug Vitamina B17, cunoscuta si sub denumirea de "amigdalina". La randul sau, amigdalina este considerata a avea efecte benefice in combaterea celulelor canceroase, stimuland sistemul imunitar sa le elimine din organism.

In cazul cancerului de san si al celui de plamani, curele de samburi de caise sunt recomandata pe perioade de pana la o luna, cu pauza de doua saptamani intre ele.

Pentru cancerul de colon se recomanda, in special, consumul caiselor proaspete, acestea contin pectina o fibra alimentara solubila. Atentie insa la cantitatea de samburi pe care o introduci in dieta. Acestia contin mici cantitati de cianura, de aceea se recomanda pauze intre cure, dar si un consum zilnic moderat.

2.Imbunatatesc memoria

Daca vrei sa ai mereu mintea limpede, consuma cativa samburi in fiecare zi (intre 5 si 10), timp de 14 zile. Acest miez hranitor din caisa contine fosfor, care tonifiaza memoria si ajuta la mentinerea unei stari alerte pe tot parcursul zilei. Acetilcolina si lecitina din miezul de caisa sunt alte doua substante care te ajuta in procesul de memorare.

3.Combate litiaza biliara
Litiaza biliara (calculii biliari) apare atunci cand se formeaza calculi duri in vezica biliara din cauza unei cantitati prea mare de colesterol in bila sau atunci cand vezica biliara nu se goleste normal.

Samburii de caisa reprezinta un leac foarte des utilizat in combaterea acestei afectiuni. Se recomanda consumul in cure de doua saptamani, a cate 6-8 samburi pe zi, alaturi de cateva caise proaspete.



4.Combate imbatranirea prematura

Cu samburii de caisa poti sa iti mentii tanar organismul si sa combati efectele daunatoare ale stresului si programului incarcat de care ai parte in fiecare zi.
Responsabile pentru un tonus muscular bun sunt vitaminele C si E, precum si "medicamentul natural" pe nume betacarotenul.

In timp, radicalii liberi isi fac de cap prin organism, imbatranind celulele. Aceste vitamine actioneaza impotriva radicalilor liberi si te ajuta sa te mentii tanara. Tratamentele cu samburi de caisa, intre 5 si 8 la numar, se tin in cure de pana la la 30 de zile. In acest interval se recomanda si consumul a jumatate de kilogram de caise pe zi.



5.Regleaza tensiunea arteriala

Daca stii ca ai probleme cu tensiunea arteriala include samburii de caisa in dieta ta zilnica.
Acestia ajuta la mentinerea unor valori normale ale pulsului, dar si la ameliorarea durerilor provocate de artrita. Pentru ca sunt o sursa de potasiu, samburii si caisele sunt recomandati hipertensivilor, in special vara.


6.Hraneste tenul

Din miezul caiselor se extrage ulei care este folosit in industria cosmetica la produse potrivite pentru hidratarea tenului. Acestea patrunde in piele fara sa o lase grasa si o hraneste. Uleiul din samburi de caisa mai este folosit si in masajul aromoterapeutic.

duminică, 31 ianuarie 2016

Lactatele şi mezelurile, combinaţie cancerigenă. Șase asocieri alimentare periculoase






Multe persoane consumă un iaurt lângă un sandviş cu şuncă fără să ştie cât e de greşit.


Când alimentele “incompatibile” sunt consumate împreună, există riscul ca nutrienţii să nu se mai asimileze corect. Mai mult, din această combinaţie pot să rezulte substanţe care provoacă diaree, toxiinfecţii şi cresc riscul de cancer.

1. Lapte şi ciocolată
Oricât de suprinzător ar părea, laptele şi ciocolata nu fac casă bună.
Combinate, calciul din lapte şi acidul oxalic din ciocolată formează un compus numit oxalat de calciu, greu de digerat, care poate provoca diaree.
“Oxalaţii din ciocolată şi cazeina din lapte se precipită şi, pe lângă faptul că provoacă indigestie, se reduce din acţiunea neurostimulatoare a ciocolatei. Ciocolata cu lapte este oricum destul de periculoasă, întrucât conţine lapte praf reconstituit şi multe zaharuri, care pot duce în timp la boli cardiovasculare, cum este ateroscleroza”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, expert în alimentaţie.
2. Cafea cu lapte
Dacă obişnuiţi să adăugaţi lapte în cafea, vă alegeţi doar cu gustul, spun medicii. “Laptele taie din acţiunea stimulatoare a cafelei. Dacă o cafea amară se digeră în 20 de minute, cea cu lapte rămâne şi trei ore în stomac“, adaugă prof. dr. Mencinicopschi.
3. Iaurt cu mezeluri
Multe persoane consumă un iaurt lângă un sandviş cu şuncă fără să ştie cât e de greşit.
Mezelurile conţin nitraţi (conservanţi) care, în combinaţie cu acidul organic (lactic) din lactate, se transformă în nitrozamină, o substanţă cancerigenă.
“În general, combinaţia dintre două proteine animale este foarte indigestă. Acest lucru este specificat clar la alte religii. De exemplu, pe masa evreilor nu veţi vedea niciodată lapte şi derivate lângă carne”, subliniază specialistul citat.

Proteinele vegetale, separat de cele animale
4. Laptele de soia conţine proteine vegetale, grăsimi, carbohidraţi, vitamine şi minerale şi este foarte hrănitor dacă este consumat ca atare. În combinaţie cu ouăle, carnea sau alte alimente foarte bogate în proteine animale, se încetineşte activitatea proteazei, substanţa care ajută la descompunerea proteinelor pentru a fi digerate. Astfel, proteinele nu mai sunt asimilate aşa cum trebuie şi digestia este încetinită.
“Sfatul meu este să nu amestecaţi proteinele vegetale cu cele animale. Proteinele vegetale merg cel mai bine cu carbohidraţi: linte, soia sau mazăre cu orez etc“, recomandă specialistul în alimentaţie Gheorghe Mencinicopschi.
5. Făinoase cu zahăr
Prăjiturile sunt delicioase, dar combinarea amidonului din făinoase cu zahăr, dulceaţă, miere, sirop sau chiar cu fructe dulci de tipul curmalelor, stafidelor sau smochinelor este contraindicată.
Pe lângă acţiunea nocivă asupra activităţii pancreasului, această asociere produce şi fermentaţie, favorizând apariţia arsurilor la stomac.
6. Cartofi copţi cu unt
Nu este bine să combini grăsimi saturate cu amidon, iar în această categorie se încadrează piureul, pâinea cu unt, macaroanele cu brânză, pâinea cu şuncă sau cartofii cu unt ori smântână.
Dacă vei face acest lucru, activitatea pancreasului scade şi, implicit, şi secreţia de insulină, crescând riscul apariţiei diabetului zaharat. Poţi consuma în schimb grăsimile cu proteine sau cu acizi.(doctorulzilei.ro)

sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Ce nu ştiai despre lămâi












Sigur nu ştiai asta! Lămâile îngheţate ajută la tratarea cancerului

Reteta este cat se poate de simpla: cumperi lamai organice, bio, le speli, le bagi la congelator cu tot cu coaja si, odata congelate, le poti felia si adauga in tot ce mananci.

Asta inseamna salate, supe, paste, orice preparat iti place. Gustul va fi unul deosebit, iar rezultatul pentru sanatatea ta, pe masura. Specialistii spun ca lamaile congelate distrug celulele canceroase si le protejeaza pe cele sanatoase.
Atentie! Nu indeparta coaja lamailor, pentru ca aceasta contine foarte multe vitamine, mult mai multe decat sucul de lamaie si ajuta la eliminarea toxinelor.


Lamaile au un rol important in lupta cu tumorile si chisturile. In plus, au un puternic rol anti-microbian, elimina parazitii interni, regleaza tensiunea arteriala, combat stresul si tulburarile nervoase, precum si infectiile bacteriene si ciupercile.

Stiai ca egiptenii din antichitate credeau ca mancand lamai si band sucul de lamaie se tineau departe de orice forma de otravire, iar studii recente au confirmat convingerea lor? 




Sunt foarte multe beneficii pentru sanatate pe care lamaile ni le aduc si pe care le stim de sute de ani. Cele mai cunoscute sunt acelea ca lamaile sunt antivirale, antibacteriene si imunostimulatoare si ca sunt folositoare in diete pentru ca sucul de lamaie este un ajutor digestiv si un detoxifiant pentru ficat. Lamaile contin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectine, toate intaresc imunitatea si lupta impotriva infectiilor.
Dar sunt si foarte multe beneficii ale lamaii pe care multi dintre noi nu le cunoastem. 

Foloseste lamaia sub orice forma cu putinta: sub forma de suc, in ceai, in alte bauturi, ca dressing la salata, sub forma de cataplasma sau atunci cand faci baie. Vei avea numai de castigat.

Iata beneficiile nestiute ale acestui fruct miraculos, asa cum ne sunt ele dezvaluite de "The Lemon Juice Diet," copyright 2008, de Theresa Cheung.


1. Vindeca acneea


Vitamina C din lamaie ajuta pielea sa fie stralucitoare si omoara bacteriile care cauzeaza acneea.
Bea limonada dimineata dar in plus poti face si urmatoarele:

– Aplica cu degetul sau cu un tampon de vata suc proaspat de lamaie pe acnee si lasa asa peste noapte. Spala cu apa a doua zi dimineata. Se poate sa simti o usoara arsura dar dispare repede.

– Amesteca o parte zeama de lamaie proaspat stoarsa cu o parte apa cu miere. Pune acest amestec pe zonele afectate si lasa o jumatate de ora, apoi clateste. Repeta de 2 ori pe zi, dimineata si seara.

Evident ca in cazul unei acnee foarte severe, se recomanda consultarea unui medic specialist dermatolog, in paralel cu acest tratament natural.



2. Calmeaza anxietatea


Studiile arata ca lamaia are efect de calmare si ajuta la indepartarea oboselii, agitatiei, ametelii, nervozitatii si tensiunii. Inhalarea de ulei de lamaie creste capacitatea de concentrare si tine mintea in stare de alerta.

Lamaia poate fi folosita si ca odorizant de camera in birouri, pentru a creste eficienta angajatilor.

Daca te simti tensionat, pune pe o batista putin ulei de lamaie si inhaleaza.


3. Vindeca aftele


Proprietatile dovedite antibacteriene si antivirale ale lamaii pot accelera procesul de vindecare in cazul aftelor.

Amesteca sucul de lamaie cu apa calda si clateste gura cu aceasta combinatie de trei ori pe zi. Nu conteaza daca simti o senzatie de arsura in contactul dintre lamaie si afte, conteaza ca ea iti face mult bine, deci persevereaza in folosirea ei.





sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Hreanul inlocuieste cu succes Viagra












Hreanul, aceasta ciudata planta aflata la hotarul dintre salbatic si domestic, folosita ca remediu natural inca din preistorie, este recomandat de medicina populara romaneasca in peste o suta de afectiuni, marea majoritate de natura infectioasa si specifice iernii. 


Trebuie spus, mai ales, pentru convingerea scepticilor, ca hreanul este o planta extrem de puternica, ceea ce si explica efectele ei terapeutice. Iarna, cand pamantul este inghetat bocna, radacina hreanului traieste in pamant, fiind gata sa dea primele frunzulite la primul dezghet. 


In radacina hreanului se gaseste multa vitamina C, necesara sistemului circulator si imunitar, dar si minerale foarte importante, precum fierul, potasiul, calciul si magneziul. 


Mirosul intepator si gustul iute, de foc, al hreanului se datoreaza unor compusi chimici, unii dintre ei numiti glucozinolati care s-au dovedit foarte bataiosi in lupta cu bacteriile daunatoare, adesea fiind chiar mai eficienti decat antibioticele de sinteza. Cercetarile recente au scos la iveala ca iuteala continuta de radacina de hrean are si proprietati citostatice foarte puternice, glucozinolatii fiind eficienti in multe forme de cancer, precum cel de piele, plamani, de colon, de stomac. 

Intern, hreanul se poate administra sub forma de salata, vin tonic sau sirop. Salata din radacina de hrean este un adevarat aliment-medicament, mai ales, iarna cand afara crapa pietrele de frig si vii inghetat de la drum lung si obositor. 


Salata se prepara simplu, din hrean, dat prin razatoarea mica sau masina de tocat carne, si sfecla rosie, fiarta, la fel, data prin razatoare la care se adauga, dupa gust, sare, otet si ulei si o lingurita de miere de albine. Borcanul, bine infiletat se poate pastra la frigider. 



Vinul tonic se prepara punand intr-un litru de vin rosu, natural, 15 linguri de hrean, dat prin razatoarea mica. Sticla sau borcanul, bine astupate, se lasa la macerat opt, noua zile, dupa care se filtreaza. Se iau zilnic trei, patru linguri pentru reglarea digestiei si activitatii cardiace, contra anemiei si prevenirea litiazei renale. Cine bea acest vin nu mai are nevoie de viagra deoarece amestecul este un tonic sexual si un afrodiziac foarte puternic. 


Siropul de hrean se recomanda, cate trei linguri pe zi, in caz de astm, bronsita cronica, afectiuni ale cailor respiratorii. Se da prin razatoare o radacina de hrean, se amesteca bine cu patru linguri de miere de albine si se lasa la macerat o jumatate de ora.
 Apoi, amestecul se strecoara prin presare, printr-un tifon, si astfel, se obtine siropul crud, care se lasa deoparte. Restul ramas in tifon se pune la fiert cu apa cat sa-l acopere. Dupa racire se strecoara prin presare, tot prin tifon, si se amesteca impreuna cu siropul crud. 


Extern, sub forma de cataplasma, hreanul se foloseste impotriva durerilor articulare. Se da hreanul prin razatoare, se pune in tofon si se aplica pe locul dureros. Fiind insa, un tratament foarte dur, nu se recomanda persoanelor cu pielea sensibila sau alergica. (sursa: ziare.com)

vineri, 2 octombrie 2015

Ce se întâmplă dacă mănânci miere cu nuci în fiecare zi. Efectul este imediat




















Ca sa avem o viata sanatoasa e necesara o minima informare asupra alimentelor care au actiune benefica asupra organismului.

De asemenea, inainte de orice dieta sau cura cu anumite amestecuri, este bine sa va faceti un set de analize de sange complet pentru a testa daca starea de sanatate va permite sa incercati sau nu.



Urmatoarea cura este pentru cei care vor sa traiasca sanatos. Se poate introduce simplu in dieta zilnica si reprezinta cea mai buna si gustoasa forma de a-ti incepe diminetile.



Reteta:

Se amesteca ½ kg de nuca cu ½  kg de miere (eventual se pot stoarce si 2-3 lamai). Se lasa la macerat timp de 2-3 zile intr-un borcan inchis ermetic undeva la intuneric, intr-o camara aerisita.
Se ia in fiecare dimineata o lingura din aceste amestec pe stomacul gol si se lasa sa actioneze o jumatate de ora. In aceasta perioada de timp nu se consuma nimic.



Trateaza anemiile, durerile de cap, induce o stare generala de bine, combate hipertensiunea si functioneaza ca un pansament in cazul ulcerului sau afectiunilor gastrice.
www.libertatea.ro



sâmbătă, 5 septembrie 2015

Planta care vindecă 100 de boli














Multă lume spune despre ea că este o plantă miraculoasă. Gelul care se obține din frunzele sale prezintă multiple beneficii pentru sănătate.


 Utilizările sale legendare au fost transmise de-a lungul timpului, fiind consolidate prin inovație științifică și secole de experiență. Această plantă conţine peste 75 de factori nutritivi și peste 200 de ingrediente active esenţiale: 20 minerale (printre care calciu, fosfor, potasiu, fier, sodiu, mangan, magneziu, cupru, crom, iod, seleniu, zinc), 18 aminoacizi și 12 vitamine (A, B1, B2, PP, acid pantotenic, B6, B8, acid folic, B12, C, D, E). Toţi aceşti nutrienţi ajută la menţinerea greutăţii corporale în limitele normale, împiedică îmbătrânirea celulară şi asigură necesarul zilnic de energie. 




Sucul obținut din această plantă se consumă timp de 7 zile, câte 1 linguriţă de 3 ori/zi, înainte de masă, apoi, 2 săptămâni câte 1 lingură de 3 ori/zi, pentru a activa şi stimula fluxul sanguin şi limfatic, funcţiile rinichilor, ale ficatului şi ale vezicii biliare, pentru reglarea sistemul imunitar şi a tractului digestiv. Acesta se poate procura din farmacii, dar poate fi preparat şi acasă, cu condiţia să respectăm colectarea şi prepararea corectă a acestei plante.


 Se recomandă frunzele mature, cele mai de jos, care se dau prin tocător pentru a obţine sucul miraculos. Înainte a afla alte detalii interesante despre utilizarea ei, să îi zicem numele: ALOE VERA.


 Aloe conţine un complex de substanţe binefăcătoare, printre care aloina şi gelul de aloe. Aloina este un lichid galben-lăptos, situat imediat sub coaja frunzei, care este folosit de mii de ani ca laxativ, sub formă de prafuri sau ca atare.


 Gelul de aloe are proprietăţi antiinflamatorii, detoxifiante şi de stimulare a colagenului, fiind indicat în tratamentul eczemelor, dermatitei, ulceraţiilor, psoriazisului, arsurilor solare, acneei, fisurilor anale, hemoroizilor, reumatismlui, poliartritei reumatoidă, constipaţiei, hipo şi hiperglicemiei, gastritei, hepatitei A, B,C, rinitelor alergice, cistitelor, oboselii, insomniilor.


 Gelurile de aloe sunt obţinute prin presarea frunzelor proaspete, sucul translucid şi sălciu extras din partea cărnoasă fiind conservat apoi prin pasteurizare sau prin adăugarea de conservanţi. Pentru a păstra sucul de Aloe Vera un timp mai îndelungat este necesar să fie conservat cu ajutorul spirtului medicinal, în proporţie de 8:2 şi se se păstrează în frigider, la o temperatură nu mai mare de 15 grade.


 Datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare, antifungice, vindecătoare şi de răcorire a zonei pe care este aplicată, aloe vera este foarte utilă în tratarea pielii şi a problemelor acesteia, fiind prezentă în majoritatea cremelor, loțiunilor şi a gelurilor din industria cosmetică.



miercuri, 19 august 2015

Extractul de Sâmburi de Struguri și Virtuțile Antioxidante de Excepție









Extractul de sâmburi de struguri este un antioxidant de 50 de ori mai puternic decât vitamina C și de 20 de ori mai mare decât a vitaminei E, fiind considerat o adevărată minune a naturii. Este excelent pentru întărirea imunității, detoxifierea ficatului, ameliorarea circulației venoase, tratarea varicelor, prevenirea îmbătrânirii premature a celulelor și a cancerului. Puterea intensă a extractului de sâmburi de struguri stă în proprietățile antioxidante ale semințelor de struguri din proantocianidinele oligomerice complexe.

1. Ce găsim în extractul de semințe de struguri

 Extractul de semințe de struguri reprezintă o sursă neprețuită de ingrediente benefixe pentru sănătate, precum proteine, lipide, glucide și polifenoli -“prezentați sub formă de flavonoide sau bioflavonoide. Flavonoizii reprezintă termenul folosit pentru clasa de produse chimice din plante cu o activitate antioxidantă puternică, cu rol de protejare a organimului împotriva stresului oxidativ și a radicalilor liberi.

2. Unde se găsește și cum îl putem folosi

Extractul de semințe de struguri se găsește sub formă de picături sau de capsule, în magazinele cu produse naturiste. Pentru a profita de beneficiile pentru sănătate, se va administra zilnic câte o capsulă sau 6 picături de extract, de 3 ori pe zi, pe o perioadă de 4 luni. Administrate sub limbă, picăturile de extract din semințe de struguri vor fi absorbite mult mai rapid în organism.

3. O putere antioxidantă incredibilă

Fitonutrienții din extractul din semințe de struguri îi oferă un potențial antioxidant incredibili. La rândul lor, aceștia includ polifenoli, resveratrol și complexe unice, cunoscute ca proantocianidine oligomerice (OPC). Cea mai puternică formă se găsește în extractul de semințe de struguri , deoarece conține 95% OPC.


4. Extractul de Seminte de Struguri Inhiba Celulele Canceroase

Proantocianidinele oligomerice joacă un rol important în producerea glutationului în corp, un excelent antioxidant care protejează ADN – ul și întărește sistemul imunitar. Ȋn plus, prin creșterea nivelului de vitamina C intracelulară și consolidarea capilarelor, îmbunătățește circulația de oxigen din sânge în întreg organismul. Tot acești antioxidanți protejează colagenul țesuturilor moi la nivelul articulațiilor, pielea de radicalii liberi, prevenind îmbătrânirea prematură. Acțiunea puternică împotriva radicalilor liberi a extractului din semințe de struguri protejează pereții vaselor de sânge de stres și inflamație, pielea de radiațiile UV, oxigenând creierul corespunzător. Toate avantajele asupra sistemelor recomandă extractul din semințe de struguri în reducerea riscului de cancer de piele, îmbunătățirea tensiunii arteriale și protejarea împotriva demenței.

5. Extractul din semințe de struguri distruge celulele canceroase

 Cercetătorii de la Universitatea din Kentucky au descoperit că antioxidanții din extractul de semințe de struguri au dus la încetinirea dezvoltării de cancer, inițiind moartea celulelor canceroase: 76 % din celulele de leucemie. Extractul de semințe de struguri ajută la detoxifierea ficatului de radiațiile induse de chimioterapie și otrăvuri, eliminând moleculelele estrogenice rele. Ca urmare, semințele de struguri reduc creșterea celulelor de cancer de colon, de sân, de stomac, de prostată și pulmonar.

6. Efectele secundare ale extractului din semințe de struguri

 Deși extractul de semințe de strguri este considerat, în general, sigur, există posibilitatea producerii unor efecte secundare ce pot include senzație de mâncărime pe scalp, dureri de cap, greață și amețeli. Este contraindicat femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor alergice la struguri, celor cu tulburare de sângerare și celor cu hipertensiune arterială (în acest caz, se cere sfatul medicului). 

7. Nu va fi folosit de către pacienții care urmează tratamente cu medicamente.






































































sâmbătă, 15 august 2015

Opt TRĂSĂTURI ale unui OM EDUCAT. Ce condiții ar trebui să îndeplinească o persoană educată


Anton Chekhov with bow-tie sepia image.jpg













Cum poate fi definit un om educat? La această întrebare a încercat să răspundă și scriitorul rus Anton Cehov într-o scrisoare pe care i-a trimis-o fratelui său NiIkolai, un pictor talentat, dar cu multe slăbiciuni, care își nesocotea măiestria și ducea o viață dezordonată. Autorul a sintetizat opt însușiri pe care orice persoană educată ar trebui să le aibă, printre acestea numărându-se și onestitatea sau altruismul.



"Oamenii educati, in opinia mea, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
  1. Ei respecta personalitatea umana, de aceea sunt intotdeauna indulgenti, blanzi, amabili, ingaduitori. Ei nu se rascoala din cauza ca le lipseste un ciocan sau o bucata de guma de ras pierduta; locuind cu cineva, ei nu fac din asta o favoare si la plecare nu zic: “cu dumneavostra e imposibil de trait”. Ei iarta si galagia si frigul si carnea arsa si iutimea si prezenta in locuinta lor a persoanelor straine.
  2. Nu sunt compatimitori numai cu cersetorii si pisicile. Ei sufera si pentru ceea ce nu se poate vedea cu ochiul liber.
  3. Ei respecta proprietatea altora si de asta isi platesc datoriile.
  4. Sunt curati la suflet si le este frica de minciuna ca de foc. Nu mint nici macar in privinta fleacurilor. Minciuna este jignitoare pentru cel ce o asculta si ii scade respectul fata de cel care o spune. Ei nu pozeaza, se comporta pe strada la fel ca acasa, nu arunca cu praf in ochii celor mai mici. Nu sunt flecari si nici indiscreti atunci cand nu li se cere. Din respect pentru urechile celorlalti, ei adesea tac.
  5. Ei nu se depreciaza pentru a obtine compasiune si ajutor de la ceilalti. Nu canta pe strunele altor suflete, pentru ca drept raspuns, acestia sa ofteze si sa-i rasfete. Ei nu spun: “pe mine nu ma intelege nimeni!”
  6. Nu sunt vanitosi. Nu se lasa atrasi de stralucirea diamantelor false, nu tin sa faca cunostinta cu celebritati, nu se entuziasmeaza de primul intalnit la “Salon’e” Nu cauta sa fie cunoscut in toate berariile.
  7. Daca au talent, il respecta. Pentru asta sunt gata sa sacrifice linistea, femeile, vinul, agitatia.
  8. Ei cauta sa-si cultive simtul estetic. Nu pot sa adoarma imbracati, nu admit ca peretele sa aiba crapaturi pline de plosnite, sa respire aer murdar, sa paseasca pe podeaua plina de scuipat si nu se multumesc cu mancarea pregatita la lampa de gaz. Ei incearca sa-si innobileze si sa-si stapaneasca instinctul sexual. In aceasta privinta, ei sunt educati si deloc vulgari. (…) Ei nu fac abuz de vodka. Nu miros dulapurile, deoarece stiu ca nu sunt niste porci. Ei beau doar cand sunt liberi sau la ocazii alese, pentru ca au nevoie de o minte sanatoasa intr-un corp sanatos."

Testul care îți spune dacă ai candidoză







femeie care tine un pahar cu apa
















Candidoza este o infecție foarte comună, care afectează atât bărbații, cât și femeile. Vezi cum afli acasă dacă ai această boală.




Candida este o ciupercă ce se găsește în tractul digestiv, dar atunci când dezvoltarea ei este dată peste cap, poate migra către esofag și ajunge în gură. Atunci când crește necontrolat, poți observa pe limbă o peliculă albicioasă, însă simptomele nu sunt întotdeauna clare.

Există însă un test pe care îl poți face acasă și îți spune dacă ai această infecție. Dimineața, înainte să te speli pe dinți, să bei apă sau să mănânci, scuipă într-un pahar plin cu apă și verifică-l la fiecare 15 minute, timp de o oră. Dacă observi că sunt câteva firișoare care curg din salivă ori saliva a ajuns pe fundul paharului, s-ar putea să ai candida. Saliva sănătoasă plutește la suprafața apei.

Alte semne că ai candidoză


Printre simptomele care ar trebui să te trimită la medic se numără oboseala excesivă, pofta inexplicabilă de dulce, dificultăți de concentrare, dezechilibru hormonal, dureri articule, pierderea libidoului, alergii, gaze și balonare, precum și un sistem imunitar slăbit. Odată ce afli că această problemă, trebuie să faci unele schimbări în alimentație și să iei antifungice.(www.libertatea.ro)