Romedica: 2016 /

Translate

duminică, 13 noiembrie 2016

Ce să NU faci niciodată dacă vrei să ai BANI! 11 sfaturi de preț de la celebra Baba Vanga








Vezi ce ritualuri trebuie să respecți pentru ca în casa ta să dăinuie succesul și prosperitatea, să ai mereu bani și să nu duci lipsuri! Se spune că sunt idei lansate de celebra Baba Vanga. 


1. Nu mânca sau bea apă dintr-o farfurie stricată sau crăpată dacă nu vrei să fii lipsit de succes, bunăstare și prosperitate – vesela spartă e ghinion și viața se poate fisura. Prin urmare, este mai bine să arunci blidul, dacă a apărut chiar o mică crăpătură sau i-a sărit o margine.

2. Dacă vrei ca niciun rău și nicio persoană rea să îți poată trece pragul casei tale, iar norocul să devină un oaspete frecvent – atârnă deasupra ușii de la intrare două crenguțe de soc încrucișate.

3. Dacă dorești prosperitate și noroc în tot ceea ce faci, dimineața, când ieși din pat, pune jos piciorul drept în primul rând, și apoi stângul. Și nu căuta niciodată al doilea papuc, în timp ce primul este deja încălțat. Mai întâi găsește-i pe ambii, apoi încalță-te!

4. Dacă vrei să vină norocul în casa ta, păstrează mereu o monedă Talisman a altui stat, dar numai de argint. Dacă vrei să începi o nouă filă în viața ta, așteaptă luna nouă și rearanjează mobilierul din casă. Norocul nu va aștepta mult.

5. Nu lăsa niciodată pe masă bucăți de pâine nemâncată, dacă vrei să îți păstrezi fericirea. O bucată de pâine, chiar și uscată, nu se va arunca, în caz contrar, casa ta nu va avea prosperitate. Mai bine hrănește cu ele păsările, animalele, scrie ea.md.

6. Dacă succesul ți-a întors spatele, presară sare pe toate pervazurile din casa ta. Las-o atâta timp până când norocul nu se întoarce. După asta, ia mătura și strânge-o toată, fără să o atingi cu mâinile, pune-o într-un pachet și du-o departe de casă sau îngroap-o.

7. Dacă povestești cuiva despre succesul și averea ta, bate de trei ori pe ceva de lemn și scuipă de trei ori peste umărul stâng, ca să nu-l deochi.

8. În cazul în care în casa ta este o oglindă spartă, pentru a evita problemele, stropește-o cu un pic de apă și apoi îngroap-o în pământ. Dacă în cameră în care stă agățată o oglindă a stat cineva bolnav pentru o lungă perioadă de timp, sau a fost o ceartă, ori s-au întâmplat neînțelegeri, este cazul să ștergi sau stropești oglinda cu apă sfințită.

9. Nu da niciodată banii mărunți săracilor, cei primiți ca rest de la cumparat pâine sau sare – riști să cazi în sărăcie. De asemenea, nu dona ultimul mărunțiș, rămas în portmoneu.

10. Când îți cumperi un portmoneu nou, pune acolo pentru o vreme o bijuterie scumpă din aur. Va aduce o mulțime de bani și multă avere. Pune în portmoneul în care ții banii frunze de mentă și un praf de scorțișoară. Ele atrag după sine banii.

11. Dacă dorești să ai mereu bani și să nu cunoști nevoi, niciodată nu transporta banii într-un tub, nu număra banii din pușculiță și niciodată nu pune geanta pe podea.(www.realitatea.net)

duminică, 6 noiembrie 2016

Alimente care scad colesterolul







Inainte sa te repezi intr-o terapie cu medicamente, apeleaza la o hrana corespunzatoare, si anume la cateva alimente care lupta cu valorile periculoase ale colesterolului.

Fasolea



Fasolea contine fibre si lecitina, ambele actionand impreuna impotriva grasimilor din sange. Potrivit unui studiu, o cana si jumatate de fasole sau de linte uscata scade colesterolul cu 19 procente.

Imagini pentru imagini de migdale
Migdalele

Desi contin multe grasimi, migdalele si nucile sunt o sursa buna de acizi grasi nesaturati. Este motivul pentru care cei ce consuma un pumn de migdale sau nuci pe zi nu se ingrasa. Conform unui studiu recent, persoanele cu valori normale ale colesterolului isi micsoreaza colesterolul cu 4 procente, daca inlocuiesc zilnic grasimile cu ulei de migdale.

Uleiul de masline
Imagini pentru imagini ulei de masline
Deoarece este unul dintre cei mai buni furnizori de acizi grasi nesaturati, oamenii care tin regim mediteranean au o inima sanatoasa. S-a dovedit eficienta uleiului de masline in mentinerea la limite normale a colesterolului. Inlocuiti toate grasimile cu el, inclusiv untul sau margarina.

Avocado



Are un continut la fel de bogat de grasimi nesaturate ca si uleiul de masline. In urma unui test efectuat pe 45 de persoane cu exces de colesterol, la 30 dintre ele colesterolul a scazut cu 17 procente fata de celelalte care au mancat normal, dupa ce acestea au mancat zilnic, timp de o saptamana, avocado.

Morcovii



Morcovii contin o mare cantitate de pectina, care reduce nivelul colesterolului. Poti scadea nivelul colesterolului cu 20 de procente, daca mananci 3 morcovi cruzi pe zi, timp de 3 saptamani.










Merisorul




Folosite in special pentru combaterea infectiilor urinare, boabele de merisor sunt antioxidanti puternici si contin substante ce ajuta ficatul sa elibereze mai mult colesterol din sange.

Sucul de portocale



Mananca o portocala pe zi, cu tot cu partea alba care inveleste coaja pe dedesubt si bea un pahar de suc de portocale pur. Trei pahare de suc pe zi, timp de o luna, duc la scaderea colesterolului rau cu 21 de procente, iar acest efect tine inca 5 saptamani dupa incheierea curei.

Ciocolata neagra



Ciocolata neagra cu continut de cacao 70-80% contine o cantitate mare de antioxidanti ce neutralizeaza radicalii liberi. Astfel, 14 grame de ciocolata neagra si o lingurita de cacao pulbere consumate pe zi scad colesterolul.

Scortisoara



Sfatul dat de nutritionisti este ca in fulgii de orz sau de ovaz pe care ii consumi dimineata cu fructe si iaurt, sa presari si scortisoara. Jumatate de lingurita de scortisoara pe zi scade colesterolul LDL cu o treime si nivelul general al colesterolului cu 26 de procente.

In cazul in care aveti valori ridicate ale colesterolului, aveti mai mare grija la cel continut de carnea rosie si de produsele lactate nedegresate, decat la cel din oua si fructe de mare.

sâmbătă, 29 octombrie 2016

Cum se prepară aromatul lichior de gutui, una dintre cele mai rafinate băuturi româneşti de toamnă











O reţeta din bătrâni adusă în paharele contemporanilor şi disecată în esenţa ei de către expertul gastronom Gina Bradea: „Drumul corect către perfecţiunea unui preparat este, de multe ori, simplitatea”. 

 Vorbim aici despre deliciosul, aromatul şi toropitorul lichior de gutui, o băutură după o reţetă veche, pe care specialistul gastronom Gina Bradea (realizatoarea portalului pofta-buna.com, unul dintre cele mai apreciate site-uri de reţete culinare în limba română) a învăţat-o de la bunica ei, dintr-n sat din partea de sud a Moldovei.


 După cum veţi putea constata numaidecât, în această reţetă străveche totul este frust, fără şmecherii moderniste , care este excepţională tocmai prin simplitatea ei . Există o singură diferenţă faţă de varianta de acum două secole a reţetei: zahărul a înlocuit mierea îndoită cu apă pe care o foloseau strămoşii noştri pentru a îndulci minunata licoare.

„Pe cât pare (şi este) de simplu, pe atât de mult vă va surprinde lichiorul, când va fi gata, cu eleganţa gustului, cu aroma de miere, de soare tomnatic şi de brumă matinală”, spune Gina Bradea.

Ingrediente

 Un kilogram de gutui coapte 

Un kilogram de zahăr

 Un litru alcool dublu rafinat (80-96 de grade) 

Ţuică de casă (după gust)

 Mofturi pentru mofturoşi, respectiv anason, scorţişoară sau vanilie. Evident, ingredientele se pot multiplica cu 2,5, 10 şi aşa mai departe, în funcţie de câţi litri de lichior vreţi să faceţi. Noi v-am oferit ingredientele la modul unitate de măsură pentru a vă fi mai simplu să înţelegeţi totul.

 Cum se prepară 

Cum spuneam, totul se desfăşoară simplu, aproape ritualic, căci în unele privinţe reţeta seamănă la preparare cu afinatele, vişinatele, cireşatele sau caisatele de altădată.

Gutuile se spală, se curăţă de cotor şi de seminţe, se taie felii, se pun într-o damigeană (sau un borcan). Se pot folosi cu succes şi bidoane de 5 litri, din acelea care se găsesc în comerţ cu apă plată. Se adaugă zahărul şi se amestecă bine.

Se duce recipientul în cămara sau beci, la întuneric şi lasă acolo 2-3 zile. Se agită de câteva ori pe zi, până când zahărul se topeşte complet şi se adună la fund un sirop gros, extrem de dulce. Se adaugă alcoolul dublu rafinat şi se mai lasă la macerat minim 10 zile. Se mai pot adăuga, după dorinţă: anason, scorţişoară sau vanilie, însă „mentorul” nostru în ale preparatului nu le recomandă în mod special. „Aroma gutuilor este superbă, deci nu este cazul să o ascundeţi sub alte arome. Ar fi păcat” ne spune Gina.

Rezultă un lichior foarte dulce şi destul de tare, care trebuie să fie diluat pentru a putea fi consumat (asta dacă nu cumva vă plac tăriile cu foarte multe grade). În acest scop se poate folosi ţuică de casă sau o vodcă de calitate.

duminică, 23 octombrie 2016

Incredibil – o singură curmală cauzează un proces ireversibil în organism







Alimentându-ne doar cu curmale și apă, avem posibilitatea de a supraviețui ani întregi.

Curmalele – un fruct extraordinar, care în multe țări este descris drept unul ce întărește sănătatea și prelungește viața. Se spune că în China există un grup de oameni centenari, ce au ca aliment de bază curmalele. În orice caz, aceste fructe sunt foarte folositoare și se recomandă a fi consumate în loc de dulce.


Și pe lângă toate, ele au și proprietăți curative. Doctorii au stabilit că scăzuta cantitate de zahăr în sânge provoacă un simț considerabil de foame, însă după consumul  doar a câtorva curmale, foamea va dispărea. Astfel, organismul va fi îndestulat cu o cantitate mică de mâncare, ceea ce va preveni abuzul de alimente și afectarea stării sufletești.
Acestea conțin 23 tipuri de aminoacizi, care nu se găsesc în majoritatea altor fructe. La fel, curmalele sunt bogate și în triptofan de aminoacizi, care este foarte important pentru funcționarea optimă a creierului și menținerea unei stări psihice normale, îndeosebi pentru persoanele in vârstă.Triptofanul transformă procesul de îmbătrânire în unul mai lent. Acesta permite într-o oarecare măsură întreruperea procesului de îmbătrânire a celulelor. Adițional, datorită triptofanului, curmalele au acel efect ușor calmant și somnifer.

Pe lângă triptofan, curmalele conțin și alt aminoacid – glutamic, care împiedică arsurile din cauza nivelului ridicat de suc gastric. Seleniu – scade riscul îmbolnăvirilor cancerigene, întărește sistemul  imunitar și reduce riscul îmbolnăvirilor cardio vasculare.
Datorită combinației cantității enorme de zahăr (glucoză și fructoză(26-55%), care se asimilează rapid de organism) cu vitamina B 5, fructele palmierului de curmale au proprietatea nu doar de a ține satul, ci și de a recupera forța fizică, energie și prospețimea creierului și a nervilor.
Ca și majoritatea produselor alimentare de origine vegetală, curmalele nu conțin colesterol. Valoarea energetică pentru 100 gr. a parții comestibile a fructelor – 142-274 calorii, ușor uscate – 340 calorii. Curmalele conțin de la 40 până la 77,5 componente uscate. Acestea au puține calorii deci consumați-le fără griji în loc de dulce și nu veți avea probleme cu cântarul.
Specialiștii susțin ca  10 curmale în zi sunt deajuns pentru a asigura nevoia zilnică de magniu, cupru, sulf și jumate din fier, o pătrime din nevoia de calciu. Astfel consumând doar  curmale și apă poți trai câțiva ani.
Medicina contemporană și-a îndreptat atenția către acest fruct drept obiect de studii îndelungate, cercetări științifice datorită căreia au fost descoperite beneficiile acestui produs.
Printre care:
  • Curmalele nu reprezintă o cale de transmitere a anumitor bacterii, microbi și paraziți dăunători sănătății;
  • Curmalele conțin substanțe care nimicesc bacteriile dăunătoare din organismul omului;
  • Curmalele – leacul și mâncarea perfecta pentru cosmonauți și mult mai folositoare decât caviarul;
  • Curmalele conțin substanțe ce contribuie încordării puternice a mușchilor  uterului, ceea ce simplifică procesul de naștere la femei, făcându-l mai rapid și mai puțin dureros;
  • Curmalele conțin vitamina A care îmbunătățește vederea;
  • Datorită vitaminei B, curmalele sunt folositoare pentru funcționarea și  dezvoltarea normală  a sistemului muscular;
  • Curmalele îmbunătățesc pofta de mâncare.
Se recomandă consumul curmalelor în următoarele cazuri:
  • La stresuri mentale,  curmalele uscate influențează pozitiv  asupra creierului, mărind productivitatea lui cu 20% si mai mult;
  • La epuizare și oboseală fizica.Doar peste jumătate de oră dela consumul curmalelor chiar și către o persoană supra obosită se întoarce puterea și  energia;
  • La bolile cailor respiratorii;
  • La bolile cardiovasculare, datorită conținutului înalt de kaliu;
  • La anemie;
  • La prevenirea îmbolnăvirilor stomacului și intestinelor;
  • La mărirea cantității spermei la bărbați;
  • La impotență;
  • La rău de mare;
  • La răceală;
  • La prevenirea pierderii sarcinii;
  • Pentru fortificarea pereților capilarelor;
  • Pentru îmbunătățirea sistemului digestiv;
  • Pentru îmbunătățirea vederii;
  • Pentru fortificarea circulației sangvine, și scăderii tensiunii arteriale;
  • Pentru scăderea efectului secundar al antibioticelor;
  • Pentru îmbogățirea laptelui matern cu vitamine;
  • Pentru stoparea sîngerării gingiilor;
  • Pentru micșorarea probabilității formării chiagurilor de singe;
  • Pentru lecuirea amețelilor provocate de bolile urechii interne;
  • La sindromul premenstrual al femeilor;
  • La reglarea conținutului de zahăr în sânge;
  • La eliminarea din organism a ionilor de metale grele;
  • La micșorarea riscului de formare a cancerului al pancreasului.
  • Sursă eustiu.ro
    Articol relatat de portalul buzaumedia.ro

sâmbătă, 15 octombrie 2016

Cum ne poate îmbolnăvi TRISTEȚEA! Organul cel mai afectat de această emoție negativă este…







Cum ne poate îmbolnăvi TRISTEȚEA Organul cel mai afectat de această emoție negativă esteSunt prezente aproape zilnic în viaţa noastră. Şi nu pentru că ni le-am dori neapărat, ci pentru că pur şi simplu sunt specifice condiţiei umane. Însă emoţiile, căci despre ele vorbim, pot fi constructive, ajutându-ne să ne călim și să evoluăm sau, dimpotrivă, distructive, afectându-ne atât pe plan psihic, cât și fizic. Emoțiile sunt resimțite diferit de fiecare, în funcție de trecutul, povestea de viaţă, capacitatea intelectuală ale fiecăruia dintre noi.

Însă atunci când ne lăsăm copleşiţi de emoţiile negative, când acestea persistă timp îndelungat, sănătatea noastră este periclitată. Află, în cele ce urmează, care sunt cele 6 emoţii negative care te îmbolnăvesc şi care sunt principalele organe afectate de emoţiile negative. Legătura dintre minte și corp este mult mai puternică decât ne-o imaginăm noi. Gândurile și emoțiile noastre pot stimula producerea anumitor substanțe care ne pot influența sănătatea fizică.
Emoţiile negative şi impactul lor asupra sănătăţii. 
Spre exemplu, serotonina și dopamina sunt 2 hormoni pe care creierul îi secretă atunci când suntem fericiți. Dar ei sunt produși și atunci când suntem copleșiți de emoții negative, însă, în acest caz, în loc să facă bine organismului, cei doi hormoni generează durere și un disconfort accentuat.
Tristeţea, frica, mânia, dezgustul, dar și bucuria sau surpriza sunt tot atâtea emoții care au un impact direct asupra noastră. Dacă e să ne oprim doar asupra emoțiilor negative, negestionate corect acestea pot determina apariția unor probleme de sănătate precum hipertensiune sau indigestie. Este, deci, necesar să învățăm să recunoaștem acest tip de emoții pentru a le putea controla și a nu le permite să ne afecteze la nivel fizic. În plus, emoțiile negative care ne copleșesc la un moment dat au consecințe și asupra comportamentului nostru și relațiilor cu cei din jur.
Cum îți afectează organele interne cele 6 emoții care te îmbolnăvesc
Iată care sunt cele mai importante emoții negative care dăunează organismului și ce organe afectează fiecare dintre ele:
– Mânia slăbește ficatul în mod semnificativ. După cum știi, bolile hepatice pot fi letale.
– Traumele interioare, dezamăgirile afectează rinichii și inima. Bolile cardiovasculare care se dezvoltă în acest fel sunt, de asemenea, fatale.
– Frica, asemenea traumei interioare, slăbește rinichii.
– Anxietatea are un impact major asupra stomacului, generând dureri severe, dar afectează, totodată, și splina.
– Tristețea, durerea sufletească afectează plămânii, antrenând dificultăți de respirație. Atunci când suntem triști, organismul obosește mult mai ușor. Tot tristețea se face vinovată și de instalarea depresiei.
– Stresul slăbește creierul și inima. Știm, în zilele noastre, evitarea stresului este o misiune imposibilă. Totuși, chiar nu este cazul să ne stresăm pentru fiecare lucru nesemnificativ. Stresul cronic afectează, la modul general, buna funcționare a organismului.
Cum ne descurcăm cu emoțiile negative
Vrem, nu vrem, emoțiile ne influențează pe toți. De aceea, identificarea emoțiilor negative permite un mai bun control al lor. Iar acesta este esențial pentru a le împiedica să aibă un impact nefavorabil asupra sănătății noastre. Din fericire, stă în puterile noastre să vedem părțile bune sau, dimpotrivă, pe cele rele ale lucrurilor. Alegerea ne aparține. Ceea ce simțim este determinat de ceea ce alegem să vedem – jumătatea plină sau jumătatea goală a paharului. În consecință, nu greșim prea mult dacă spunem că stă în puterea noastră să împiedicăm instalarea bolilor în organismul nostru.
Acum că știi care sunt cele 6 emoții negative care te îmbolnăvesc, identifică-le la timp și nu le lăsa să-ți altereze sănătatea! La nevoie, apelează la ajutor de specialitate, pe care îl vei găsi în cabinetele de terapie.(www.andreilaslau.ro)

sâmbătă, 8 octombrie 2016

Combinatia naturala care face minuni pentru vedere!










Oamenii prefera sa investeasca sume uriase in ochelari si lentile de contact care nu fac altceva decat sa corecteze efectele problemelor de vedere, cand ar putea sa aleaga metode naturale de tratament adresate direct cauzelor de fond.



Ochelarii nici macar nu stabilizeaza problema, vederea slabeste in continuare chiar si atunci cand porti ochelari. Am prieteni carora le cresc dioptriile de la an la an, si care sunt nevoiti sa cheltuie si mai multi bani pentru schimbarea lentilelor.

Ca sa functioneze in mod optim, ochii au nevoie de urmatorii nutrienti esentiali:
• Vitaminele A, C, E, si mineralele precum cuprul si zincul.
• Antioxidantii precum beta-carotenul, luteina si zeaxantina, care protejeaza zona maculara de efectele expunerii la razele solare. Acesti antioxidanti pot fi obtinuti din verdeturi si legume crucifere, galbenus de oua, ardei galbeni, dovleci, cartofi dulci si morcovi. Cercetarile arata ca legumele galbene si verzi pot preveni degenerescenta maculara cauzata de imbatranire, una din cauzele principale ale orbirii.
• Alimentele bogate in sulf, cisteina si lecitina protejeaza cristalinul de cataracta. Cele mai indicate sunt usturoiul, ceapa, salata si capere.
• Fructe bogate in antocianine precum coacazele, strugurii si goji. Toate acestea detin proprietati anti-inflamatorii si antioxidante care contribuie la intarirea vederii.
• DHA este un acid gras continut de pestele de apa rece precum somonul, sardina, macroul si codul. DHA mentine structura membranelor celulare oculare, intarind astfel vederea.

Ochelarii te ajuta sa vezi mai bine, dar nu-ti imbunatatesc cu nimic vederea, plus ca, in timp, problemele se agraveaza daca nu tratezi cauzele de fond.
Pe langa alimentele prezentate mai sus, in continuare iti punem la dispozitie si un remediu natural excelent pentru intarirea sanatatii oculare.
Ingrediente necesare:
• sucul de la 2-3 morcovi
• 500g nuci maruntite
• 300g miere
• Sucul de la 1-2 lamai
Indicatii:
Tot ce trebuie sa faci este sa rastorni toate ingredientele intrun vas, sa le amesteci bine, apoi sa le asezi intr-un borcan si sa inchizi borcanul ermetic.

Remediul trebuie consumat de trei ori pe zi in prize a cate 1 lingura, cu 30 de minute inainte de mesele principale. Continua tratamentul pana la imbunatatirea vederii. Remediul contine foarte multe vitamine care intaresc intregul organism. Preparatul se mentine proaspat timp de 10 zile de la preparare daca este pastrat la frigider. Dupa 10 zile, prepara o cantitate proaspata.
Sursa: Secretele

duminică, 2 octombrie 2016

Iata reteta secreta pe care niciun doctor nu vrea sa o stiti: ALCOOL, IOD SI ASPIRINA!




                                                                                                                                                 Va intareste oasele si le ajuta sa functioneze asa cum o faceau cu 20 de ani in urma! Senzatia de greutate in picioare sau durerile de glezne si de spate sunt foarte neplacute! Aplicati pe zonele afectate acest remediu din ALCOOL, IOD SI ASPIRINA!



Acest remediu din ALCOOL, IOD SI ASPIRINA va intinereste oasele cu 20 de ani! Iata cum se prepara rapid!
Sunt convinsa ca acest remediu preparat in casa era una dintre retetele preferate ale bunicilor noastre. Ca sa preparati acest remediu aveti nevoie de numai trei ingrediente. Acestea va intineresc oasele cu 20 de ani.
Este recomandat celor care simt greutate in picioare, dureri la glezne si spate sau sufera de rani mai vechi. Nu aveti nevoie de nici un medicament scump, creme sau magneti.
Aceste ingrediente sunt disponibile in orice farmacie. Iodul este cunoscut ca un germicid puternic. Este eficient in tratarea bacteriilor, virusurilor sau sporilor.
Iata care este reteta:
• 300ml alcool (70%)
• iod 100ml
• 10 pastile de aspirina (utilizati pastile de 300mg)
Iodul este un mineral important pentru organismul nostru in special pentru rolul pe catre il joaca in mentinerea sanatatii glandei tiroide.
Acest mineral regleaza secretia unor hormoni care ajuta in metabolismul organismului precum tiroxina.
Aspirina este de ajutor in tratarea durerilor muscular si articulare. Are effect antiinflamator asupra tuturor tesuturilor inflamate, cum este cazul reumatismului cronic.
Mod de preparare:
Se combina alcool si iod si se amesteca si pastilele de aspirina zdrobite. Depozitati restul remediului intr-un loc intunecat si rece timp de 21 de zile.
Faceti o compresa sau folositi acest amestec si masati direct zona in care simtiti durere.(www.kilocalorii.ro)

sâmbătă, 17 septembrie 2016

5 grame de gelatina comestibila iti salveaza oasele. Cu ce trebuie sa o combini





Oasele tale au nevoie de gelatina comestibila! Nu e nicio gluma! Se pare ca acest ingredient nebanuit, pe care il utilizam doar la onomastici, nunti si botezuri atunci cand vrem sa garnisim dulciurile are un efect incredibil asupra organismului nostru.

Amesteca 5 grame de gelatina comestibila in apa fiarta (100 de grame) si lasa compozitia la temperatura camerei o noapte intreaga. A doua zi, cum te-ai trezit, amesteca gelatina cu lapte, iaurt natural sau zeama de lamaie ori ceai (alegi din ce iti place).

Dupa ce ai baut un pahar de iaurt cu gelatina sau suc de lamaie cu gelatina lasata peste noapte la temperatura camerei tale se vor produce o serie de lucruri neasteptate in organismul tau. Gelatina, in combinatie cu lactatele si citricele, diminueaza durerile articulare, ale spatelui, ale incheieturilor, ale picioarelor si gatului si intareste oasele.

Acest tratament trebuie urmat o data pe saptamana pentru prevenirea bolilor osoase, noteaza site-ul aprendelotodo.com.

Gelatina comestibila – alte beneficii

– previne uzura cartilajelor;
– franeaza decalcifierea osoasa;
– contine vitamina C, care ajuta la formarea colagenului si la protejarea oaselor de pericolul erodarii;
– favorizeaza absorbtia fierului din alimente si rezistenta la infectii;
– intareste unghiile si ajuta la cresterea parului;
– datorita continutului de fibre, ajuta la buna functionare a aparatului digestiv;
– este de folos in afectiuni precum gastrita;
– protejeaza mucoasa intestinala protejand-o de sucurile gastrice si de hiperaciditate;
– reduce riscul aparitiei osteoporozei;
– reduce simptomele ulcerului;
– te scapa de ridurile de expresie.

Gelatina comestibila se gaseste in orice magazin si este destul de ieftina. Putina lume stie ca gelatina are toate aceste puteri pentru ca ii contine pe 18 din cei mai importanti aminoacizi pentru piele, unghii si par si epntru intarirea sistemului imunitar si mentinerea greutatii corporale. Deci, da, gelatina comestibila merita introdusa si in cura ta de slabire!
Scris de Daniel Suta în Sanatate, la 08:00 pe 14 Aug. 2016

duminică, 4 septembrie 2016

8 ALIMENTE CARE “HRANESC” CELULELE CANCEROASE – INCETATI SA LE CONSUMATI !!!






Principala cauza pentru care se moare in zilele noastre este cu siguranta cancerul. Poate va este greu sa credeti, insa in momentul de fata sunt peste 1.5 milioane de oameni care sunt diagnosticati cu cancer. Din acet motiv, Organizatia Mondiala a Sanatatii a decis sa initieze o campanie prin care sa aduca la cunostinta oamenilor de pretutindeni care sunt principalele alimente care incurajeaza dezvoltarea cancerului si a celulelor canceroase din corp. Din pacate, dieta moderna este arhiplina de aceste alimente cancerigene. In acest articol vom incerca sa va familiarizam cu cateva dintre alimentele care nu trebuie sub nicio forma consumate. Stati deoparte de urmatoarele alimente:

  1. Somonul de crescatorie

Potrivit studiilor, somonul de crescatorie contine o mare cantitate de dioxina, PCB si alte substante cancerigene. Chimicalele PCB inhiba productia de estradiol (hormon principal feminin) si incurajeaza celulele din tumorile canceroase sa se dezvolte. Alimentatia somonului de crescatorie este bazata pe diverse substante contaminate, antibiotice si alte ingrediente care cauzeaza sanatatii omului. Spre deosebire de consumul somonului salbatic, consumul somonului de crescatorie creste riscul aparitiei cancerului din cauza concentratiei puternice de PCB din acesta. Din pacate, somonul salbatic este mult mai dificil de gasit si mult mai scump. Spr exemplu, in Statele Unite, 60% din somonul consumat este somon de crescatorie.

2.Rosiile din conserva

Peretii interiori ai conservelor contin BPA astfel incat mancarea sa fie protejata de metalul din care este cofectionata conserva. BPA-ul este o substanta chimica extrem de periculoasa folosita in manufacturarea rasinei si a plasticului. Cercetatorii au descoperit ca BPA-ul, odata in organism, actioneaza intocmai ca estrogenul, conectandu-se la aceiasi receptori ca estrogenul real. Lucrul aceste este foarte periculos pentru ca se pot creea dezechilibre hormonale care duc la obezitate, cancer, diabet si infertilitate. Nu mai cumparati rosii la conserva, cumparati intotdeauna rosii proaspete!

3.Bauturile carbogazoase

Toate bauturile carbogazoase contin aspartam. Aspartamul este un indulcitor artificial care, conform studiilor, este una dintre  cauzele dezvoltarii tumorilor la san si al nodulilor din sange si nodulilor limfatici. In plus, aspartamul provoaca si rezistenta la insulina. Autoritatea Europeana de Siguranta a Alimentelor a publicat aproximativ 20 de studii prin care au aratat ca aspartamul poate fi cauza unor numeroare boli, inlcusiv cancerul si dificultati sau probleme ale nasterii in cazul femeilor. Consumul regulat de bauturi carbogazoase poate provoca si infarct.

4.Popcornul preparat la cuptorul cu microunde

Popcornul, atat de familiar printre noi toti, este impachetat in pungi extrem de toxice care afecteaza puternic ficatul si sistemul imunitar. S-a demonstrat ca ambalajul popcorn-ului contine acid perfluorooctanoic care este cauza a numeroare boli si probleme de sanatate. Agentia de Protectie a Mediului din Statele Unite confirma ca acidul perfluorooctanoic poate fi cancerigen. In plus, popcornul este facut cu ulei de soia si alti aditivi cum ar fi propilgalat-ul, ambele provoand afectiuni ale pielii si probleme digestive.

5.Chipsurile din cartofi

Cea mai populara gustare, mai ales pentru copii, sunt chipsurile. Acestea sunt bogate in calorii si consumate in exces pot duce la o ingrijoratoare crestere in greutate. In plus, chipsurile pot duce la hipertensiune deoarece contin foarte mult sodiu. De asemenea, chipsurile contin aditivi artificiali si alte substante chimice care sunt cancerigene. Modul in care sunt preparate chipsurile este la randu-i foarte periculos. Acestea sunt gatite la temperaturi foarte mari ducand la producera acrilamidei, de asemenea cancerigena.

6.Alimentele afumate, murate si sarate

Aceste alimente sunt bogate in nitriti, foarte duanatori organismului. In momentul procesului de digestie, nitritii se transforma in N-nitroso care este cancerigen.S-a demonstrat ca bacon-ul, salamul si carnatii, toate bogate in sodiu si grasimi, pot duce la aparitia cancerului la stomac si a cancerului colorectal.

7.Alimentele modificate genetic

In prezent, alimentele modificate genetic sunt aproape peste tot si devine din ce in ce mai dificil sa le evitam. Adevaratul pericol pe care il prezinta alimentele modificate genetic consta in eliberarea proteinelor ne-naturale in timpul digestiei. Astfel, aceste proteine, odate aflate in organism, devin niste invadatori care ataca organele provocand inflamatii severe si in final cancer.In plus, alimentele modificate genetic stimuleaza dzvoltarea celulelor canceroase, afecteaza sistemul imunitar, ficatul si chiar parti ale creierului.

8.Zaharul rafinat

Zaharul rafinat creste nivelul de insulina. Dulciurile si zaharul in general sunt principalele cauze al dezvoltarii celulelor canceroase. De asemenea, celulele canceroase se hransesc cu indulcitori bogati in fructoza, cum ar fi siropul de porumb care se foloseste in pregatirea tuturor mancarurilor procesate, inclusiv placinte, cereale, sucuri si alte bauturi care se prepara pe baza zaharului rafinat.

Sursa: www.homehealthyrecipes.com Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau