Romedica: Alimente care scad colesterolul /

Translate

duminică, 6 noiembrie 2016

Alimente care scad colesterolul







Inainte sa te repezi intr-o terapie cu medicamente, apeleaza la o hrana corespunzatoare, si anume la cateva alimente care lupta cu valorile periculoase ale colesterolului.

Fasolea



Fasolea contine fibre si lecitina, ambele actionand impreuna impotriva grasimilor din sange. Potrivit unui studiu, o cana si jumatate de fasole sau de linte uscata scade colesterolul cu 19 procente.

Imagini pentru imagini de migdale
Migdalele

Desi contin multe grasimi, migdalele si nucile sunt o sursa buna de acizi grasi nesaturati. Este motivul pentru care cei ce consuma un pumn de migdale sau nuci pe zi nu se ingrasa. Conform unui studiu recent, persoanele cu valori normale ale colesterolului isi micsoreaza colesterolul cu 4 procente, daca inlocuiesc zilnic grasimile cu ulei de migdale.

Uleiul de masline
Imagini pentru imagini ulei de masline
Deoarece este unul dintre cei mai buni furnizori de acizi grasi nesaturati, oamenii care tin regim mediteranean au o inima sanatoasa. S-a dovedit eficienta uleiului de masline in mentinerea la limite normale a colesterolului. Inlocuiti toate grasimile cu el, inclusiv untul sau margarina.

Avocado



Are un continut la fel de bogat de grasimi nesaturate ca si uleiul de masline. In urma unui test efectuat pe 45 de persoane cu exces de colesterol, la 30 dintre ele colesterolul a scazut cu 17 procente fata de celelalte care au mancat normal, dupa ce acestea au mancat zilnic, timp de o saptamana, avocado.

Morcovii



Morcovii contin o mare cantitate de pectina, care reduce nivelul colesterolului. Poti scadea nivelul colesterolului cu 20 de procente, daca mananci 3 morcovi cruzi pe zi, timp de 3 saptamani.










Merisorul




Folosite in special pentru combaterea infectiilor urinare, boabele de merisor sunt antioxidanti puternici si contin substante ce ajuta ficatul sa elibereze mai mult colesterol din sange.

Sucul de portocale



Mananca o portocala pe zi, cu tot cu partea alba care inveleste coaja pe dedesubt si bea un pahar de suc de portocale pur. Trei pahare de suc pe zi, timp de o luna, duc la scaderea colesterolului rau cu 21 de procente, iar acest efect tine inca 5 saptamani dupa incheierea curei.

Ciocolata neagra



Ciocolata neagra cu continut de cacao 70-80% contine o cantitate mare de antioxidanti ce neutralizeaza radicalii liberi. Astfel, 14 grame de ciocolata neagra si o lingurita de cacao pulbere consumate pe zi scad colesterolul.

Scortisoara



Sfatul dat de nutritionisti este ca in fulgii de orz sau de ovaz pe care ii consumi dimineata cu fructe si iaurt, sa presari si scortisoara. Jumatate de lingurita de scortisoara pe zi scade colesterolul LDL cu o treime si nivelul general al colesterolului cu 26 de procente.

In cazul in care aveti valori ridicate ale colesterolului, aveti mai mare grija la cel continut de carnea rosie si de produsele lactate nedegresate, decat la cel din oua si fructe de mare.

Niciun comentariu :