Romedica /

Translate

duminică, 30 aprilie 2017

Efect incredibil! Ce se întâmplă dacă mănânci o banană pe zi




Beneficii multiple?
Cine ar fi crezut că bananele, fructe aproape banale și la îndemâna tuturor, ar putea avea un impact atât de mare asupra stării de sănatate?
 Bananele conțin trei zaharuri naturale - sucroză, fructoză și glucoză combinate cu o cantitate mare de fibre. O singură banană energizează instant, dar și pe termen lung.

Studiile au demonstrat că două banane oferă suficientă energie pentru un antrenament intens de 90 de minute. De aceea, nu e de mirare că acest fruct este favoritul atleților de top din întreaga lume, scrie Jurnalul Național. Conform http://worldobserveronline.com/, aportul energetic nu este unicul beneficiu de care ne putem bucura consumând banane. Printre altele, aceste fructe tropicale ajută în prevenirea sau ameliorarea unui număr de boli sau stări și, de aceea, ar trebui să adăugăm acest aliment în dieta noastră zilnică.


DEPRESIE


MIND a realizat un sondaj în rândul oamenilor care suferă de depresie, iar majoritatea s-au simțit mai bine după ce au mâncat o banană. Explicația: bananele conțin triptofan, un tip de proteină pe care corpul o transformă în serotonină și care ne face să ne relaxăm, ne îmbunătățește starea, făcându-ne mai fericiți.


ANEMIE


Bogate în fier, bananele stimulează productia hemoglobinelor, ajutând în cazurile de anemie. Tensiune arterială Fructul exotic combate hipertensiunea deorece conținutul de potasiu este foarte ridicat, iar cel de sare scăzut. În Statele Unite acest fapt a fost oficializat întrucât Agenția Guvernamentală pentru hrană și medicamente (FDA) a permis industriei să menționeze despre efectele consumului de banane asupra presiunii sanguine.


CONCENTRARE


200 de elevi de la școală Twickenham din Anglia au dat dovadă de capacitate de concetrare ridicată în perioada examenelor grație consumului de banane. Persoanele în cauza au inclus fructele la micul dejun, gustare și prânz. Astfel, cercetările au dovedit că fructul ajută în procesul de învățare, făcându-i pe elevi mai alerți.


CONSTIPAȚIE


Bogate în fibre, includerea în dieta zilnică a bananelor poate îmbunătăți tranzitul intestinal, fără a apela la ceaiuri sau laxative.


MAHMUREALĂ


Una din cele mai rapide modalități de a „vindeca” o mahmureală este de a consuma un milkshake din banane, îndulcit cu miere. Banana calmează stomacul, mierea ridică nivelul glucozei din sânge, în timp ce laptele răcorește și hidratează organismul.


ARSURI LA STOMAC


Bananele au un efect alcalinizant în corp, și în cazul unor astfel de simptome - arsuri la stomac - se recomandă consumul unei banane.


GREȚURI MATINALE


Consumul de banane între mese ajută la păstrarea nivelului de glucoză în sânge și previne stările neplăcute de dimineață.
Înțepături de insecte Înainte de a utiliza obișnuita cremă, o bună idee ar fi să frecăm zona afectată cu partea interioară a cojii unei banane.


NERVI


Bananele sunt bogate în complexul de vitamine B care ajută în calmarea sistemului nervos. Supraponderal și la muncă? Studiile conduse de Institutul de Psihologie din Austria au demonstrat că stresul de la locul de muncă îi determină pe oameni să consume mâncăruri nesănătoase precum ciocolată și chipsuri. Analizând 5000 de pacienți dintr-un spital, cercetătorii au ajuns la concluzia că cei mai supraponderali lucrau într-un mediu stresant. Prin urmare, pentru a evita situațiile de acest gen, am putea consuma o banană sau două în locul unei prăjituri cu glazura de ciocolată.


ULCER


Banana este recomandată în regimul persoanele cu afecțiuni intestinale datorită texturii. Este, de asemenea, unicul fruct care poate fi mâncat chiar și în cazurile cronice, neutralizând hiper-aciditatea și reducând iritația stomacală.


 CONTROLUL TEMPERATURII


În cadrul multor culturi, banana este văzută ca un fruct răcoritor care poate scădea temperatura fizică, dar și emoțională a femeilor însărcinate. În Thailanda, de exemplu, femeile însărcinate mănâncă banane pentru a se asigură că bebelușul va avea temperatura potrivită la naștere. Banana este un remediu natural pentru multe boli sau afecțiuni.
 Comparând-o cu un măr, are de patru ori mai multe proteine, de două ori mai mulți carbohidrați, o cantitate de fosfor triplă și de cinci ori mai multă vitamina A și fier. Cantitatea celorlate vitamine și minerale este dublă, fiind extrem de bogată în potasiu. Aceste argumente sunt probabil suficiente pentru a schimba cunoscuta zicală referitoare la beneficiile merelor și să afirmăm că „o banană pe zi ține medicul la distanță!”.

marți, 18 aprilie 2017

3 alimente care REGENEREAZA FICATUL! Include-le imediat in alimentatia ta!






Ficatul este unul dintre organele vitale ale organismului. Este responsabil pentru numeroase funcții: digestie, metabolism, imunitate și stocarea nutrienților de care corpul are nevoie pentru a supraviețui.

Află care sunt câteva alimente care regenerează ficatul.

1. Usturoiul
Usturoiul este un aliment excelent pentru a curăța ficatul. Activează enzime care ajută la eliminarea toxinelor.
În plus, conține doi compuși naturali (alicina și seleniul), care ajută la procesul de curățare și de protejare a ficatului de deteriorare. Mai mult, usturoiul reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor, care pot supraîncărca ficatul și-l împiedică să funcționeze bine.
Pentru a regenera ficatul, folosește usturoi proaspăt.
Consumă doi-trei căței de usturoi pe zi și înglobează-l în preparate culinare cât mai des.


2.Grapefruit









Pentru că este o sursă importantă de vitamina C, pectină și antioxidanți, grapefrutul stimulează procesul natural de regenerare a ficatului.
Mai conține glutation, un antioxidant puternic care neutralizează radicalii liberi și detoxifiază ficatul. Ajută și în cazul în care ai mâncat prea mult sau prea gras. Mai mult, o flavonoidă pe care o conține grepfrutul ajută la descompunerea grăsimii.
Bea un pahar de 100 ml de suc de grepfrut pe zi sau mănâncă un fruct întreg – preferabil la micul dejun.
Atenție! Dacă iei anumite medicamente pe rețetă, consultă medicul. Grefrutul poate interacționa cu anumite medicamente.
3. Sfecla roșie



Sfecla roșie este un alt aliment care regenerează puternic ficatul. Conține beta-caroten, care stimulează și îmbunătățește funcționarea ficatului. Sfecla roșie este și un purificator natural al sângelui. Adaugă sfeclă proaspătă în meniul tău zilnic. 
Mai poți face și o salată care ajută la regenerarea ficatului cu următoarele ingrediente:
– o cană de sfeclă rasă sau tăiată cubulețe
– două lingurițe de ulei de măsline extravirgin
– sucul de la o jumătate de lămâie.
Mod de preparare și de consumare:
Amestecă toate ingredientele și mănâncă două lingurițe din ea din două în două ore ziua timp de o săptămână. Nu e nicio problemă să o mănânci pe toată o dată și să-ți faci o astfel de salată în fiecare zi. Dar consumul din două în două ore ajută la regenerarea ficatului.
Sursa  http://www.andreilaslau.ro

duminică, 13 noiembrie 2016

Ce să NU faci niciodată dacă vrei să ai BANI! 11 sfaturi de preț de la celebra Baba Vanga








Vezi ce ritualuri trebuie să respecți pentru ca în casa ta să dăinuie succesul și prosperitatea, să ai mereu bani și să nu duci lipsuri! Se spune că sunt idei lansate de celebra Baba Vanga. 


1. Nu mânca sau bea apă dintr-o farfurie stricată sau crăpată dacă nu vrei să fii lipsit de succes, bunăstare și prosperitate – vesela spartă e ghinion și viața se poate fisura. Prin urmare, este mai bine să arunci blidul, dacă a apărut chiar o mică crăpătură sau i-a sărit o margine.

2. Dacă vrei ca niciun rău și nicio persoană rea să îți poată trece pragul casei tale, iar norocul să devină un oaspete frecvent – atârnă deasupra ușii de la intrare două crenguțe de soc încrucișate.

3. Dacă dorești prosperitate și noroc în tot ceea ce faci, dimineața, când ieși din pat, pune jos piciorul drept în primul rând, și apoi stângul. Și nu căuta niciodată al doilea papuc, în timp ce primul este deja încălțat. Mai întâi găsește-i pe ambii, apoi încalță-te!

4. Dacă vrei să vină norocul în casa ta, păstrează mereu o monedă Talisman a altui stat, dar numai de argint. Dacă vrei să începi o nouă filă în viața ta, așteaptă luna nouă și rearanjează mobilierul din casă. Norocul nu va aștepta mult.

5. Nu lăsa niciodată pe masă bucăți de pâine nemâncată, dacă vrei să îți păstrezi fericirea. O bucată de pâine, chiar și uscată, nu se va arunca, în caz contrar, casa ta nu va avea prosperitate. Mai bine hrănește cu ele păsările, animalele, scrie ea.md.

6. Dacă succesul ți-a întors spatele, presară sare pe toate pervazurile din casa ta. Las-o atâta timp până când norocul nu se întoarce. După asta, ia mătura și strânge-o toată, fără să o atingi cu mâinile, pune-o într-un pachet și du-o departe de casă sau îngroap-o.

7. Dacă povestești cuiva despre succesul și averea ta, bate de trei ori pe ceva de lemn și scuipă de trei ori peste umărul stâng, ca să nu-l deochi.

8. În cazul în care în casa ta este o oglindă spartă, pentru a evita problemele, stropește-o cu un pic de apă și apoi îngroap-o în pământ. Dacă în cameră în care stă agățată o oglindă a stat cineva bolnav pentru o lungă perioadă de timp, sau a fost o ceartă, ori s-au întâmplat neînțelegeri, este cazul să ștergi sau stropești oglinda cu apă sfințită.

9. Nu da niciodată banii mărunți săracilor, cei primiți ca rest de la cumparat pâine sau sare – riști să cazi în sărăcie. De asemenea, nu dona ultimul mărunțiș, rămas în portmoneu.

10. Când îți cumperi un portmoneu nou, pune acolo pentru o vreme o bijuterie scumpă din aur. Va aduce o mulțime de bani și multă avere. Pune în portmoneul în care ții banii frunze de mentă și un praf de scorțișoară. Ele atrag după sine banii.

11. Dacă dorești să ai mereu bani și să nu cunoști nevoi, niciodată nu transporta banii într-un tub, nu număra banii din pușculiță și niciodată nu pune geanta pe podea.(www.realitatea.net)

duminică, 6 noiembrie 2016

Alimente care scad colesterolul







Inainte sa te repezi intr-o terapie cu medicamente, apeleaza la o hrana corespunzatoare, si anume la cateva alimente care lupta cu valorile periculoase ale colesterolului.

Fasolea



Fasolea contine fibre si lecitina, ambele actionand impreuna impotriva grasimilor din sange. Potrivit unui studiu, o cana si jumatate de fasole sau de linte uscata scade colesterolul cu 19 procente.

Imagini pentru imagini de migdale
Migdalele

Desi contin multe grasimi, migdalele si nucile sunt o sursa buna de acizi grasi nesaturati. Este motivul pentru care cei ce consuma un pumn de migdale sau nuci pe zi nu se ingrasa. Conform unui studiu recent, persoanele cu valori normale ale colesterolului isi micsoreaza colesterolul cu 4 procente, daca inlocuiesc zilnic grasimile cu ulei de migdale.

Uleiul de masline
Imagini pentru imagini ulei de masline
Deoarece este unul dintre cei mai buni furnizori de acizi grasi nesaturati, oamenii care tin regim mediteranean au o inima sanatoasa. S-a dovedit eficienta uleiului de masline in mentinerea la limite normale a colesterolului. Inlocuiti toate grasimile cu el, inclusiv untul sau margarina.

Avocado



Are un continut la fel de bogat de grasimi nesaturate ca si uleiul de masline. In urma unui test efectuat pe 45 de persoane cu exces de colesterol, la 30 dintre ele colesterolul a scazut cu 17 procente fata de celelalte care au mancat normal, dupa ce acestea au mancat zilnic, timp de o saptamana, avocado.

Morcovii



Morcovii contin o mare cantitate de pectina, care reduce nivelul colesterolului. Poti scadea nivelul colesterolului cu 20 de procente, daca mananci 3 morcovi cruzi pe zi, timp de 3 saptamani.










Merisorul




Folosite in special pentru combaterea infectiilor urinare, boabele de merisor sunt antioxidanti puternici si contin substante ce ajuta ficatul sa elibereze mai mult colesterol din sange.

Sucul de portocale



Mananca o portocala pe zi, cu tot cu partea alba care inveleste coaja pe dedesubt si bea un pahar de suc de portocale pur. Trei pahare de suc pe zi, timp de o luna, duc la scaderea colesterolului rau cu 21 de procente, iar acest efect tine inca 5 saptamani dupa incheierea curei.

Ciocolata neagra



Ciocolata neagra cu continut de cacao 70-80% contine o cantitate mare de antioxidanti ce neutralizeaza radicalii liberi. Astfel, 14 grame de ciocolata neagra si o lingurita de cacao pulbere consumate pe zi scad colesterolul.

Scortisoara



Sfatul dat de nutritionisti este ca in fulgii de orz sau de ovaz pe care ii consumi dimineata cu fructe si iaurt, sa presari si scortisoara. Jumatate de lingurita de scortisoara pe zi scade colesterolul LDL cu o treime si nivelul general al colesterolului cu 26 de procente.

In cazul in care aveti valori ridicate ale colesterolului, aveti mai mare grija la cel continut de carnea rosie si de produsele lactate nedegresate, decat la cel din oua si fructe de mare.

sâmbătă, 29 octombrie 2016

Cum se prepară aromatul lichior de gutui, una dintre cele mai rafinate băuturi româneşti de toamnă











O reţeta din bătrâni adusă în paharele contemporanilor şi disecată în esenţa ei de către expertul gastronom Gina Bradea: „Drumul corect către perfecţiunea unui preparat este, de multe ori, simplitatea”. 

 Vorbim aici despre deliciosul, aromatul şi toropitorul lichior de gutui, o băutură după o reţetă veche, pe care specialistul gastronom Gina Bradea (realizatoarea portalului pofta-buna.com, unul dintre cele mai apreciate site-uri de reţete culinare în limba română) a învăţat-o de la bunica ei, dintr-n sat din partea de sud a Moldovei.


 După cum veţi putea constata numaidecât, în această reţetă străveche totul este frust, fără şmecherii moderniste , care este excepţională tocmai prin simplitatea ei . Există o singură diferenţă faţă de varianta de acum două secole a reţetei: zahărul a înlocuit mierea îndoită cu apă pe care o foloseau strămoşii noştri pentru a îndulci minunata licoare.

„Pe cât pare (şi este) de simplu, pe atât de mult vă va surprinde lichiorul, când va fi gata, cu eleganţa gustului, cu aroma de miere, de soare tomnatic şi de brumă matinală”, spune Gina Bradea.

Ingrediente

 Un kilogram de gutui coapte 

Un kilogram de zahăr

 Un litru alcool dublu rafinat (80-96 de grade) 

Ţuică de casă (după gust)

 Mofturi pentru mofturoşi, respectiv anason, scorţişoară sau vanilie. Evident, ingredientele se pot multiplica cu 2,5, 10 şi aşa mai departe, în funcţie de câţi litri de lichior vreţi să faceţi. Noi v-am oferit ingredientele la modul unitate de măsură pentru a vă fi mai simplu să înţelegeţi totul.

 Cum se prepară 

Cum spuneam, totul se desfăşoară simplu, aproape ritualic, căci în unele privinţe reţeta seamănă la preparare cu afinatele, vişinatele, cireşatele sau caisatele de altădată.

Gutuile se spală, se curăţă de cotor şi de seminţe, se taie felii, se pun într-o damigeană (sau un borcan). Se pot folosi cu succes şi bidoane de 5 litri, din acelea care se găsesc în comerţ cu apă plată. Se adaugă zahărul şi se amestecă bine.

Se duce recipientul în cămara sau beci, la întuneric şi lasă acolo 2-3 zile. Se agită de câteva ori pe zi, până când zahărul se topeşte complet şi se adună la fund un sirop gros, extrem de dulce. Se adaugă alcoolul dublu rafinat şi se mai lasă la macerat minim 10 zile. Se mai pot adăuga, după dorinţă: anason, scorţişoară sau vanilie, însă „mentorul” nostru în ale preparatului nu le recomandă în mod special. „Aroma gutuilor este superbă, deci nu este cazul să o ascundeţi sub alte arome. Ar fi păcat” ne spune Gina.

Rezultă un lichior foarte dulce şi destul de tare, care trebuie să fie diluat pentru a putea fi consumat (asta dacă nu cumva vă plac tăriile cu foarte multe grade). În acest scop se poate folosi ţuică de casă sau o vodcă de calitate.

duminică, 23 octombrie 2016

Incredibil – o singură curmală cauzează un proces ireversibil în organism







Alimentându-ne doar cu curmale și apă, avem posibilitatea de a supraviețui ani întregi.

Curmalele – un fruct extraordinar, care în multe țări este descris drept unul ce întărește sănătatea și prelungește viața. Se spune că în China există un grup de oameni centenari, ce au ca aliment de bază curmalele. În orice caz, aceste fructe sunt foarte folositoare și se recomandă a fi consumate în loc de dulce.


Și pe lângă toate, ele au și proprietăți curative. Doctorii au stabilit că scăzuta cantitate de zahăr în sânge provoacă un simț considerabil de foame, însă după consumul  doar a câtorva curmale, foamea va dispărea. Astfel, organismul va fi îndestulat cu o cantitate mică de mâncare, ceea ce va preveni abuzul de alimente și afectarea stării sufletești.
Acestea conțin 23 tipuri de aminoacizi, care nu se găsesc în majoritatea altor fructe. La fel, curmalele sunt bogate și în triptofan de aminoacizi, care este foarte important pentru funcționarea optimă a creierului și menținerea unei stări psihice normale, îndeosebi pentru persoanele in vârstă.Triptofanul transformă procesul de îmbătrânire în unul mai lent. Acesta permite într-o oarecare măsură întreruperea procesului de îmbătrânire a celulelor. Adițional, datorită triptofanului, curmalele au acel efect ușor calmant și somnifer.

Pe lângă triptofan, curmalele conțin și alt aminoacid – glutamic, care împiedică arsurile din cauza nivelului ridicat de suc gastric. Seleniu – scade riscul îmbolnăvirilor cancerigene, întărește sistemul  imunitar și reduce riscul îmbolnăvirilor cardio vasculare.
Datorită combinației cantității enorme de zahăr (glucoză și fructoză(26-55%), care se asimilează rapid de organism) cu vitamina B 5, fructele palmierului de curmale au proprietatea nu doar de a ține satul, ci și de a recupera forța fizică, energie și prospețimea creierului și a nervilor.
Ca și majoritatea produselor alimentare de origine vegetală, curmalele nu conțin colesterol. Valoarea energetică pentru 100 gr. a parții comestibile a fructelor – 142-274 calorii, ușor uscate – 340 calorii. Curmalele conțin de la 40 până la 77,5 componente uscate. Acestea au puține calorii deci consumați-le fără griji în loc de dulce și nu veți avea probleme cu cântarul.
Specialiștii susțin ca  10 curmale în zi sunt deajuns pentru a asigura nevoia zilnică de magniu, cupru, sulf și jumate din fier, o pătrime din nevoia de calciu. Astfel consumând doar  curmale și apă poți trai câțiva ani.
Medicina contemporană și-a îndreptat atenția către acest fruct drept obiect de studii îndelungate, cercetări științifice datorită căreia au fost descoperite beneficiile acestui produs.
Printre care:
  • Curmalele nu reprezintă o cale de transmitere a anumitor bacterii, microbi și paraziți dăunători sănătății;
  • Curmalele conțin substanțe care nimicesc bacteriile dăunătoare din organismul omului;
  • Curmalele – leacul și mâncarea perfecta pentru cosmonauți și mult mai folositoare decât caviarul;
  • Curmalele conțin substanțe ce contribuie încordării puternice a mușchilor  uterului, ceea ce simplifică procesul de naștere la femei, făcându-l mai rapid și mai puțin dureros;
  • Curmalele conțin vitamina A care îmbunătățește vederea;
  • Datorită vitaminei B, curmalele sunt folositoare pentru funcționarea și  dezvoltarea normală  a sistemului muscular;
  • Curmalele îmbunătățesc pofta de mâncare.
Se recomandă consumul curmalelor în următoarele cazuri:
  • La stresuri mentale,  curmalele uscate influențează pozitiv  asupra creierului, mărind productivitatea lui cu 20% si mai mult;
  • La epuizare și oboseală fizica.Doar peste jumătate de oră dela consumul curmalelor chiar și către o persoană supra obosită se întoarce puterea și  energia;
  • La bolile cailor respiratorii;
  • La bolile cardiovasculare, datorită conținutului înalt de kaliu;
  • La anemie;
  • La prevenirea îmbolnăvirilor stomacului și intestinelor;
  • La mărirea cantității spermei la bărbați;
  • La impotență;
  • La rău de mare;
  • La răceală;
  • La prevenirea pierderii sarcinii;
  • Pentru fortificarea pereților capilarelor;
  • Pentru îmbunătățirea sistemului digestiv;
  • Pentru îmbunătățirea vederii;
  • Pentru fortificarea circulației sangvine, și scăderii tensiunii arteriale;
  • Pentru scăderea efectului secundar al antibioticelor;
  • Pentru îmbogățirea laptelui matern cu vitamine;
  • Pentru stoparea sîngerării gingiilor;
  • Pentru micșorarea probabilității formării chiagurilor de singe;
  • Pentru lecuirea amețelilor provocate de bolile urechii interne;
  • La sindromul premenstrual al femeilor;
  • La reglarea conținutului de zahăr în sânge;
  • La eliminarea din organism a ionilor de metale grele;
  • La micșorarea riscului de formare a cancerului al pancreasului.
  • Sursă eustiu.ro
    Articol relatat de portalul buzaumedia.ro

sâmbătă, 15 octombrie 2016

Cum ne poate îmbolnăvi TRISTEȚEA! Organul cel mai afectat de această emoție negativă este…







Cum ne poate îmbolnăvi TRISTEȚEA Organul cel mai afectat de această emoție negativă esteSunt prezente aproape zilnic în viaţa noastră. Şi nu pentru că ni le-am dori neapărat, ci pentru că pur şi simplu sunt specifice condiţiei umane. Însă emoţiile, căci despre ele vorbim, pot fi constructive, ajutându-ne să ne călim și să evoluăm sau, dimpotrivă, distructive, afectându-ne atât pe plan psihic, cât și fizic. Emoțiile sunt resimțite diferit de fiecare, în funcție de trecutul, povestea de viaţă, capacitatea intelectuală ale fiecăruia dintre noi.

Însă atunci când ne lăsăm copleşiţi de emoţiile negative, când acestea persistă timp îndelungat, sănătatea noastră este periclitată. Află, în cele ce urmează, care sunt cele 6 emoţii negative care te îmbolnăvesc şi care sunt principalele organe afectate de emoţiile negative. Legătura dintre minte și corp este mult mai puternică decât ne-o imaginăm noi. Gândurile și emoțiile noastre pot stimula producerea anumitor substanțe care ne pot influența sănătatea fizică.
Emoţiile negative şi impactul lor asupra sănătăţii. 
Spre exemplu, serotonina și dopamina sunt 2 hormoni pe care creierul îi secretă atunci când suntem fericiți. Dar ei sunt produși și atunci când suntem copleșiți de emoții negative, însă, în acest caz, în loc să facă bine organismului, cei doi hormoni generează durere și un disconfort accentuat.
Tristeţea, frica, mânia, dezgustul, dar și bucuria sau surpriza sunt tot atâtea emoții care au un impact direct asupra noastră. Dacă e să ne oprim doar asupra emoțiilor negative, negestionate corect acestea pot determina apariția unor probleme de sănătate precum hipertensiune sau indigestie. Este, deci, necesar să învățăm să recunoaștem acest tip de emoții pentru a le putea controla și a nu le permite să ne afecteze la nivel fizic. În plus, emoțiile negative care ne copleșesc la un moment dat au consecințe și asupra comportamentului nostru și relațiilor cu cei din jur.
Cum îți afectează organele interne cele 6 emoții care te îmbolnăvesc
Iată care sunt cele mai importante emoții negative care dăunează organismului și ce organe afectează fiecare dintre ele:
– Mânia slăbește ficatul în mod semnificativ. După cum știi, bolile hepatice pot fi letale.
– Traumele interioare, dezamăgirile afectează rinichii și inima. Bolile cardiovasculare care se dezvoltă în acest fel sunt, de asemenea, fatale.
– Frica, asemenea traumei interioare, slăbește rinichii.
– Anxietatea are un impact major asupra stomacului, generând dureri severe, dar afectează, totodată, și splina.
– Tristețea, durerea sufletească afectează plămânii, antrenând dificultăți de respirație. Atunci când suntem triști, organismul obosește mult mai ușor. Tot tristețea se face vinovată și de instalarea depresiei.
– Stresul slăbește creierul și inima. Știm, în zilele noastre, evitarea stresului este o misiune imposibilă. Totuși, chiar nu este cazul să ne stresăm pentru fiecare lucru nesemnificativ. Stresul cronic afectează, la modul general, buna funcționare a organismului.
Cum ne descurcăm cu emoțiile negative
Vrem, nu vrem, emoțiile ne influențează pe toți. De aceea, identificarea emoțiilor negative permite un mai bun control al lor. Iar acesta este esențial pentru a le împiedica să aibă un impact nefavorabil asupra sănătății noastre. Din fericire, stă în puterile noastre să vedem părțile bune sau, dimpotrivă, pe cele rele ale lucrurilor. Alegerea ne aparține. Ceea ce simțim este determinat de ceea ce alegem să vedem – jumătatea plină sau jumătatea goală a paharului. În consecință, nu greșim prea mult dacă spunem că stă în puterea noastră să împiedicăm instalarea bolilor în organismul nostru.
Acum că știi care sunt cele 6 emoții negative care te îmbolnăvesc, identifică-le la timp și nu le lăsa să-ți altereze sănătatea! La nevoie, apelează la ajutor de specialitate, pe care îl vei găsi în cabinetele de terapie.(www.andreilaslau.ro)

sâmbătă, 8 octombrie 2016

Combinatia naturala care face minuni pentru vedere!










Oamenii prefera sa investeasca sume uriase in ochelari si lentile de contact care nu fac altceva decat sa corecteze efectele problemelor de vedere, cand ar putea sa aleaga metode naturale de tratament adresate direct cauzelor de fond.



Ochelarii nici macar nu stabilizeaza problema, vederea slabeste in continuare chiar si atunci cand porti ochelari. Am prieteni carora le cresc dioptriile de la an la an, si care sunt nevoiti sa cheltuie si mai multi bani pentru schimbarea lentilelor.

Ca sa functioneze in mod optim, ochii au nevoie de urmatorii nutrienti esentiali:
• Vitaminele A, C, E, si mineralele precum cuprul si zincul.
• Antioxidantii precum beta-carotenul, luteina si zeaxantina, care protejeaza zona maculara de efectele expunerii la razele solare. Acesti antioxidanti pot fi obtinuti din verdeturi si legume crucifere, galbenus de oua, ardei galbeni, dovleci, cartofi dulci si morcovi. Cercetarile arata ca legumele galbene si verzi pot preveni degenerescenta maculara cauzata de imbatranire, una din cauzele principale ale orbirii.
• Alimentele bogate in sulf, cisteina si lecitina protejeaza cristalinul de cataracta. Cele mai indicate sunt usturoiul, ceapa, salata si capere.
• Fructe bogate in antocianine precum coacazele, strugurii si goji. Toate acestea detin proprietati anti-inflamatorii si antioxidante care contribuie la intarirea vederii.
• DHA este un acid gras continut de pestele de apa rece precum somonul, sardina, macroul si codul. DHA mentine structura membranelor celulare oculare, intarind astfel vederea.

Ochelarii te ajuta sa vezi mai bine, dar nu-ti imbunatatesc cu nimic vederea, plus ca, in timp, problemele se agraveaza daca nu tratezi cauzele de fond.
Pe langa alimentele prezentate mai sus, in continuare iti punem la dispozitie si un remediu natural excelent pentru intarirea sanatatii oculare.
Ingrediente necesare:
• sucul de la 2-3 morcovi
• 500g nuci maruntite
• 300g miere
• Sucul de la 1-2 lamai
Indicatii:
Tot ce trebuie sa faci este sa rastorni toate ingredientele intrun vas, sa le amesteci bine, apoi sa le asezi intr-un borcan si sa inchizi borcanul ermetic.

Remediul trebuie consumat de trei ori pe zi in prize a cate 1 lingura, cu 30 de minute inainte de mesele principale. Continua tratamentul pana la imbunatatirea vederii. Remediul contine foarte multe vitamine care intaresc intregul organism. Preparatul se mentine proaspat timp de 10 zile de la preparare daca este pastrat la frigider. Dupa 10 zile, prepara o cantitate proaspata.
Sursa: Secretele

duminică, 2 octombrie 2016

Iata reteta secreta pe care niciun doctor nu vrea sa o stiti: ALCOOL, IOD SI ASPIRINA!




                                                                                                                                                 Va intareste oasele si le ajuta sa functioneze asa cum o faceau cu 20 de ani in urma! Senzatia de greutate in picioare sau durerile de glezne si de spate sunt foarte neplacute! Aplicati pe zonele afectate acest remediu din ALCOOL, IOD SI ASPIRINA!



Acest remediu din ALCOOL, IOD SI ASPIRINA va intinereste oasele cu 20 de ani! Iata cum se prepara rapid!
Sunt convinsa ca acest remediu preparat in casa era una dintre retetele preferate ale bunicilor noastre. Ca sa preparati acest remediu aveti nevoie de numai trei ingrediente. Acestea va intineresc oasele cu 20 de ani.
Este recomandat celor care simt greutate in picioare, dureri la glezne si spate sau sufera de rani mai vechi. Nu aveti nevoie de nici un medicament scump, creme sau magneti.
Aceste ingrediente sunt disponibile in orice farmacie. Iodul este cunoscut ca un germicid puternic. Este eficient in tratarea bacteriilor, virusurilor sau sporilor.
Iata care este reteta:
• 300ml alcool (70%)
• iod 100ml
• 10 pastile de aspirina (utilizati pastile de 300mg)
Iodul este un mineral important pentru organismul nostru in special pentru rolul pe catre il joaca in mentinerea sanatatii glandei tiroide.
Acest mineral regleaza secretia unor hormoni care ajuta in metabolismul organismului precum tiroxina.
Aspirina este de ajutor in tratarea durerilor muscular si articulare. Are effect antiinflamator asupra tuturor tesuturilor inflamate, cum este cazul reumatismului cronic.
Mod de preparare:
Se combina alcool si iod si se amesteca si pastilele de aspirina zdrobite. Depozitati restul remediului intr-un loc intunecat si rece timp de 21 de zile.
Faceti o compresa sau folositi acest amestec si masati direct zona in care simtiti durere.(www.kilocalorii.ro)

sâmbătă, 17 septembrie 2016

5 grame de gelatina comestibila iti salveaza oasele. Cu ce trebuie sa o combini





Oasele tale au nevoie de gelatina comestibila! Nu e nicio gluma! Se pare ca acest ingredient nebanuit, pe care il utilizam doar la onomastici, nunti si botezuri atunci cand vrem sa garnisim dulciurile are un efect incredibil asupra organismului nostru.

Amesteca 5 grame de gelatina comestibila in apa fiarta (100 de grame) si lasa compozitia la temperatura camerei o noapte intreaga. A doua zi, cum te-ai trezit, amesteca gelatina cu lapte, iaurt natural sau zeama de lamaie ori ceai (alegi din ce iti place).

Dupa ce ai baut un pahar de iaurt cu gelatina sau suc de lamaie cu gelatina lasata peste noapte la temperatura camerei tale se vor produce o serie de lucruri neasteptate in organismul tau. Gelatina, in combinatie cu lactatele si citricele, diminueaza durerile articulare, ale spatelui, ale incheieturilor, ale picioarelor si gatului si intareste oasele.

Acest tratament trebuie urmat o data pe saptamana pentru prevenirea bolilor osoase, noteaza site-ul aprendelotodo.com.

Gelatina comestibila – alte beneficii

– previne uzura cartilajelor;
– franeaza decalcifierea osoasa;
– contine vitamina C, care ajuta la formarea colagenului si la protejarea oaselor de pericolul erodarii;
– favorizeaza absorbtia fierului din alimente si rezistenta la infectii;
– intareste unghiile si ajuta la cresterea parului;
– datorita continutului de fibre, ajuta la buna functionare a aparatului digestiv;
– este de folos in afectiuni precum gastrita;
– protejeaza mucoasa intestinala protejand-o de sucurile gastrice si de hiperaciditate;
– reduce riscul aparitiei osteoporozei;
– reduce simptomele ulcerului;
– te scapa de ridurile de expresie.

Gelatina comestibila se gaseste in orice magazin si este destul de ieftina. Putina lume stie ca gelatina are toate aceste puteri pentru ca ii contine pe 18 din cei mai importanti aminoacizi pentru piele, unghii si par si epntru intarirea sistemului imunitar si mentinerea greutatii corporale. Deci, da, gelatina comestibila merita introdusa si in cura ta de slabire!
Scris de Daniel Suta în Sanatate, la 08:00 pe 14 Aug. 2016