Romedica /

Translate

duminică, 4 februarie 2018

Cum să luați Spirulina pentru a pierde în greutate (și alte 6 beneficii!)





Spirulina vă ajută să pierdeți din greutate, deoarece crește saturația datorită concentrației sale ridicate de proteine ​​și substanțe nutritive, făcând corpul să funcționeze mai bine și care nu dorește să mănânce dulciuri. Acțiunea sa de curățare curăță intestinul și ajută la detoxifierea organismului, accelerarea metabolismului și combaterea retenției fluidelor.


În plus, aduce beneficii cum ar fi creșterea atenției și îmbunătățirea dispoziției și dispoziției, deoarece este bogată în magneziu, un mineral care contribuie la producerea hormonilor din starea de bine.
Cum să luați Spirulina pentru a pierde în greutate (și alte 6 beneficii!)

Cum să luați Spirulina

Doza recomandată pentru administrarea de spirulină pentru scăderea în greutate este de 3 g, de 2-3 ori pe zi, pentru o reducere semnificativă a greutății corporale.Capsulele trebuie să fie ingerate cu 30 de minute înainte de mesele principale ale zilei, care sunt micul dejun, prânzul și cina.

Spirulina poate fi găsit sub formă de tabletă sau de pulbere, și este în vânzare în magazinele de sănătate alimentare, suplimente nutritive, farmacii și supermarket - uri, cu prețul variind de la 15 la 100 de reali, în funcție de calitatea și dimensiunea pachetului. 

Beneficiile Spirulinei

 Pe lângă faptul că ajută la scăderea în greutate, spirulina este cunoscută sub numele de superfood, deoarece conține un conținut ridicat de proteine ​​și mai multe vitamine și minerale, aducând beneficii cum ar fi:
Îndepărtează toxinele datorită conținutului său diuretic și proprietăților sale de dezintoxicare;

Îmbunătățește starea de oboseala prin prevenirea formării acidului lactic în mușchi după activitatea fizică;

Previne îmbătrânirea prematură prin faptul că este bogată în antioxidanți, cum ar fi vitamina A;
Ajută la recuperarea musculară , fiind bogat în fier, magneziu și omega-3;

Reduce inflamația prin conținutul de omega-3;

Împiedică cancerul , fiind super antioxidant și bogat în micronutrienți cum ar fi zincul și seleniul.

Spirulina este indicată ca o superfuză și oferă beneficii întregului corp. Este indicată în diferite stadii de viață și în prevenirea și tratarea bolilor, în special în cazurile de obezitate, grăsimi localizate, prevenirea îmbătrânirii și recuperarea musculară a practicanților de activitate fizică. 

Efecte secundare

Consumul de Spirulina poate provoca greață, vărsături sau diaree.
Contraindicații
Spirulina nu trebuie utilizată în timpul sarcinii, alăptării, sugarilor.

sâmbătă, 9 decembrie 2017

NEW YORK CHEESECAKE





Ingrediente (pentru 8-10 persoane):
Blatul:
300 g biscuiți digestivi, sfărâmați mărunt
50 g zahăr tos
80-95 g unt topit
1 linguriță de scorțișoară (opțional)
Umplutura:
1 plic de gelatină fără aromă
60 ml de apă rece
450 g de brânză cremoasă, marca Philadelphia
100-150 g de zahăr
1 praf de sare
200 g de smântână grasă
200 g de smântână dulce, pentru frișcă
Sosul care se toarnă deasupra (afine însiropate):
200 g de afine (dacă nu aveți afine, puteți pune zmeură, piersici, căpșuni sau alte fructe)
2 linguri de apă
100 g de zahăr tos
Puteți dubla cantitatea de ingredinte pentru topping.
new york cheesecake mancaruri rege
New York Cheesecake
Mod de preparare:
Blatul: Fărâmițați biscuiții într-un robot de bucătărie (alternativ, îi puteți pune într-o pungă cu închidere etanșă și-i puteți sfărâma cu o conservă de supă sau cu un sucitor).
Puneți într-un castron mijlociu biscuiții sfărâmați și zahărul, adăugând untul topit, și amestecați până când ingredientele se omogenizează și formează o pastă. Dacă doriți, se poate adăuga puțină scorțișoară, după gust.
Ungeți cu unt o tavă rotundă de 20-23 cm în diametru și cu margini detașabile și puneți o folie de aluminiu pentru ca aluatul să nu se lipească (se poate pune o hârtie de copt, pentru a ușura tăierea și scoaterea blatului din tavă).
Presați bine pasta de biscuiți pe fundul și pe laturile tăvii (aproximativ 2,5 cm) folosind spatele unei linguri sau fundul unui pahar. Cât timp pregătiți umplutura, acoperiți aluatul cu o folie de plastic și puneți-l în frigider ca să se răcească.
Umplutura: Diluați gelatina în apă rece, amestecați la foc mic până se dizolvă. Bateți brânza Philadelphia cu mixerul sau cu telul până devine o cremă moale. Adăugați încet gelatina, amestecând până ce compoziția devine omogenă. Adăugați zahărul și sarea și continuați să amestecați până compoziția devine ușoară și pufoasă.
Într-un castron curat, bateți smântâna dulce pentru frișcă până se întărește. Turnați smântâna grasă peste frișca obținută, apoi adăugați încet amestecul de smântână în compoziția cremoasă de Philadelphia.
Turnați totul peste blatul de biscuiți și uniformizați suprafața cremei. Puneți la frigider până se întărește (minimum 4 ore sau, mai bine, peste noapte).
Afinele cu sirop: Puneți într-o tigaie la foc mediu o treime din afine, cu două linguri de apă și 100 g de zahăr, până când zahărul se topește și afinele se sfărâmă. Când amestecul fierbe, învârtiți tigaia, pentru a distribui uniform lichidul. Continuați să fierbeți la foc mediu, până când compoziția se îngroașă și se transformă într-un sirop mai închegat. Strecurați siropul într-un castron, aruncați afinele fierte și lăsați siropul să se răcească la temperatura camerei. Adăugați, în sirop, afinele crude rămase. Amestecați și puneți la frigider.
Servire. Treceți cu paleta de jur-împrejurul prăjiturii înainte să îndepărtați marginea tăvii.
Mutați ușor prăjitura pe platoul de servire. Turnați afinele reci și siropul peste Cheesecake și serviți rece. Înainte să tăiați prăjitura, introduceți cuțitul în apă fierbinte.
Poftă bună!

luni, 5 iunie 2017

3 alimente care REGENEREAZA FICATUL! Include-le imediat in alimentatia ta!

Imagine similară












3 alimente care REGENEREAZA FICATUL! Include-le imediat in alimentatia ta!
Ficatul este unul dintre organele vitale ale organismului. Este responsabil pentru numeroase funcții: digestie, metabolism, imunitate și stocarea nutrienților de care corpul are nevoie pentru a supraviețui.


Află care sunt câteva alimente care regenerează ficatul.

Alimente care regenerează ficatul:
1. Usturoiul

Usturoiul este un aliment excelent pentru a curăța ficatul. Activează enzime care ajută la eliminarea toxinelor.

În plus, conține doi compuși naturali (alicina și seleniul), care ajută la procesul de curățare și de protejare a ficatului de deteriorare. Mai mult, usturoiul reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor, care pot supraîncărca ficatul și-l împiedică să funcționeze bine.
Pentru a regenera ficatul, folosește usturoi proaspăt.
Consumă doi-trei căței de usturoi pe zi și înglobează-l în preparate culinare cât mai des.
2. Grapefruit

Pentru că este o sursă importantă de vitamina C, pectină și antioxidanți, grapefrutul stimulează procesul natural de regenerare a ficatului.

Mai conține glutation, un antioxidant puternic care neutralizează radicalii liberi și detoxifiază ficatul. Ajută și în cazul în care ai mâncat prea mult sau prea gras. Mai mult, o flavonoidă pe care o conține grepfrutul ajută la descompunerea grăsimii.
Bea un pahar de 100 ml de suc de grepfrut pe zi sau mănâncă un fruct întreg – preferabil la micul dejun.
Atenție! Dacă iei anumite medicamente pe rețetă, consultă medicul. Grefrutul poate interacționa cu anumite medicamente.
3. Sfecla roșie



Sfecla roșie este un alt aliment care regenerează puternic ficatul. Conține beta-caroten, care stimulează și îmbunătățește funcționarea ficatului. Sfecla roșie este și un purificator natural al sângelui. Adaugă sfeclă proaspătă în meniul tău zilnic. 
Află și cum să prepari salată de sfeclă roșie .

– o cană de sfeclă rasă sau tăiată cubulețe
– două lingurițe de ulei de măsline extravirgin
– sucul de la o jumătate de lămâie.
Mod de preparare și de consumare:
Amestecă toate ingredientele și mănâncă două lingurițe din ea din două în două ore ziua timp de o săptămână. Nu e nicio problemă să o mănânci pe toată o dată și să-ți faci o astfel de salată în fiecare zi. Dar consumul din două în două ore ajută la regenerarea ficatului.
http://www.andreilaslau.ro

Uleiul care indeparteaza acidul uric din sange, vindeca anxietatea, artrita cronica, reumatismul si stopeaza poftele de tigari si alcool









Columb a navigat spre Vest pentru a gasi legendarele insule Spice din Asia. Dar totul a fost in zadar. Un condiment cautat de el a fost piperul negru. Pretuit inca din antichitate, oamenii il foloseau ca si moneda.


Din pacate, astazi, piperul negru este trecut cu vederea intr-un mod tragic datorita prezentei sale prin toate magazinele si restaurantele.
Adevarul despre piperul negru (uleiul esential de piper negru, in special) este ca are proprietati benefice uimitoare asupra organismului.
Uleiul esential de piper negru te scapa de anxietate si de poftele de tigari si alcool.


Beneficiile uleiului esential de piper negru difera in functie de modul in care este consumat.Poate fi ingerat, aplicat sub forma topica sau poate fi inhalat. Sa privim mai atent la aceste trei moduri de a consuma uleiul esential de piper negru si beneficiile pe care le putem astepta de la fiecare.
Uleiul esential de piper negru are diferite propietati benefice.

Cele mai importante sunt cele expectorante, febrifuge, antioxidante, diuretice, antiartritice, circulatorii, analgezice, antibacteriene, stimulante, vermifuge, antiseptice, diaforice, antispastice, laxative, afrodisiace si anti-inflamatorii.
Utilizarea orala

Cand este consumat pe cale orala (incercati sa-l adaugati la gratar sau la sosurile de friptura favorite) uleiul esential de piper negru ofera antioxidanti puternici numiti sesquiterpene. Acesti antioxidanti ajuta la producerea a cat mai multa transpiratie si urina (doua moduri comune prin care toxinele po fi eliminate).

Acest condiment apreciat din India este , de asemenea, excelent in imbunatatirea digestiei deoarece creste functiile bilei si promoveaza sucurile acide din stomac, care ajuta la descompunerea alimentelor.
Utilizarea sub forma topica
Un alt mod de a folosi uleiul esential de piper negru este aplicarea topica. Datorita senzatiei de caldura care se extinde trebuie sa fie utilizat cu moderatie sau cu un ulei purtator. Cu toate acestea, incalzirea extrema il face ideal pentru relaxarea musculara atunci cand este impreunat cu un ulei de masaj. Este antispastic si are proprietati relaxante musculare ce sunt extrem de eficiente pentru persoanele ce au crampe. Proprietatile antioxidante ale uleiului esential de piper negru elimina toxinele,precum acidul uric din sange, si are efecte benefice asupra celor care sufera de artrita, reumatism si guta.
In plus, fata de relaxarea corpului fizic, uleiul esential de piper negru ajuta la relaxarea mintii. Atunci cand este utilizat aromatic (de multe ori in combinatie cu alte uleiuri, cum ar fi cel de ienupar sau de lavanda) poate fi foarte eficient la atenuarea stresului mental. Un studiu a aratat capacitatea acestui ulei de a ajuta oamenii sa faca fata stresului provocat de renuntatul la fumat.
Dupa cum vedeti, folosirea uleiului esential de piper negru ajuta, atat mintea, cat si corpul. Astfel iti vei gasi sanatatea si relaxarea de mult tanjita.
Sursa:www.naturehealthandbeauty.comTraducere si adaptare:Echipa Dr.Andrei Laslau

duminică, 30 aprilie 2017

Efect incredibil! Ce se întâmplă dacă mănânci o banană pe zi




Beneficii multiple?
Cine ar fi crezut că bananele, fructe aproape banale și la îndemâna tuturor, ar putea avea un impact atât de mare asupra stării de sănatate?
 Bananele conțin trei zaharuri naturale - sucroză, fructoză și glucoză combinate cu o cantitate mare de fibre. O singură banană energizează instant, dar și pe termen lung.

Studiile au demonstrat că două banane oferă suficientă energie pentru un antrenament intens de 90 de minute. De aceea, nu e de mirare că acest fruct este favoritul atleților de top din întreaga lume, scrie Jurnalul Național. Conform http://worldobserveronline.com/, aportul energetic nu este unicul beneficiu de care ne putem bucura consumând banane. Printre altele, aceste fructe tropicale ajută în prevenirea sau ameliorarea unui număr de boli sau stări și, de aceea, ar trebui să adăugăm acest aliment în dieta noastră zilnică.


DEPRESIE


MIND a realizat un sondaj în rândul oamenilor care suferă de depresie, iar majoritatea s-au simțit mai bine după ce au mâncat o banană. Explicația: bananele conțin triptofan, un tip de proteină pe care corpul o transformă în serotonină și care ne face să ne relaxăm, ne îmbunătățește starea, făcându-ne mai fericiți.


ANEMIE


Bogate în fier, bananele stimulează productia hemoglobinelor, ajutând în cazurile de anemie. Tensiune arterială Fructul exotic combate hipertensiunea deorece conținutul de potasiu este foarte ridicat, iar cel de sare scăzut. În Statele Unite acest fapt a fost oficializat întrucât Agenția Guvernamentală pentru hrană și medicamente (FDA) a permis industriei să menționeze despre efectele consumului de banane asupra presiunii sanguine.


CONCENTRARE


200 de elevi de la școală Twickenham din Anglia au dat dovadă de capacitate de concetrare ridicată în perioada examenelor grație consumului de banane. Persoanele în cauza au inclus fructele la micul dejun, gustare și prânz. Astfel, cercetările au dovedit că fructul ajută în procesul de învățare, făcându-i pe elevi mai alerți.


CONSTIPAȚIE


Bogate în fibre, includerea în dieta zilnică a bananelor poate îmbunătăți tranzitul intestinal, fără a apela la ceaiuri sau laxative.


MAHMUREALĂ


Una din cele mai rapide modalități de a „vindeca” o mahmureală este de a consuma un milkshake din banane, îndulcit cu miere. Banana calmează stomacul, mierea ridică nivelul glucozei din sânge, în timp ce laptele răcorește și hidratează organismul.


ARSURI LA STOMAC


Bananele au un efect alcalinizant în corp, și în cazul unor astfel de simptome - arsuri la stomac - se recomandă consumul unei banane.


GREȚURI MATINALE


Consumul de banane între mese ajută la păstrarea nivelului de glucoză în sânge și previne stările neplăcute de dimineață.
Înțepături de insecte Înainte de a utiliza obișnuita cremă, o bună idee ar fi să frecăm zona afectată cu partea interioară a cojii unei banane.


NERVI


Bananele sunt bogate în complexul de vitamine B care ajută în calmarea sistemului nervos. Supraponderal și la muncă? Studiile conduse de Institutul de Psihologie din Austria au demonstrat că stresul de la locul de muncă îi determină pe oameni să consume mâncăruri nesănătoase precum ciocolată și chipsuri. Analizând 5000 de pacienți dintr-un spital, cercetătorii au ajuns la concluzia că cei mai supraponderali lucrau într-un mediu stresant. Prin urmare, pentru a evita situațiile de acest gen, am putea consuma o banană sau două în locul unei prăjituri cu glazura de ciocolată.


ULCER


Banana este recomandată în regimul persoanele cu afecțiuni intestinale datorită texturii. Este, de asemenea, unicul fruct care poate fi mâncat chiar și în cazurile cronice, neutralizând hiper-aciditatea și reducând iritația stomacală.


 CONTROLUL TEMPERATURII


În cadrul multor culturi, banana este văzută ca un fruct răcoritor care poate scădea temperatura fizică, dar și emoțională a femeilor însărcinate. În Thailanda, de exemplu, femeile însărcinate mănâncă banane pentru a se asigură că bebelușul va avea temperatura potrivită la naștere. Banana este un remediu natural pentru multe boli sau afecțiuni.
 Comparând-o cu un măr, are de patru ori mai multe proteine, de două ori mai mulți carbohidrați, o cantitate de fosfor triplă și de cinci ori mai multă vitamina A și fier. Cantitatea celorlate vitamine și minerale este dublă, fiind extrem de bogată în potasiu. Aceste argumente sunt probabil suficiente pentru a schimba cunoscuta zicală referitoare la beneficiile merelor și să afirmăm că „o banană pe zi ține medicul la distanță!”.

marți, 18 aprilie 2017

3 alimente care REGENEREAZA FICATUL! Include-le imediat in alimentatia ta!






Ficatul este unul dintre organele vitale ale organismului. Este responsabil pentru numeroase funcții: digestie, metabolism, imunitate și stocarea nutrienților de care corpul are nevoie pentru a supraviețui.

Află care sunt câteva alimente care regenerează ficatul.

1. Usturoiul
Usturoiul este un aliment excelent pentru a curăța ficatul. Activează enzime care ajută la eliminarea toxinelor.
În plus, conține doi compuși naturali (alicina și seleniul), care ajută la procesul de curățare și de protejare a ficatului de deteriorare. Mai mult, usturoiul reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor, care pot supraîncărca ficatul și-l împiedică să funcționeze bine.
Pentru a regenera ficatul, folosește usturoi proaspăt.
Consumă doi-trei căței de usturoi pe zi și înglobează-l în preparate culinare cât mai des.


2.Grapefruit









Pentru că este o sursă importantă de vitamina C, pectină și antioxidanți, grapefrutul stimulează procesul natural de regenerare a ficatului.
Mai conține glutation, un antioxidant puternic care neutralizează radicalii liberi și detoxifiază ficatul. Ajută și în cazul în care ai mâncat prea mult sau prea gras. Mai mult, o flavonoidă pe care o conține grepfrutul ajută la descompunerea grăsimii.
Bea un pahar de 100 ml de suc de grepfrut pe zi sau mănâncă un fruct întreg – preferabil la micul dejun.
Atenție! Dacă iei anumite medicamente pe rețetă, consultă medicul. Grefrutul poate interacționa cu anumite medicamente.
3. Sfecla roșie



Sfecla roșie este un alt aliment care regenerează puternic ficatul. Conține beta-caroten, care stimulează și îmbunătățește funcționarea ficatului. Sfecla roșie este și un purificator natural al sângelui. Adaugă sfeclă proaspătă în meniul tău zilnic. 
Mai poți face și o salată care ajută la regenerarea ficatului cu următoarele ingrediente:
– o cană de sfeclă rasă sau tăiată cubulețe
– două lingurițe de ulei de măsline extravirgin
– sucul de la o jumătate de lămâie.
Mod de preparare și de consumare:
Amestecă toate ingredientele și mănâncă două lingurițe din ea din două în două ore ziua timp de o săptămână. Nu e nicio problemă să o mănânci pe toată o dată și să-ți faci o astfel de salată în fiecare zi. Dar consumul din două în două ore ajută la regenerarea ficatului.
Sursa  http://www.andreilaslau.ro

duminică, 13 noiembrie 2016

Ce să NU faci niciodată dacă vrei să ai BANI! 11 sfaturi de preț de la celebra Baba Vanga








Vezi ce ritualuri trebuie să respecți pentru ca în casa ta să dăinuie succesul și prosperitatea, să ai mereu bani și să nu duci lipsuri! Se spune că sunt idei lansate de celebra Baba Vanga. 


1. Nu mânca sau bea apă dintr-o farfurie stricată sau crăpată dacă nu vrei să fii lipsit de succes, bunăstare și prosperitate – vesela spartă e ghinion și viața se poate fisura. Prin urmare, este mai bine să arunci blidul, dacă a apărut chiar o mică crăpătură sau i-a sărit o margine.

2. Dacă vrei ca niciun rău și nicio persoană rea să îți poată trece pragul casei tale, iar norocul să devină un oaspete frecvent – atârnă deasupra ușii de la intrare două crenguțe de soc încrucișate.

3. Dacă dorești prosperitate și noroc în tot ceea ce faci, dimineața, când ieși din pat, pune jos piciorul drept în primul rând, și apoi stângul. Și nu căuta niciodată al doilea papuc, în timp ce primul este deja încălțat. Mai întâi găsește-i pe ambii, apoi încalță-te!

4. Dacă vrei să vină norocul în casa ta, păstrează mereu o monedă Talisman a altui stat, dar numai de argint. Dacă vrei să începi o nouă filă în viața ta, așteaptă luna nouă și rearanjează mobilierul din casă. Norocul nu va aștepta mult.

5. Nu lăsa niciodată pe masă bucăți de pâine nemâncată, dacă vrei să îți păstrezi fericirea. O bucată de pâine, chiar și uscată, nu se va arunca, în caz contrar, casa ta nu va avea prosperitate. Mai bine hrănește cu ele păsările, animalele, scrie ea.md.

6. Dacă succesul ți-a întors spatele, presară sare pe toate pervazurile din casa ta. Las-o atâta timp până când norocul nu se întoarce. După asta, ia mătura și strânge-o toată, fără să o atingi cu mâinile, pune-o într-un pachet și du-o departe de casă sau îngroap-o.

7. Dacă povestești cuiva despre succesul și averea ta, bate de trei ori pe ceva de lemn și scuipă de trei ori peste umărul stâng, ca să nu-l deochi.

8. În cazul în care în casa ta este o oglindă spartă, pentru a evita problemele, stropește-o cu un pic de apă și apoi îngroap-o în pământ. Dacă în cameră în care stă agățată o oglindă a stat cineva bolnav pentru o lungă perioadă de timp, sau a fost o ceartă, ori s-au întâmplat neînțelegeri, este cazul să ștergi sau stropești oglinda cu apă sfințită.

9. Nu da niciodată banii mărunți săracilor, cei primiți ca rest de la cumparat pâine sau sare – riști să cazi în sărăcie. De asemenea, nu dona ultimul mărunțiș, rămas în portmoneu.

10. Când îți cumperi un portmoneu nou, pune acolo pentru o vreme o bijuterie scumpă din aur. Va aduce o mulțime de bani și multă avere. Pune în portmoneul în care ții banii frunze de mentă și un praf de scorțișoară. Ele atrag după sine banii.

11. Dacă dorești să ai mereu bani și să nu cunoști nevoi, niciodată nu transporta banii într-un tub, nu număra banii din pușculiță și niciodată nu pune geanta pe podea.(www.realitatea.net)

duminică, 6 noiembrie 2016

Alimente care scad colesterolul







Inainte sa te repezi intr-o terapie cu medicamente, apeleaza la o hrana corespunzatoare, si anume la cateva alimente care lupta cu valorile periculoase ale colesterolului.

Fasolea



Fasolea contine fibre si lecitina, ambele actionand impreuna impotriva grasimilor din sange. Potrivit unui studiu, o cana si jumatate de fasole sau de linte uscata scade colesterolul cu 19 procente.

Imagini pentru imagini de migdale
Migdalele

Desi contin multe grasimi, migdalele si nucile sunt o sursa buna de acizi grasi nesaturati. Este motivul pentru care cei ce consuma un pumn de migdale sau nuci pe zi nu se ingrasa. Conform unui studiu recent, persoanele cu valori normale ale colesterolului isi micsoreaza colesterolul cu 4 procente, daca inlocuiesc zilnic grasimile cu ulei de migdale.

Uleiul de masline
Imagini pentru imagini ulei de masline
Deoarece este unul dintre cei mai buni furnizori de acizi grasi nesaturati, oamenii care tin regim mediteranean au o inima sanatoasa. S-a dovedit eficienta uleiului de masline in mentinerea la limite normale a colesterolului. Inlocuiti toate grasimile cu el, inclusiv untul sau margarina.

Avocado



Are un continut la fel de bogat de grasimi nesaturate ca si uleiul de masline. In urma unui test efectuat pe 45 de persoane cu exces de colesterol, la 30 dintre ele colesterolul a scazut cu 17 procente fata de celelalte care au mancat normal, dupa ce acestea au mancat zilnic, timp de o saptamana, avocado.

Morcovii



Morcovii contin o mare cantitate de pectina, care reduce nivelul colesterolului. Poti scadea nivelul colesterolului cu 20 de procente, daca mananci 3 morcovi cruzi pe zi, timp de 3 saptamani.










Merisorul




Folosite in special pentru combaterea infectiilor urinare, boabele de merisor sunt antioxidanti puternici si contin substante ce ajuta ficatul sa elibereze mai mult colesterol din sange.

Sucul de portocale



Mananca o portocala pe zi, cu tot cu partea alba care inveleste coaja pe dedesubt si bea un pahar de suc de portocale pur. Trei pahare de suc pe zi, timp de o luna, duc la scaderea colesterolului rau cu 21 de procente, iar acest efect tine inca 5 saptamani dupa incheierea curei.

Ciocolata neagra



Ciocolata neagra cu continut de cacao 70-80% contine o cantitate mare de antioxidanti ce neutralizeaza radicalii liberi. Astfel, 14 grame de ciocolata neagra si o lingurita de cacao pulbere consumate pe zi scad colesterolul.

Scortisoara



Sfatul dat de nutritionisti este ca in fulgii de orz sau de ovaz pe care ii consumi dimineata cu fructe si iaurt, sa presari si scortisoara. Jumatate de lingurita de scortisoara pe zi scade colesterolul LDL cu o treime si nivelul general al colesterolului cu 26 de procente.

In cazul in care aveti valori ridicate ale colesterolului, aveti mai mare grija la cel continut de carnea rosie si de produsele lactate nedegresate, decat la cel din oua si fructe de mare.

sâmbătă, 29 octombrie 2016

Cum se prepară aromatul lichior de gutui, una dintre cele mai rafinate băuturi româneşti de toamnă











O reţeta din bătrâni adusă în paharele contemporanilor şi disecată în esenţa ei de către expertul gastronom Gina Bradea: „Drumul corect către perfecţiunea unui preparat este, de multe ori, simplitatea”. 

 Vorbim aici despre deliciosul, aromatul şi toropitorul lichior de gutui, o băutură după o reţetă veche, pe care specialistul gastronom Gina Bradea (realizatoarea portalului pofta-buna.com, unul dintre cele mai apreciate site-uri de reţete culinare în limba română) a învăţat-o de la bunica ei, dintr-n sat din partea de sud a Moldovei.


 După cum veţi putea constata numaidecât, în această reţetă străveche totul este frust, fără şmecherii moderniste , care este excepţională tocmai prin simplitatea ei . Există o singură diferenţă faţă de varianta de acum două secole a reţetei: zahărul a înlocuit mierea îndoită cu apă pe care o foloseau strămoşii noştri pentru a îndulci minunata licoare.

„Pe cât pare (şi este) de simplu, pe atât de mult vă va surprinde lichiorul, când va fi gata, cu eleganţa gustului, cu aroma de miere, de soare tomnatic şi de brumă matinală”, spune Gina Bradea.

Ingrediente

 Un kilogram de gutui coapte 

Un kilogram de zahăr

 Un litru alcool dublu rafinat (80-96 de grade) 

Ţuică de casă (după gust)

 Mofturi pentru mofturoşi, respectiv anason, scorţişoară sau vanilie. Evident, ingredientele se pot multiplica cu 2,5, 10 şi aşa mai departe, în funcţie de câţi litri de lichior vreţi să faceţi. Noi v-am oferit ingredientele la modul unitate de măsură pentru a vă fi mai simplu să înţelegeţi totul.

 Cum se prepară 

Cum spuneam, totul se desfăşoară simplu, aproape ritualic, căci în unele privinţe reţeta seamănă la preparare cu afinatele, vişinatele, cireşatele sau caisatele de altădată.

Gutuile se spală, se curăţă de cotor şi de seminţe, se taie felii, se pun într-o damigeană (sau un borcan). Se pot folosi cu succes şi bidoane de 5 litri, din acelea care se găsesc în comerţ cu apă plată. Se adaugă zahărul şi se amestecă bine.

Se duce recipientul în cămara sau beci, la întuneric şi lasă acolo 2-3 zile. Se agită de câteva ori pe zi, până când zahărul se topeşte complet şi se adună la fund un sirop gros, extrem de dulce. Se adaugă alcoolul dublu rafinat şi se mai lasă la macerat minim 10 zile. Se mai pot adăuga, după dorinţă: anason, scorţişoară sau vanilie, însă „mentorul” nostru în ale preparatului nu le recomandă în mod special. „Aroma gutuilor este superbă, deci nu este cazul să o ascundeţi sub alte arome. Ar fi păcat” ne spune Gina.

Rezultă un lichior foarte dulce şi destul de tare, care trebuie să fie diluat pentru a putea fi consumat (asta dacă nu cumva vă plac tăriile cu foarte multe grade). În acest scop se poate folosi ţuică de casă sau o vodcă de calitate.

duminică, 23 octombrie 2016

Incredibil – o singură curmală cauzează un proces ireversibil în organism







Alimentându-ne doar cu curmale și apă, avem posibilitatea de a supraviețui ani întregi.

Curmalele – un fruct extraordinar, care în multe țări este descris drept unul ce întărește sănătatea și prelungește viața. Se spune că în China există un grup de oameni centenari, ce au ca aliment de bază curmalele. În orice caz, aceste fructe sunt foarte folositoare și se recomandă a fi consumate în loc de dulce.


Și pe lângă toate, ele au și proprietăți curative. Doctorii au stabilit că scăzuta cantitate de zahăr în sânge provoacă un simț considerabil de foame, însă după consumul  doar a câtorva curmale, foamea va dispărea. Astfel, organismul va fi îndestulat cu o cantitate mică de mâncare, ceea ce va preveni abuzul de alimente și afectarea stării sufletești.
Acestea conțin 23 tipuri de aminoacizi, care nu se găsesc în majoritatea altor fructe. La fel, curmalele sunt bogate și în triptofan de aminoacizi, care este foarte important pentru funcționarea optimă a creierului și menținerea unei stări psihice normale, îndeosebi pentru persoanele in vârstă.Triptofanul transformă procesul de îmbătrânire în unul mai lent. Acesta permite într-o oarecare măsură întreruperea procesului de îmbătrânire a celulelor. Adițional, datorită triptofanului, curmalele au acel efect ușor calmant și somnifer.

Pe lângă triptofan, curmalele conțin și alt aminoacid – glutamic, care împiedică arsurile din cauza nivelului ridicat de suc gastric. Seleniu – scade riscul îmbolnăvirilor cancerigene, întărește sistemul  imunitar și reduce riscul îmbolnăvirilor cardio vasculare.
Datorită combinației cantității enorme de zahăr (glucoză și fructoză(26-55%), care se asimilează rapid de organism) cu vitamina B 5, fructele palmierului de curmale au proprietatea nu doar de a ține satul, ci și de a recupera forța fizică, energie și prospețimea creierului și a nervilor.
Ca și majoritatea produselor alimentare de origine vegetală, curmalele nu conțin colesterol. Valoarea energetică pentru 100 gr. a parții comestibile a fructelor – 142-274 calorii, ușor uscate – 340 calorii. Curmalele conțin de la 40 până la 77,5 componente uscate. Acestea au puține calorii deci consumați-le fără griji în loc de dulce și nu veți avea probleme cu cântarul.
Specialiștii susțin ca  10 curmale în zi sunt deajuns pentru a asigura nevoia zilnică de magniu, cupru, sulf și jumate din fier, o pătrime din nevoia de calciu. Astfel consumând doar  curmale și apă poți trai câțiva ani.
Medicina contemporană și-a îndreptat atenția către acest fruct drept obiect de studii îndelungate, cercetări științifice datorită căreia au fost descoperite beneficiile acestui produs.
Printre care:
  • Curmalele nu reprezintă o cale de transmitere a anumitor bacterii, microbi și paraziți dăunători sănătății;
  • Curmalele conțin substanțe care nimicesc bacteriile dăunătoare din organismul omului;
  • Curmalele – leacul și mâncarea perfecta pentru cosmonauți și mult mai folositoare decât caviarul;
  • Curmalele conțin substanțe ce contribuie încordării puternice a mușchilor  uterului, ceea ce simplifică procesul de naștere la femei, făcându-l mai rapid și mai puțin dureros;
  • Curmalele conțin vitamina A care îmbunătățește vederea;
  • Datorită vitaminei B, curmalele sunt folositoare pentru funcționarea și  dezvoltarea normală  a sistemului muscular;
  • Curmalele îmbunătățesc pofta de mâncare.
Se recomandă consumul curmalelor în următoarele cazuri:
  • La stresuri mentale,  curmalele uscate influențează pozitiv  asupra creierului, mărind productivitatea lui cu 20% si mai mult;
  • La epuizare și oboseală fizica.Doar peste jumătate de oră dela consumul curmalelor chiar și către o persoană supra obosită se întoarce puterea și  energia;
  • La bolile cailor respiratorii;
  • La bolile cardiovasculare, datorită conținutului înalt de kaliu;
  • La anemie;
  • La prevenirea îmbolnăvirilor stomacului și intestinelor;
  • La mărirea cantității spermei la bărbați;
  • La impotență;
  • La rău de mare;
  • La răceală;
  • La prevenirea pierderii sarcinii;
  • Pentru fortificarea pereților capilarelor;
  • Pentru îmbunătățirea sistemului digestiv;
  • Pentru îmbunătățirea vederii;
  • Pentru fortificarea circulației sangvine, și scăderii tensiunii arteriale;
  • Pentru scăderea efectului secundar al antibioticelor;
  • Pentru îmbogățirea laptelui matern cu vitamine;
  • Pentru stoparea sîngerării gingiilor;
  • Pentru micșorarea probabilității formării chiagurilor de singe;
  • Pentru lecuirea amețelilor provocate de bolile urechii interne;
  • La sindromul premenstrual al femeilor;
  • La reglarea conținutului de zahăr în sânge;
  • La eliminarea din organism a ionilor de metale grele;
  • La micșorarea riscului de formare a cancerului al pancreasului.
  • Sursă eustiu.ro
    Articol relatat de portalul buzaumedia.ro